ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Παρέμβαση Απ. Κατσιφάρα: Ζητά να υπογραφεί η σύμβαση για τον Μαγνητικό Τομογράφο του ΠΓΝΠ

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.


Παρέμβαση στους συναρμόδιους Υπουργούς, κάνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με την οποία ζητά να εξαιρεθεί από τη σχετική εγκύκλιο που αναστέλλει τις εντάξεις έργων και τις υπογραφές συμβάσεων τον Μαγνητικό Τομογράφο για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, ώστε να προχωρήσει άμεσα η υπογραφή της σύμβασης για την προμήθειά του.

Όπως τονίζει σε επιστολή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκο Δένδια, την οποία κοινοποιεί παράλληλα στον Υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη και στον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων ΕΣΠΑ Γ. Γιαννούση, τα απαραίτητα δικαιολογητικά περιήλθαν μόλις στις 10 Ιουλίου 2014 στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Π.Δ.Ε. και πλέον υπάρχει μόνον ένας ακόμη «σκόπελος» να ξεπεραστεί (ο παραπάνω), ώστε να εκδοθεί η σύμφωνη γνώμη για την υπογραφή της σύμβασης και κατ’ επέκταση την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία του Μαγνητικού Τομογράφου.

Η προμήθεια του Μαγνητικού Τομογράφου έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ, όμως έχει καθυστερήσει μετά από δικαστικές εμπλοκές και παρά τις πολύμηνες και εργώδεις προσπάθειές της.

Παρ’ όλα αυτά, όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, βάσει της εγκυκλίου 17917/14-04-2014 του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, «…αναστέλλονται, σύμφωνα με μνημονιακή υποχρέωση, οι εντάξεις έργων και η υπογραφή συμβάσεων εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων που θα συμφωνηθούν με την ΕΕ». 

Ο Απόστολος Κατσιφάρας στην επιστολή του καταλήγοντας ζητά να εξαιρεθεί η προμήθεια του μαγνητικού τομογράφου και να καταστεί δυνατή η υπογραφή της σχετικής σύμβασης ανάθεσης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, λόγω της σπουδαιότητας για την εύρυθμη και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους όλης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ολόκληρη η επιστολή του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος έχει ενταχθεί με την αριθ. 766/23-02-2012 απόφαση η Πράξη «Προμήθεια Μαγνητικού Τομογράφου για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών» (κωδικός ΟΠΣ 373935), προϋπολογισμού 1.000.000 €. Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος έδωσε σύμφωνη γνώμη για δημοπράτηση της προμήθειας αυτής με το αριθ. 3364/2-08-2012 έγγραφό της. 

Κατόπιν δικαστικών εμπλοκών και πολύμηνων και εργωδών προσπαθειών για την προκήρυξη, αξιολόγηση και ανάθεση της προμήθειας, περιήλθαν στην    Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις 10/07/2014 όλα τα δικαιολογητικά προκειμένου, να εκδοθεί η σύμφωνη γνώμη για την υπογραφή της σύμβασης και, κατ’ επέκταση, την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου. 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 17917/14-04-2014 του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, «…αναστέλλονται, σύμφωνα με μνημονιακή υποχρέωση, οι εντάξεις έργων και η υπογραφή συμβάσεων εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων που θα συμφωνηθούν με την ΕΕ». 

Λόγω της σπουδαιότητας της προμήθειας του μαγνητικού τομογράφου για την εύρυθμη και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους όλης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρακαλούμε όπως εξευρεθεί η δυνατότητα ώστε να εξαιρεθεί από τις υποχρεώσεις  της ως άνω εγκυκλίου η προμήθεια του μαγνητικού τομογράφου και να καταστεί δυνατή η υπογραφή της σχετικής σύμβασης ανάθεσης στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013. 

Με τιμή,

Απόστολος Κατσιφάρας,
Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας».

Πάνω από 2,8 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Αχαΐας

Η τελευταία και μεγαλύτερη, από πλευράς προϋπολογισμού, σύμβαση για την συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπεγράφη σήμερα, ώστε άμεσα να ξεκινήσουν και οι νέες παρεμβάσεις προκειμένου να αποκατασταθούν κομβικές οδικές αρτηρίες σε σημεία που «πάσχουν».

Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και ο ανάδοχος, υπέγραψαν σύμβαση προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για το έργο «Άρση επικινδυνότητας και συντηρήσεις στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Αχαΐας», έργο που αφορά διάφορες εργασίες που θα γίνουν από τον ανάδοχο προκειμένου να συντηρηθεί το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Να υπενθυμίσουμε πως πριν λίγο καιρό είχαν υπογραφεί άλλες τέσσερις αντίστοιχες συμβάσεις, ύψους 2.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου των Δήμων Ερυμάνθου, Καλαβρύτων, Αιγιάλειας και Πατρέων – Δυτικής Αχαΐας. 

«Στόχος μας είναι η μείωση της επικινδυνότητας  του οδικού δικτύου ευθύνης της Π.Δ.Ε. παρόλο την περιορισμένη χρηματοδότηση στην δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο προχωρήσαμε μέσα στους τελευταίους μήνες σε μια σειρά από έργα ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών» σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Αλεξόπουλος, καταλήγοντας: «Με την παρούσα σύμβαση ξεκινά και το  πέμπτο έργο και ο συνολικός προϋπολογισμός που δαπανούμε για φέτος ανέρχεται στα 2,8 εκατομμύρια ευρώ».

Σε πλήρη εξέλιξη σημαντικά έργα συντήρησης οδικού δικτύου για την ασφαλή πρόσβαση στα ορεινά χωριά της Αιτωλοακαρνανίας

Τρία σημαντικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 4.600.000 ευρώ, για την άρση της επικινδυνότητας των οδηγών και κυρίως για την ασφαλέστερη πρόσβαση των κατοίκων στα ορεινά χωριά, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.
Πρόκειται για τα έργα «Βελτίωση Επαρχιακού Δικτύου Αμπελακιώτισσα – Περδικόβρυση», προϋπ. 2.000.000 ευρώ, «Συντήρηση – Βελτίωση του δρόμου από ψηλό Σταυρό προς Αράχωβα», προϋπ. 1.400.000 ευρώ και «Βελτίωση τμημάτων οδοποιίας Θέρμο – Αμπέλια, Κοκκινόβρυση και διακλάδωση προς Άγιο Θεόδωρο», προϋπ. 1.200.000 ευρώ, τα οποία όλα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Πίνδος». 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, επισκέφθηκε χθες τα δύο πρώτα έργα, μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Βασίλη Αντωνόπουλο, Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκο Υφαντή, στελέχη των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, καθώς και τη νέα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά.
Ο Απ. Κατσιφάρας ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των αναδόχων για την πορεία των εργασιών που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή, ενώ τους ζήτησε τα έργα να προχωρήσουν γοργά ώστε να ολοκληρωθούν μέσα στο συμβατικό χρόνο και έτσι να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια των πολιτών που διαμένουν ή κινούνται στα όρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 

Το έργο για την βελτίωση του Επαρχιακού Δικτύου Αμπελακιώτισσα – Περδικόβρυση, είναι πολύ σημαντικό και αφορά την βελτίωση και ασφαλτόστρωση 8,5 χιλιομέτρων δρόμου, ο οποίος θα συνδέει τις δύο περιοχές και περιλαμβάνει εκσκαφές διαπλάτυνσης, κατασκευή τοιχών αντιστήριξης, τεχνικών για την απορροή των ομβρίων υδάτων, κατασκευή τάφρου, στρώσεις ασφαλτοτάπητα, οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση κ.α. 

Το έργο για τη συντήρηση και βελτίωση του δρόμου από ψηλό Σταυρό προς Αράχωβα, αφορά την συντήρηση και ασφαλτόστρωση τμήματος της Τοπικής Κοινότητας Αράχωβας μέχρι τον Ψηλό Σταυρό της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Εκτελούνται εργασίες, όπως αντιμετώπιση καθιζήσεων, επισκευές τσιμεντένιου κρασπεδορείθρου, τεχνικών απορροής ομβρίων υδάτων, κατασκευή ασφαλτοτάπητα, διαγράμμιση, τοποθέτηση μπαρών ασφαλείας κ.α. 

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι στη Δυτική Ελλάδα στο επίκεντρο συνάντησης με τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα

Άμεση συνεργασία με τους μελισσοκόμους που δραστηριοποιούνται στα όρια και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, ώστε να προχωρήσει ο στρατηγικός σχεδιασμός που έχει κάνει και ήδη υλοποιείται, όσον αφορά την μελισσοκομία στην περιοχή μας, αλλά κυρίως να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, έχει συνεχώς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε μία ακόμη σύσκεψη του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα με τους εκπροσώπους των συλλογικών φορέων μελισσοκομίας στη Δυτική Ελλάδα, στην οποία συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Παραγωγής Γιώργος Αγγελόπουλος. 

Οι μελισσοκόμοι ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη πως κάθε χρόνο αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερα προβλήματα, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών και της ραγδαίας μεταβολής του καιρού. Αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να τραφούν τα μελισσοσμήνη και έτσι η παραγωγή τους να μειώνεται με περαιτέρω επιβάρυνση του κόστους για τους ίδιους αλλά και με ζητήματα στην ποιότητα του προϊόντος. 

Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως θα παρέμβει ώστε να ενισχυθούν οι μελισσοκόμοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ενώ τους ζήτησε να καταθέσουν στην Περιφέρεια τεκμηριωμένες προτάσεις, κυρίως, για την ενίσχυσή τους μέσω ΕΛΓΑ αλλά και για την διεκδίκηση δημιουργίας Μελισσοκομικών Κέντρων στη Δυτική Ελλάδα από τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 (νέο ΕΣΠΑ). 

«Η μελισσοκομία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής για τη χώρα µας αλλά ειδικότερα και για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο σχεδιασμός που έχουμε κάνει ως Περιφέρεια και τα βήματα που υλοποιούμε είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Για την άρση των προβλημάτων που υπάρχουν γενικότερα στην παραγωγική διαδικασία και για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα» υπογράμμισε κατά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας. 

Μάλιστα, οι μελισσοκόμοι ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη για τη σημαντική προσπάθεια που έκανε πριν λίγο καιρό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώστε με ειδικές ημερίδες σε αρκετές πόλεις να ενημερώσει τους μελισσοκόμους, αλλά και όσους θέλουν να ασχοληθούν με τον κλάδο, τονίζοντας πως είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για τους ίδιους να βρίσκουν πάντα «ανοικτή την πόρτα» σε μια Περιφέρεια, όπως γίνεται εδώ, κάτι που δεν συναντάται συχνά, όπως είπαν χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: