ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Πέθανε ο άνθρωπος που έσπειρε τον όλεθρο στον ιαπωνικό λαό υλοποιώντας το δόγμα των αμερικανικών Γερακιών

Επτά μέλη από τα δώδεκα του Ένολα Γκέι μπροστά στο σκάφος των ΗΠΑ.

Παρελθόν ο Θίοντορ Βαν Κερκ ο πιλότος του Enola Gay, που άνοιξε τον δρόμο στην εποχή των πυρηνικών εξοπλισμών



Πέθανε ο Θίοντορ Βαν Κερκ ο πιλότος του Enola Gay, του βομβαρδιστικού που έριξε την πυρηνική βόμβα και ισοπέδωσε στις 6 Αυγούστου του 1945 τη Χιροσίμα σε ηλικία 93 ετών, υλοποιώντας το πείραμα των αμερικανικών Γερακιών σε φυσικές συνθήκες, ήτοι επί ανθρώπινου δυναμικού !

Χαρακτηριστικό της έλλειψης γνώσης περί του τι ήταν το πολεμικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε είναι ότι ακόμη και μετά μήνες από την γενοκτονία των Αμερικανών εις βάρος του ιαπωνικού λαού Βρετανοί ειδήμονες έριχναν την ιδέα περί χρήσεως ραδιενεργών σφαιρών τυφεκίου για την αντιμετώπιση του εχθρού.

Πολλά είναι τα δημοσιεύματα της εποχής στον βρετανικό Τύπο, που αναδημοσιεύθηκαν και στον ελληνικό. Ο ίδιος ο πιλότος που έριξε το «μικρό αγόρι» πάνω στην ιαπωνική πόλη, πέρασε χρόνια σε ψυχιατρική παρακολούθηση, ενώ ο πατέρας της ατομικής βόμβας Οπενχάιμερ τάχθηκε εναντίον της χρήσης της, ο φυσικός Αϊνστάιν μίλησε για συνύπαρξη των ανθρώπων χωρίς την χρήση αυτών των όπλων, αλλά τα γεράκια των ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια έστελναν στο Δικαστήριο και στον θάνατο το ζεύγος  των ατομικών επιστημόνων Ρόζενμπεργκ ως δήθεν πρακτόρων της ΕΣΣΔ. Ήταν  η εποχή που κυριαρχούσε στις ΗΠΑ το δόγμα Μακάρθι, αντίστοιχο του οποίου ζήσαμε και στην Ελλάδα στον Εμφύλιο και μετά από αυτόν.

Κυριολεκτικά μπορεί να πούμε ότι η χρήση της βόμβας ήταν επίδειξη σε Ανατολή, Δύση και ΕΣΣΔ για την ισχύ που κατέχουν οι ΗΠΑ. Και αυτό ήταν που άνοιξε την κερκόπορτα των πυρηνικών εξοπλισμών τα επόμενα χρόνια αφού από το 1945, όπου οι ΗΠΑ έριξαν στον πόλεμο αυτό το όπλο της γενοκτονίας είχαμε εισέλθει στην ατομική εποχή.
 
Ο Θίοντορ Βαν Κερκ ήταν το τελευταίο μέλος του πληρώματος και άφησε την στερνή του πνοή σε ένα γηροκομείο της πολιτείας Τζόρτζια των ΗΠΑ, όπως μετέδωσαν χθες τα μέσα ενημέρωσης.

Το μανιτάρι από την  βόμβα του Ναγκασάκι.
Ο Βαν Κερκ ήταν ο πιλότος του αεροπλάνου που έριξε την πρώτη πυρηνική βόμβα που χρησιμοποιήθηκε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, γιατί ακολούθησε και δεύτερη στο Ναγκασάκι στις 9 Αυγούστου, με επίσης καταστροφικές επιδράσεις. Ο ίδιος είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι από τη στιγμή που είδε την βόμβα να εκρήγνυται, δεν ήθελε να δει ποτέ ξανά να χρησιμοποιείται ένα τέτοιο όπλο.

Ωστόσο, είχε υπερασπιστεί τη χρήση της βόμβας, χαρακτηρίζοντάς την ως το μικρότερο από τα δύο κακά, σε σύγκριση με τις συνεχείς εναέριες επιθέσεις σε κύρια ιαπωνικά νησιά και την προγραμματισμένη εισβολή των ΗΠΑ.

«Η βόμβα πραγματικά έσωσε ζωές, παρά τον τεράστιο αριθμό των θυμάτων στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, αφού η καταστροφή που θα είχε προκληθεί διαφορετικά στην Ιαπωνία θα ήταν τεράστια», είχε δηλώσει, χωρίς να αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις αυτού του πειράματος επί ζωντανού στόχου τι επιπτώσεις θα είχε τα επόμενα χρόνια.

Το βομβαρδιστικό αεροσκάφος B-29 Enola Gay των ΗΠΑ μετέφερε 12μελές πλήρωμα και έριξε την βόμβα, στην οποία είχε δοθεί το παρατσούκλι «Little Boy», στη Χιροσίμα την τελευταία περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη εκτιμάται περίπου στους 140.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια: