Πάνω από 1.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και τουλάχιστον 6.000 έχουν τραυματιστεί κατά την τρίτη εβδομάδα της ισραηλινής εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας. Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων -άμαχοι,γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία- ανεβαίνει λεπτό προς λεπτό, καθώς ανασύρονται όλο και περισσότερα πτώματα κάτω από τα ερείπια των σπιτιών στη Γάζα.

Με την τακτική κατά την οποία ο θύτης επιρρίπτει ευθύνες στο θύμα του έτσι ώστε να καλυφθεί και να παραπλανήσει, η κυβέρνηση του Μπένιαμιν Νετανιάχου συνεχίζει ακατάπαυστα να σφυροκοπά τους αμάχους της Γάζας και συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τη στήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε.
Το Ισραηλινό κράτος, ξεπερνώντας ακόμα και τον εαυτό του σε αγριότητα, εκτός από το να ξεκληρίζει οικογένειες, βομβαρδίζει και καταφύγια των Ηνωμένων Εθνών -τη μοναδική δηλαδή ανάσα για τους ήδη καταδιωγμένους και εγκλωβισμένους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας- αλλά και νοσοκομεία, ασθενοφόρα και ιατρικό προσωπικό. Στα καταφύγια του UNWRA έχουν καταφύγει πάνω από 150.000 εκτοπισμένοι από τα σπίτια τους, και τα χτυπήματα σ'αυτά αποτελούν εγκλήματα πολέμου για τα οποία το Ισραήλ οφείλει να λογοδοτήσει.

Καθ' όλη τη διάρκεια της σφαγής, το ιατρικό προσωπικό και οι ιατρικές εγκαταστάσεις έχουν επανειλημμένα χτυπηθεί. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας, έξι από τα 13 νοσοκομεία της Γάζας έχουν ήδη υποστεί μεγάλες ζημιές. Το πρώτο νοσοκομείο που χτυπήθηκε, το Ελ Γουάφα, έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Από την ημέρα που το Ισραήλ ξεκίνησε την επίθεσή του στη Γάζα, δύο κλινικές έχουν καταστραφεί και επτά έχουν επίσης υποστεί ζημιές, 13 ασθενοφόρα έχουν καταστραφεί και 2 νοσηλευτές έχουν σκοτωθεί, δεκάδες μέλη του ιατρικού προσωπικού έχουν τραυματιστεί και 5 έχουν σκοτωθεί.

Το βράδυ της Πέμπτης 24 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε επίθεση με οβίδα από ισραηλινό τανκ στο μοναδικό Νοσοκομείο Παίδων της Γάζας, το Νοσοκομείο "Αλ Ντούρα". Από το ισραηλινό χτύπημα σκοτώθηκε ένα μικρό παιδί ηλικίας 2,5 ετών, ο Ιμπραήμ αλ Σεΐκ Ομάρ και τραυματίστηκαν άλλα 30 άτομα.Το Νοσοκομείο Παίδων "Αλ Ντούρα" έχει πάρει το όνομά του από τον μικρό Παλαιστίνιο Μοχάμεντ Αλ Ντούρα (Muhammad al-Durrah), ο οποίος κατά τη διάρκειατης 2ης Ιντιφάντα βρέθηκε μαζί με τον πατέρα του στο στόχαστρο Ισραηλινών ελεύθερων σκοπευτών οι οποίοι τον σκότωσαν εν ψυχρώ ενώ το περιστατικό καταγράφηκε σε κάμερα και είχε συγκλονίσει τότε όλον τον κόσμο.

Τον Μάρτιο του 2013, η Πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα", σε συνεργασία με τις Εκδόσεις των Συναδέλφων, κυκλοφόρησαν ένα βιβλίο για τα δεινά των παιδιών της Παλαιστίνης με τίτλο: "Τα παιδιά της Παλαιστίνης κάτω από την ισραηλινή κατοχή". Τα έσοδα της Πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για τη Γάζα" από τη διάθεση του βιβλίου είχε κανονισθεί από την αρχή να προσφερθούν στο Νοσοκομείο Παίδων "Αλ Ντούρα" στη Γάζα.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό της ισραηλινής επίθεσης στο Νοσοκομείο Αλ Ντούρα, η Πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα" κάνει έκκληση για συγκέντρωση οικονομικής ενίσχυσης η οποία θα διατεθεί για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Παίδων στη Γάζα.

Τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα από την διάθεση του βιβλίου (2.804€) μαζί με αυτά που θα συγκεντρωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό της Πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για τη Γάζα", θα μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Αλ Ντούρα, μόλις αυτό καταστεί δυνατόν. Η ημερομηνία λήξης της συγκέντρωσης χρημάτων και η παράδοση της οικονομικής ενίσχυσης στο Νοσοκομείο θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για τη Γάζα".

Τα στοιχεία του λογαριασμού που έχει ανοιχτεί για την συγκέντρωση της οικονομικής ενίσχυσης:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, Αρ. λογαριασμού: 129/342210-08
IBAN: GR22 0110 1290 00000 1293 4221 008
SWIFT [BIC]: ETHNGRAA

Υπεύθυνος της Συλλογής Οικονομικής Ενίσχυσης για το νοσοκομείο Αλ Ντούρα (στο όνομα του οποίου έχει ανοιχθεί ο τραπεζικός λογαριασμός): Πέτρος Στεργίου, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της Πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για τη Γάζα".

Αναδημοσίευση από: Ένα Καράβι για τη Γάζα