ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Σύσκεψη για το Ποδόσφαιρο Αχαΐας στο ΣΥΡΙΖΑ

Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από την σύσκεψη του Αθλητικού Τμήματος ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.



Κίνδυνος και για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Τόφαλος, καθώς η περιοχή έχει ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και κινδυνεύει να ιδιωτικοποιηθεί


Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σύσκεψη της Επιτροπής Αθλητισμού της Ν.Ε., με τοπικά στελέχη ποδοσφαιρικών συλλόγων και φίλων του αθλητισμού, με εισηγητές τους Νίκο Μάλλιαρη και Γιώργο Βλαντή, του Τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η κατάσταση που επικρατεί τόσο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής μας όσο και στο επαγγελματικό και τις ομάδες που το εκπροσωπούν.

Η έλλειψη υποδομών ήταν η πρώτη επισήμανση που έγινε από όλους τους συμμετέχοντες ενώ υπογραμμίσθηκε και η αδυναμία λειτουργικής επάρκειας αρκετών γηπέδων, γεγονός που δυσκολεύει τόσο την προετοιμασία των ομάδων όσο και την διεξαγωγή αγώνων.

Ο Νίκος Μάλλιαρης και ο Γιώργος Βλαντής, από το Τμήμα Αθλητισμού, υπογράμμισαν ‘’την έλλειψη κρατικής πολιτικής για τον λαϊκό αθλητισμό, καθώς και την παντελή έλλειψη επιχορηγήσεων στους Δήμους αλλά και τα Ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου, για την συντήρηση και λειτουργία των γηπέδων στο Νομό Αχαϊας’’, ενώ επεσήμαναν επίσης «την ανάγκη εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού» και εστίασαν την παρέμβαση τους σε θέματα που αφορούν την βία στα γήπεδα.

Τέλος, συγκροτήθηκε ομάδας εργασίας που θα μελετά και θα παρακολουθεί διαχρονικά τα προβλήματα του τοπικού ποδοσφαίρου με στόχο να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις του χώρου για την διεκδίκηση της επίλυσης τους.

Στην σύσκεψη παρόντες ήσαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο επικεφαλής της ΡΑΠ-Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη,  Κώστας Σπαρτινός και οι εκλεγμένοι Ηλίας Γρηγόρης (δημοτικός σύμβουλος) και ο Κώστας Γαβριηλίδης (περιφερειακός σύμβουλος).

Μετά την ολοκλήρωση της Σύσκεψης, η Επιτροπή Αθλητισμού Αχαΐας εξέδωσε τη ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων του τοπικού αθλητισμού, τόσο στη βουλή όσο και σε επίπεδο φορέων, θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη διεκδικητικού κινήματος των αθλητών, των προπονητών αλλά και των στελεχών του αθλητισμού όλων των σωματείων, για την εμπέδωση των σύγχρονων αντιλήψεων για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και το δικαίωμα κάθε πολίτη στην δωρεάν άθληση σε δημόσιους και δημοτικούς χώρους που θα πληρούν τις αναγκαίες προδιαγραφές ασφαλείας.   

Η Πολιτεία οφείλει να εκπληρώσει την συνταγματική της υποχρέωση, για διασφάλιση συνθηκών άθλησης σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους μας».

ΣΥΡΙΖΑ: Να στελεχωθεί άμεσα το ΠΕΑΚ – Να απενταχθεί από το ΤΑΙΠΕΔ η περιοχή του «Τόφαλος»

Από το Γραφείο Τύπου του κόμματος στην Αχαΐα εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 «Η Επιτροπή Αθλητισμού της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας επισημαίνει τον κίνδυνο αναστολής λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ λόγω έλλειψης προσωπικού. Στα χρόνια του μνημονίου, βαθμιαία αλλά σταθερά οι αθλητικές εγκαταστάσεις εγκαταλείπονται, τα αθλητικά σωματεία μαραζώνουν, ο αθλητισμός συρρικνώνεται, η εμπορευματοποίηση της άθλησης φουντώνει. 

Το succes story της συγκυβέρνησης ΝΔ/ΠΑΣΟΚ εκτός των άλλων αφήνει στο έλεος της... φύσης και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ, δύο στο σύμπλεγμα ''ΤΟΦΑΛΟΣ'' και δύο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, αφού αυτές τις εγκαταστάσεις καλούνται να συντηρήσουν και να επιβλέψουν μόλις δύο υπάλληλοι! 

Ειδικά για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΤΟΦΑΛΟΣ η περιοχή έχει ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και κινδυνεύει να ιδιωτικοποιηθεί. 

Η πολιτική της συγκυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων καθώς και της ΓΓΑ, θα στερήσει από τους αθλούμενους της Πάτρας σημαντικές και απαραίτητες αθλητικές εγκαταστάσεις, οδηγώντας σε μαρασμό τον αθλητισμό της Πόλης μας και της περιοχής μας. 

Καλούμε όλους τους αθλητικούς φορείς της Πάτρας να διαμαρτυρηθούν για το κοινωνικό έγκλημα που επιτελείται, διεκδικώντας την στελέχωση των εγκαταστάσεων με το απαραίτητο προσωπικό προκειμένου αυτές να παραμείνουν λειτουργικές, σε χρήση όλων των αθλουμένων, όλων των αθλημάτων που χρόνια τώρα, εξυπηρετούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: