ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Νέα από το «Ξεκίνημα»

Το κείμενο των 53 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο ασκούν κριτική τόσο στην πολιτική κατεύθυνση του κόμματος, όσο και στην εσωκομματική του λειτουργία είναι μια εξέλιξη αναμφίβολα σημαντική. Ποια θα είναι η αντίδραση της ηγετικής ομάδας; Θα ελεγχθεί η διαρκής διολίσθηση της ηγεσίας προς τα δεξιά;


Ο «κύριος» Τριανταφυλλόπουλος επιλέγει για άλλη μια φορά να εκβιάσει, να επενδύσει στα πιο ταπεινά ένστικτα του κοινού, να το παίξει κήνσορας της ηθικής. Αυτή την φορά στόχος του ο Γ.Σακελλαρίδης. Κάθε αριστερή συλλογικότητα, κάθε προοδευτικός χώρος, κάθε δημοκρατικός άνθρωπος οφείλει να τον στηρίξει ανοιχτά και να κάνει ξεκάθαρο σε υποκείμενα σαν τον «κύριο» Τριανταφυλλόπουλο πως το τι κάνουμε στην ιδιωτική μας ζωή είναι δική μας υπόθεση.

Η τοπική οργάνωση του «Ξ» στο Δήμο Ζωγράφου συνεργάστηκε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με το «Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου» (ΚσΠ). Στην συζήτηση για το αν η σχέση συνεργασίας με το ΚσΠ θα μετεξελιχθεί σε ένταξη στο ΚσΠ, το «Ξ» Ζωγράφου απαντά θέτοντας μια σειρά από προϋποθέσεις. Στα πλαίσια αυτά κεντρικό ρόλο παίζει το θέμα των «αρχών λειτουργίας» του ΚσΠ – το κατά πόσο δηλαδή η παράταξη λειτουργεί δημοκρατικά, χωρίς «καπελώματα». Διαβάστε στο σχετικό link το κείμενο που κατέθεσε το «Ξ» στο ΚσΠ Ζωγράφου.
Του Σεραφείμ Σεφεριάδη, αναπληρωτή καθηγητή στο Πάντειο
Δυο από τα βασικά ζητήματα που επισημαίνουν τα 53 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διατήρηση της «μαζικής αριστερής γραμμής» που έδωσε δυναμική στο εγχείρημα και η στροφή στα κινήματα. Οι σωστές αυτές επισημάνσεις δεν αρκούν από μόνες τους – πρέπει να συνοδευτούν από την εξαγωγή και των ανάλογων πολιτικών συμπερασμάτων για το πρόγραμμα με το οποίο μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να βοηθήσει ουσιαστικά στην αναγέννηση του κινήματος.

Του Αποστόλη Κασιμέρη, μέλους του Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ
Οι πρόσφατες «μειώσεις» που εξήγγειλε στις τιμές των εισιτηρίων και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών στα ΜΜΜ ο υπουργός Μεταφορών Μ.Χρυσοχοΐδης θα μπορούσαν να προκαλέσουν γέλιο, αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο τραγική. Οι «μειώσεις» αποτελούν στην πραγματικότητα αυξήσεις. Διαβάστε το άρθρο του συντρόφου Α.Κασιμέρη, μέλους του Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: