ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Η απόφαση για τις ματωμένες φράουλες της Ν. Μανωλάδας προκαλεί το περί Δικαίου δημόσιο αίσθημα



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Oμόφωνα αθώο έκρινε το μεσημέρι  το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας τον φραουλοπαραγωγό της Νέας Μανωλάδας που κατηγορούνταν για την επίθεση με όπλα σε βάρος των μεταναστών εργατών γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, τον Απρίλιο του 2013.

Το κάτεργο της Ν. Μανωλάδας στολίστηκε με τον τίτλο ενός συνηθισμένου χώρου εργασίας, όπου απλώς παραβιάζονται συνδικαλιστικά δικαιώματα! Οι τουφεκιές κατά των εργαζομένων, που ζητούσαν τα χρήματά τους, τα οποία επί εξάμηνο κατακρατούσε ο νέο-φεουδάρχης, δεν ελήφθησαν υπόψη.


Κυριάρχησαν άλλα κριτήρια στην έκδοση της απόφασης και πάντως όχι συμβατά με την απαίτηση της πολιτισμένης κοινωνίας, που θεωρεί πως οι πρακτικές τύπου Κιλελέρ έχουν παρέλθει, καθώς οι κολίγοι είναι είδος εξαφανισμένο, που όμως κάποιοι  σήμερα και με την συναίνεση της Πολιτείας, όπως πολύ άριστα τόνισε στην αγόρευσή της η Εισαγελέας της έδρας κυρία Διονυσία Παπαδοπούλου, επιχειρούν να αναβιώσουν!

Το κάτεργο της Μανωλάδας σε συνδυασμό με τους ράμπο του συγκεκριμένου νέο-φεουδάρχη και παλιότερα τους πιστολέρο που τραβούσαν σέρνοντας πίσω από το αυτοκίνητό τους ανθρώπους διαφορετικού χρώματος, αντί να καταδικαστεί τελεσίδικα και αμετάκλητα, επικροτήθηκε και πλέον αποτελεί σήμα κατατεθέν για κάθε επιχειρηματία του είδους!  Στην ουσία χειροκροτήθηκε η βαναυσότητα του ρατσισμού, ανοικτού και υφέρποντος!

Έτσι αθώος ομόφωνα κρίθηκε και ο αρχιεπιστάτης Κώστας Χαλούλος, ενώ ένοχοι κρίθηκαν οι άλλοι δύο επιστάτες και ειδικότερα ο Γ. Χαλούλος για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και ο Θ. Αποστολόπουλος για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος, λες και επρόκειτο για συνηθισμένο μικροκαυγά. 

Στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή 14 ετών και 7 μηνών και στον δεύτερο 8 ετών και 7 μηνών. Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς οι ποινές είναι εξαγοράσιμες. Σε ό,τι αφορά την κύρια κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων, το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση και των τεσσάρων κατηγορούμενων. 

Η κοινωνία βοά ότι σε αυτά τα σκλαβοπάζαρα οι τσιφλικάδες χρησιμοποιούν ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Και τώρα η χώρα μας, έχοντας τον κόλαφο κατάμουτρα, θα έρθει αντιμέτωπη στην Ευρώπη με το σύνολο της κοινωνίας, που καταδικάζει τον ρατσισμό, ενώ  τα δικαστήριά της είναι σίγουρο ότι θα στιγματίσουν την χώρα μας ως υποθάλπουσα τέτοιες πρακτικές, που συνιστούν απόφαση-ντροπή, η οποία μας γυρνά πίσω σε μαύρα χρόνια!

ΣΥΡΙΖΑ, ΕΑΜ, ΚΕΡΦΑ, Ανυπότακτη Πολιτεία, ΕΕΚ, δημοκρατικοί πολίτες και ευαισθητοποιημένοι με αντιρατσιστικά αισθήματα άνθρωποι του Πολιτισμού καταδικάζουν την αθώωση των κατηγορουμένων. Το στίγμα του αναχρονισμού θα βαραίνει για καιρό τη χώρα καθώς ευθυγραμμίστηκε με την κυβερνητική πολιτική για διευκόλυνση παντί τρόπο των Σάυλωκ "επιχειρηματιών"!

Είναι ότι θα ακολουθήσουν πρακτικές εκδίωξης των μεταναστών και έτσι θα επιχειρηθεί να καλυφθεί η ανομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: