ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Οι φράουλες της οργής

10462638_10202324259052128_91420395400773152_n
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση.
 Στις 26/6 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της νεολαίας σύριζα Αχαΐας στο στέκι Madriguera με αφορμή τη δική που πραγματοποιείται τις τελευταίες μέρες στην Πάτρα για τα γεγονότα της Μανωλάδας. Πέρσι το καλοκαίρι  στα ϕραουλοχώραϕα του Βαγγελάτου μπράβοι του πυροβόλησαν στον ψαχνό μετανάστες όταν τόλμησαν να ζητήσουν τα λεφτά που τους χρωστούσε.

 Η δική του Βαγγελάτου και των μπράβο του εξελίσσεται εδώ και τρεις βδομάδες στην Πάτρα με την καθημερινή παρουσία μεταναστών από την Μανωλάδα καθώς και αλληλέγγυων που στηρίζουν τον αγώνα αυτών των ανθρώπων , έναν αγώνα δύσκολο απέναντι σε μια εχθρική έδρα, σε μια ομάδα υπεράσπισης με επικεφαλής τον Αλέξη Κούγια και τον Ντίνο Αργυρόπουλο με δυσκολία στη μετάφραση και μόνο όπλο τη θέληση τους να διεκδικήσουν το δίκιο τους.

10343009_10202324264172256_4805877210359159198_n
 Η εκδήλωση με ομιλητές τις Ουρανία Μπίρμπα (δημοτική σύμβουλος με τη ΡΑΠ και μέλος του ΕΑΜ), Μανια Μπαρζέϕσκι (τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ) , Γιάννη Λάμπρου (γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας) και τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής Μωυσή Καραμπείδη και Βασίλη Κερασιώτη ήταν ιδιαίτερα μαζική και η κουβέντα που άνοιξε, ξέφυγε από τα πλαίσια της απλής ενημέρωσης, αφού ξετυλίχτηκε πλήθος θεμάτων, προβληματισμών και απόψεων.

Πιο συγκεκριμένα ο Μωυσής Καραμπειδης ανέφερε για τις δύσκολες συνθήκες της δικής απέναντι σε δέκα συνήγορος υπεράσπισης, ο Βασίλης Κερασιώτης ανέφερε τις ανεπάρκειες των Ελληνικών Αρχών τόσον στη διεξαγωγή της έρευνας όσο και στην τήρηση της νομοθεσίας καθώς ακόμα και ότι κατά τη διεξαγωγή της δίκης μάρτυρες νιώθουν να απειλούνται για τη ζωή τους. 

Ο Γιάννης Λάμπρου με τη σειρά του έβαλε το ιστορικό πλαίσιο των συνθηκών εργασίας στην περιοχή που ξεκινά από το 1999 όπου τοποθετείται η πρώτη απεργία την οποία ακολούθησαν πολλά επεισόδια βίας απέναντι σε όποιον διεκδικούσε τα δικαιώματα του ακόμα και όποιον καλύπτει απλά τα γεγονότα ως δημοσιογράφος. Πρόσθεσε ότι ενώ επιχειρηματίες της περιοχής δήλωναν ότι τα κέρδη στην περιοχή βασίζονται στην ανασφάλιστη και με χαμηλούς μισθούς εργασία, υπουργοί κυβερνήσεων θαύμαζαν τη Μανωλάδα ως νέο eldorado. 

Η Ουράνια Μπίρμπα τόνισε ότι η δική μας κοινωνία χάνει αν δεν καταδικαστούν ο Ευαγγελάτος και οι μπράβοι του καθώς αντίστοιχα γεγονότα πυροβολισμών και εκφοβισμών θα αποτελέσουν κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Αναφέρθηκε σε ένα μαζικό κίνημα υπεράσπισης των μεταναστών ώστε να ασκηθεί η απαραίτητη πολιτική και κοινωνική πίεση. Η Μανία Μπαρζέϕσκι αναφέρθηκε στους περιορισμούς που δέχονται οι μετανάστες καθώς ζουν σε ένα καθεστώς ομηρίας και αντιπαρέθεσε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για χορήγηση ασύλου, αλλά και την κατάργηση του Δουβλίνο 2 και της ανασφάλιστης εργασίας. Από τη συζήτηση αναδείχτηκε η ανάγκη της κινητοποίησης των υποτελών, σε κάθε συλλογικότητα που συμμετέχει ο καθένας και η καθεμιά ώστε να δημιουργηθεί ένα μέτωπο αλληλεγγύης που θα βάλει ένα φράγμα σε παλιές και νέες Μανώλαδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: