ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Η παραγωγή φράουλας μπορεί να είναι αποτέλεσμα δίκαιης εργασίας

Στιγμιότυπο από την ομιλία Χατζηλάμπρου.


Στη Μανωλάδα βρέθηκε ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, μαζί με τις βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και Θεανώ Φωτίου, συμμετέχοντας στη δράση αλληλεγγύης προς τους εργάτες γης, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της κίνησης «Αλληλεγγύη για όλους» και τη συμμετοχή φορέων από την Ηλεία, την Αχαΐα και την Αθήνα.
Οι αλληλέγγυοι μοίρασαν τρόφιμα προς τους εργάτες γης της περιοχής και συζήτησαν μαζί τους για τις συνθήκες εργασίας τους αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε η κατάσταση να τροποποιηθεί. 

Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου τόνισε, μεταξύ άλλων, στη σύντομη ομιλία του: 

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα έπρεπε να αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο αυτά (σ.σ. τα θέματα). Δηλαδή, εάν αποτελεί ιδιαίτερο προϊόν η φράουλα, οφείλει δίπλα να έχει βιώσιμες συνθήκες για τους ανθρώπους που δουλεύουν, καθώς και εργασία πληρωμένη δίκαια – όσο δίκαια μπορεί να είναι πληρωμένη η κάθε εργασία. 

Δεν μπορεί, όμως, να είναι προϋπόθεση η κλοπή του ιδρώτα με αυτόν τον τρόπο, και να λέμε ότι έχουμε εξαιρετικά προϊόντα, όπως η φράουλα. Από αυτή την άποψη, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα έπρεπε να υπάρχει ένα ειδικό συμφωνητικό με τους ανθρώπους, παραγωγούς και εργάτες, έτσι που σε κάθε κεσεδάκι να γράφει ότι είναι «αποτέλεσμα δίκαιης εργασίας». 

Στο παρακάτω link μπορείτε να παρακολουθήσετε
τη σύντομη παρέμβαση του Β. Χατζηλάμπρου

http://xatzilamprou.wordpress.com/2014/07/20/ο-αγώνας-για-δίκαιη-εργασία-είναι-υπόθ/

Δεν υπάρχουν σχόλια: