ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Ήρωας της κυπριακής τραγωδίας ετάφη μετά από 40 χρόνια – Τραγικές φιγούρες οι γονείς του



Πριν από λίγες ημέρες το Σάββατο 12 Ιουλίου στην κατεχόμενη σήμερα Καρπασία, εκεί όπου ζουν οι εγκλωβισμένοι υπέργηροι γονείς του, ετάφη μετά από 40 χρόνια ο αγνοούμενος Γιαννάκης Λιατσής από την Αγία Τριάδα Γιαλούσας.

Ο Σάββας και η Μαρούλα Λιατσή, τραγικές φιγούρες, ενταφίασαν τα λείψανα του πολυαγαπημένου τους γιου στο κοιμητήριο του χωριού τους που οι ίδιοι με τον παπά-Ζαχαρία συντηρούν και φροντίζουν όλα αυτά τα χρόνια.


 Η ταυτοποίηση των λειψάνων του ήρωα του Κυπριακού αγώνα, έγινε στα τέλη του περασμένου Μαΐου με τη μέθοδο του DNA.

Ο Γιαννάκης Λιατσής είχε γεννηθεί στις 4 Μαΐου του 1953. Το 1974 ήταν 21 ετών, φοιτητής στο οικονομικό τμήμα της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις αρχές Ιουλίου εκείνης της χρονιάς γύρισε στο χωριό του για να κάνει διακοπές με την οικογένειά του.

 Όπως και άλλοι δεν πρόλαβε να τις χαρεί. Κατατάγηκε ως στρατιώτης στο 361 Τπ  στο Μερσινίκι Λευκονοίκου. Στις 14 Αυγούστου έπεσε ηρωικώς μαχόμενος στην περιοχή της Παχυάμμου κοντά στον Άγιο Επίκτητο.

(Από τη χθεσινή ομιλία του Θαν. Μπαμπανέβα στο στρατόπεδο Μουζάκη για τα 40 χρόνια από την κυπριακή τραγωδία).  

Δεν υπάρχουν σχόλια: