ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Μητροπολίτης Συλιβρίας από την Κυριακή 27 Ιουλίου ο Πατρινός π. Μάξιμος Βγενόπουλος

Ο Πατρινός π. Μάξιμος Βγενόπουλος, τ. Αρχιδιάκονος της Ορθοδοξίας, χειροτονείται Επίσκοπος Συλιβρίας.

Πλήθος πιστών από την Πάτρα με λεωφορείο και πτήση τσάρτερ από τον Άραξο θα παραστεί στην χειροτονία του, που θα γίνει με μεγαλοπρέπεια στο Φανάρι

Μητροπολίτη Σηλυβρίας εξέλεξε την Δευτέρα 15 Ιουλίου τον Μέγα Αρχιδιάκονο του Οικουμενικού Πατριαρχείου πατέρα Μάξιμο Βγενόπουλο, καταγόμενον από την Πάτρα, η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία συνεδρίασε στο Φανάρι.


Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη θα γίνει την Κυριακή, 27 Ιουλίου, κατά την εορτή του Αγίου Παντελεήμονος, ενώ δύο ημέρες νωρίτερα θα χριστεί αρχιμανδρίτης. Παράλληλα από την γενέτειρα του νέου Μητροπολίτη θα ξεκινήσεις πούλμαν πλήρη πιστών, μετά από ενέργειες του σεβ. Μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου, ενώ και πτήση τσάρτερ με άλλους πιστούς θα ακολουθήσει, για να παραστεί στην χειροτονία του, που θα γίνει με μεγαλοπρέπεια στο Φανάρι και με την συμμετοχή πιστών απ’ όλο τον κόσμο.  


Την θέση του π. Μαξίμου, δίπλα στον Οκουμενικό Πατριάρχη θα καταλάβει ο αρχιδιάκονος πατήρ Ἀνδρέας Σοφιανόπουλος, οποίος κατάγεται από την Πάτρα.


Η Ιερά Μητρόπολις Σηλυβρίας είναι ιστορική μητρόπολη του Οικουμενικού Πατριαρχείου με έδρα τη Σηλυβρία στην Ανατολική Θράκη, που έπαψε να υφίσταται μετά την Ανταλλαγή πληθυσμών το 1922.


Η αρχιερατική περιφέρεια Σηλυβρίας περιελάμβανε τέσσερις κωμοπόλεις, τους Επιβάτες, το Φανάρι, το Εξάστερο, τους Δελλιώνες και οκτώ χωριά, τους Αιγιαλούς, το Οικονομείο, την Σινεκλή, το Μέγα Κιλίτς, το Σεϊμέν, τους Καδηκίοους. την Κούρφαλη, το Άβρεν.


Ο Μητροπολιτικός ναός ήταν αφιερωμένος στον άγιο Σπυρίδωνα, ο οποίος βρισκόταν στο υψηλότερο σημείο της πόλεως, εντός των τειχών. Κατεδαφίστηκε μετά το 1922.


Εκεί φυλάσσονταν και τα σκηνώματα του αγίου Αγαθόνικου και της Οσίας Ξένης, τα οποία μετά την Ανταλλαγή μεταφέρθηκαν στην Καβάλα.


Ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας έφερε τη φήμη του "Πανιερώτατου".


Στον ΙΝ Αγ. Ανδρέα ο π. Μάξιμος αριστερά συζητά
με τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο. Στιγμιότυπο
από παλιότερη παρουσία Μαξίμου στον ιστορικό ναό
της ιδιαιτέρας πατρίδας του.
 

 Στο ανακοινωθέν του Πατριαρχείου αναφέρονται τα παρακάτω:

 «Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τακτικήν συνεδρίαν τῇ σήμερον, Τρίτῃ, 15ῃ Ἰουλίου 2014, καθ' ἥν ἐξελέξατο παμψηφεί τόν Πανοσιολ. Μέγαν Ἀρχιδιάκονον κ. Μάξιμον (Βγενόπουλον) Μητροπολίτην Σηλυβρίας.


Κατόπιν τῆς ἐκλογῆς ταύτης ὁ Πατριάρχης Βαρθολομαῖος ὠνόμασε Μ. Ἀρχιδιάκονον Αὐτοῦ τόν μέχρι τοῦδε Δευτερεύοντα τῶν Πατριαρχικῶν Διακόνων κ. Ἀνδρέαν (Σοφιανόπουλον).


Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: