ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ιταλοί ιστιοπλόοι, συνοδευόμενοι από μέλη του ΙΟΠ, επισκέφθηκαν σήμερα το Δημαρχείο Πατρέων

Στιγμιότυπο από την σημερινή συνάντηση με το Δήμαρχο Πατρέων.


Ιταλοί ιστιοπλόοι, συνοδευόμενοι από μέλη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πάτρας, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί το Δημαρχείο και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Θεοχάρη Μασσαρά, οι οποίοι τους πρόσφεραν και αναμνηστικά από την πόλη.

Οι 50 ιστιοπλόοι, με 11 σκάφη από 7 ομίλους της Νοτίου Ιταλίας (Lega Navale sez. Siracusa, L.N. Marzanemi, Palermo, Circolo Velico Ribellino, Stella Maris, Punta Ala, και I.N.I. Siracusa), έχει τελικό προορισμό την Κόρινθο και αφίχθηκαν σήμερα στην Πάτρα, από την οποία θα αναχωρήσουν την Κυριακή 27 του μήνα. 

Το ταξίδι σχεδιαζόταν εδώ και 3 χρόνια από Ιταλούς ιστιοπλόους, οι οποίοι αισθάνονται ότι συνδέονται με την περιοχή, δηλώνοντας  ότι οι Συρακούσες υπήρξαν αποικία των Κορινθίων και ότι αυτοί πρέπει να την επισκεφθούν από τον ίδιο δρόμο, τη θάλασσα (Ιόνιο και Αδριατική) που δεν μας χωρίζει τελικά, αλλά μας ενώνει πολιτισμικά, οικονομικά και συναισθηματικά.

Στο καλωσόρισμά του ο κ. Δημαράς είπε: 

«Με μεγάλη μου χαρά σας καλωσορίζω στην Πάτρα, την πόλη – γέφυρα που ενώνει την Ανατολή με τη Δύση και την πόλη που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου.

Μεταξύ Ελλήνων και Συρακούσιων υπάρχουν ισχυροί αδελφικοί δεσμοί από τα αρχαία χρόνια, όταν οι Συρακούσες αποτέλεσαν αποικία των αρχαίων Κορίνθιων. Έκτοτε η σχέση της με την Ελλάδα υπήρξε στενή. Αυτό φαίνεται ακόμη και σήμερα από το ελληνικά πολιτισμικά στοιχεία που συναντά κανείς στις Συρακούσες και στην κάτω Ιταλία.

Θέλω να γνωρίζετε ότι προσωπικά διατηρώ στενούς δεσμούς με την Ιταλία, αφού είναι η χώρα στην οποία πέρασα όμορφα φοιτητικά χρόνια.

Έτσι λοιπόν σας θεωρώ φίλους μου και σας εύχομαι πάντα ούριο άνεμο στα πανιά σας.

Εμείς οι ηγέτες των τοπικών κοινωνιών, εσείς οι αθλητές, και ολόκληρες οι κοινωνίες του Ιονίου, της Αδριατικής, όλης της Μεσογείου οφείλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα, μια έκκληση για ειρήνη, ώστε να πάψουν οι πόλεμοι που εξελίσσονται δίπλα μας με θύματα αθώους αμάχους και μεταξύ αυτών εκατοντάδες παιδιά.
Καλώς ήλθατε λοιπόν και εύχομαι να έχετε ευχάριστη διαμονή στην πόλη μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: