ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Κλιμακώθηκε με νυχτερινή επέμβαση στη Γάζα η εγκληματική τακτική κατά των αμάχων

Ισραηλινά άρματα εισβάλλουν στην Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ με όλες του τις ένοπλες δυνάμεις επιτίθεται κατά αμάχων της Λωρίδας – Θα πληρώσετε βαρύ τίμημα προειδοποιεί η Χαμάς



Η στιγμή της δολοφονίας των παιδιών όπως καταγράφηκε από τις κάμερες των διεθνών δημοσιογράφων που διαμένουν σε ξενοδοχείο κοντά στην παραλία της Γάζας.


Το διεθνές πρακτορείο Ρόιτερ ανέφερε χθες, επικαλούμενο ισραηλινό αξιωματούχο, ότι το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ συμφώνησε σε εκεχειρία, μετά από συζητήσεις που έκαναν ισραηλινοί αξιωματούχοι στην Αίγυπτο. «Υπάρχει συμφωνία για κατάπαυση του πυρός ξεκινώντας από αύριο. Πιστεύω πως θα ξεκινήσει από τις 6 το πρωί της  Παρασκευής 18/7», είπε ισραηλινός αξιωματούχος στο Ρόιτερ.

Αντί αυτού εκρήξεις φώτισαν τον ουρανό κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και κάτοικοι σε αρκετές περιοχές αυτής της πυκνοκατοικημένης Λωρίδας της Γάζας, όπου ζουν 1,8 εκατ. Παλαιστίνιοι, δήλωσαν πως είδαν μικρούς αριθμούς ισραηλινών αρμάτων μάχης να έχουν διασχίσει τα σύνορα από το Ισραήλ.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν περισσότεροι από 8000 στρατιώτες: δυνάμεις του πεζικού, τεθωρακισμένα, σώμα του μηχανικού, το πυροβολικό, ενώ θα υπάρχει συνδρομή από την αεροπορία και το ναυτικό. Παράλληλα εγκρίθηκε η στρατολόγηση 18 χιλιάδων εφέδρων που σύντομα αναμένεται να προωθηθούν και αυτοί στη Γάζα.

Στη Γάζα έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για βαρύ βομβαρδισμό από ξηράς και από θαλάσσης.

«Το ρεύμα έχει κοπεί για αυτό και δεν μπορούμε να δούμε πολλά αλλά όσα ακούμε είναι τρομαχτικά», είπε ανταποκριτής του Sky News που βρίσκεται στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας επίσης ότι υπάρχουν πληροφορίες για πολλές απώλειες και θύματα που μεταφέρονται σε νοσοκομεία.

Μάλιστα, το Ισραήλ κάλεσε τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στη Γάζα να εκκενώσουν τα ξενοδοχεία στα οποία έχουν καταλύσει.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών, στις 10 ημέρες που δέχεται βομβαρδισμούς η πόλη, έχει φτάσει τους 247, ενώ 1910 άτομα έχουν τραυματιστεί. Οι αριθμοί αυτοί φυσικά αναμένεται να αυξηθούν δραματικά μετά τη χθεσινοβραδινή εισβολή του ισραηλινού στρατού.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη χερσαία επέμβαση του Ισραήλ στη Γάζα από το 2009

Μετά από εντολή του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου, ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης χερσαία επιχείρηση (“Προστατευτική Άκρη”)  στη Λωρίδα της Γάζας. Βαρύ ισραηλινό πυροβολικό σφυροκοπεί ολόκληρη την περιοχή. ’’Θα πληρώσετε ακριβό τίμημα’’, είναι η απάντηση της Χαμάς. Ειδικότερα αναφέρεται: "Η χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας είναι ένα δραστικό, επικίνδυνο βήμα, και οι δυνάμεις κατοχής θα πληρώσουν ακριβά το τίμημα", αναφέρεται σε επίσημη δήλωση της Χαμάς.

Την «μεγάλη» χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης οι Ισραηλινές δυνάμεις, έπειτα από 10 ημέρες βομβαρδισμών και αεροπορικών επιδρομών με τα ρεπορτάζ να κάνουν λόγο για έναν Ισραηλινό νεκρό στρατιώτη και τουλάχιστον 11 Παλαιστίνιους να έχουν χάσει τη ζωή τους. Η ανταποκρίτρια του Αλ Τζαζίρα στη Γάζα, Νικόλ Τζόνσον ανέφερε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Beit Lahiya και άλλοι τρεις στη Rafah που βρίσκεται στα δυτικά. «Στρατιώτες επιχειρούν βόρεια κοντά στην Beit Lahiya, ενώ τανκς βρίσκονται στα ισραηλινά σύνορα και στην Shajayia στα ανατολικά. Βάλλονται από παντού αυτή τη στιγμή οι Παλαιστίνιοι όχι μόνο από το πεζικό αλλά και από τα τανκς, τα οποία έχουν εισβάλλει ήδη στη Γάζα», ανέφερε.

Ο Νετανιάχου δικαιολογεί το έγκλημα

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μ. Νετανιάχου εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης χθες ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ο πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας διέταξαν τις Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) να ξεκινήσουν χερσαία επιχείρηση για να πλήξουν τα υπόγεια τρομοκρατικά τούνελ που έχουν κατασκευαστεί στη Γάζα και οδηγούν στο ισραηλινό έδαφος.

Ένα τέτοιο τούνελ χρησιμοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί από τρομοκράτες της Χαμάς για να εισβάλουν στο Ισραήλ με σκοπό να προκαλέσουν μαζική βλάβη σε ισραηλινούς πολίτες.
Η διαταγή για δράση απόψε εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, αφού το Ισραήλ αποδέχτηκε την αιγυπτιακή πρόταση για κατάπαυση του πυρός, την οποία η Χαμάς απέρριψε και συνέχισε την εκτόξευση ρουκετών στο Ισραήλ.

Η Επιχείρηση “Προστατευτική Άκρη” θα συνεχιστεί μέχρι να πετύχει το στόχο της. 

5ωρη κατάπαυση του πυρός 

Στο μεταξύ χθες Πέμπτη, από τις 10 το πρωί τέθηκε σε ισχύ 5ωρη ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός ώστε, όπως σημειώνει ο Guardian, «να μπορέσουν να εφοδιαστούν ξανά με τροφή, νερό και άλλα απαραίτητα οι παλαιστίνιοι κάτοικοι της Γάζας που έχουν παγιδευτεί μέσα στα σπίτια τους, εξαιτίας των βομβαρδισμών, επί 10 μέρες. Ο απολογισμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 216. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται τα τέσσερα παιδιά που σκοτώθηκαν στην παραλία προχθές Τετάρτη».

Μετά από 10 ημέρες απεινών βομβαρδισμών κατά των αμάχων της Γάζας, ακολούθησε χθες βράδυ η βάρβαρη ένολη επέμβαση των Ισραηλινών δυνάμεων.
  (Πηγή: Με πληροφορίες και από το www.left.gr)


Η στιγμή της δολοφονίας των παιδιών όπως καταγράφηκε από τις κάμερες των διεθνών δημοσιογράφων που διαμένουν σε ξενοδοχείο κοντά στην παραλία της Γάζας - See more at: http://www.left.gr/news/tragodia-dihos-telos-xekinise-hersaia-eisvoli-sti-gaza#sthash.GW4a21Rj.dpuf
Η στιγμή της δολοφονίας των παιδιών όπως καταγράφηκε από τις κάμερες των διεθνών δημοσιογράφων που διαμένουν σε ξενοδοχείο κοντά στην παραλία της Γάζας - See more at: http://www.left.gr/news/tragodia-dihos-telos-xekinise-hersaia-eisvoli-sti-gaza#sthash.GW4a21Rj.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: