ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΚΕΡΦΑ: «Είναι καιρός να τελειώνουμε με τις Μανωλάδες της μαύρης εκμετάλλευσης»

Έτοιμοι για την πορεία διαμαρτυρίας οι εργάτες της "ματωμένης φράουλας", όπως αποκλήθηκε η παραγωγή του προϊόντος από τον διεθνή Τύπο, λόγω των βιαιοτήτων που έχουν προκληθεί σε βάρος των "κολασμένων" στα χωράφια του γεοκτήμονα Βαγγελάτου καί άλλων. Το νέο Κιλελέρ της Θσσαλίας του 1916, μεταφέρθηκε στους μετανάστες και επεκτείνεται σε όλη την κοινωνία της εργασίας στην Ελλάδα του του 2014.


 Την παραδειγματική καταδίκη των ενόχων του Βαγγελάτου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας με ανακοίνωσή του – Πορεία διαμαρτυρίας των μεταναστών


Υπό τις διαμαρτυρίες των μεταναστών εργατών γης της «ματωμένης φράουλας» στη Μανωλάδα, με πανό, συνθήματα και πορεία στο κέντρο της πόλης, συνεχίζεται στο δικαστικό μέγαρο Πατρών η δίκη των μπράβων του φραουλοπαραγωγού Βαγγελάτου, οι οποίοι πέρυσι πυροβόλησαν κατά 35 εργατών που διαμαρτύρονταν για την επί έξη μήνες μη καταβολή των δεδουλευμένων  του.

Από τις εννέα το πρωί μαζεύτηκαν απέναντι από το κτίριο της δίκης και με σημαίες της ΚΕΡΦΑ διαδήλωσαν το αίτημά τους να καταδικαστούν οι ένοχοι της εγκληματικής απόπειρας, ενώ και η ίδια η αντιρατσιστική οργάνωση σε φυλλάδιο που διένημε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είναι καιρός να τελειώνουμε με τις Μανωλάδες της μαύρης εκμετάλλευσης, δίνοντας άδεια παραμονής και εργασίας στους χιλιάδες εργάτες χωρίς χαρτιά».

Λίγο πριν την έναρξη της δίκης, ώρα 11, που θα άρχιζαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων, οι εργάτες μαζί με αλληλέγγυους πολίτες της Πάτρας πραγματοποίησαν κυκλική πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την οδό Γούναρη.

 Ο Γιάννης Λάμπρου ζητά δικαίωση των θυμάτων.

Σε δήλωσή του, το μέλος της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Λάμπρου εκδήλωσε την απαίτηση του κόμματος για καταδίκη των ενόχων  από τους δικαστές, απ’ τους οποίους ζήτησε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, όπως και λίγα λεπτά πριν, είχε ζητήσει ο αλλοδαπός εκπρόσωπος των μεταναστών.

Η απόφαση των δικαστών αναμένεται να εκδοθεί αύριο, ενώ το ενδιαφέρον για την δίκη έχει προκληθεί σε πολλά αθηναϊκά και διεθνή μέσα ενημέρωσης και κυρίως στα σόσιαλ μίντια που παρακολουθούν εκ τους σύνεγγυς την πορεία της, ενώ και η ΕΡΑ Πάτρας από το πρωί στις δέκα με συνεχείς αναφορές παρακολουθεί και μεταδίδει στην Δυτική Ελλάδα από τα ερτζιανά.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας με ανακοίνωση  της ΝΕ του κόμματος ζητά καταδίκη των ενόχων και καλεί τους φορείς να συμπαραστούν  «για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας, τις κατακτήσεις μας, το μέλλον μας».
 
Ειδικότερα αναφέρει τα παρακάτω: 

«Η πολυήμερη δίκη των μπράβων–εργοδοτών της Ν. Μανωλάδας φτάνει στο τέλος της, αφού σήμερα Τρίτη 29.07, αγορεύουν οι δικηγόροι ενώ την Τετάρτη αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου. 

Μετά από την υποβάθμιση του αρχικού κατηγορητηρίου, τις συνεχόμενες απειλές προς εργάτες γης –βασικούς μάρτυρες των πυροβολισμών αλλά και την μεροληπτική – πολλές φορές - αντιμετώπιση των θυμάτων, το Δικαστήριο καλείται να δώσει το μήνυμα όχι μόνο στους δράστες της συγκεκριμένης υπόθεσης αλλά σε όλη την κοινωνία.
Αυτό το μήνυμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την παραδειγματική τιμωρία όσων στηριζόμενοι αξιακά σε έναν διάχυτο ρατσισμό παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία και τα εργασιακά δικαιώματα, κατακτημένα με αίμα και αγώνες, και εφαρμόζουν συνθήκες δουλείας στις επιχειρήσεις τους.
Γνωρίζουμε ότι οι ίδιες συνθήκες επικρατούν σε  πολλές άλλες πόλεις και χωριά. Δεν θα είμαστε όμως εμείς αυτοί που κάνουν ότι δεν βλέπουν, ότι δεν ήξεραν, δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα επιτρέψουν να επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα. 
Όλοι και όλες στη συγκέντρωση μπροστά στα Δικαστήρια Πατρών, την Τρίτη, 29.07.2014, στις 9.00 π.μ., μαζί με τους συλλόγους, τα σωματεία και τους φορείς για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας, τις κατακτήσεις μας, το μέλλον μας».























































Δεν υπάρχουν σχόλια: