ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Oι ανεγκέφαλοι του Δήμου Πατρέων εγκληματούν εξυπηρετώντας συμφέροντα στο ρέμα του Αμερικάνου

Ντροπή γι αυτούς στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  στο Δημο Πατρέων, που αφού ο κόσμος τους γύρισε την πλάτη, επιμένουν νατον... σώσουν. Με το αζημίωτο εννοείται!

 Κόβουν το αιωνόβιο πεύκο γιατί δήθεν εμποδίζει την κυκλοφορία των ΙΧ, βολεύοντας δικούς τους, όπως με το Κολυμβητήριο και τις καντίνες της Πλαζ



Αυτή η ελεύθερη διάβαση πεζών θα γίνει αδύνατη!
Την απόφαση της άμεσης κοπής του μεγάλου δέντρου που βρίσκεται στην είσοδο της Αρόης έλαβε χθες η επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων και είναι απορίας άξιον τι συμφέροντα γίνεται προσπάθεια να  εξυπηρετηθούν με αυτή την απόφαση δύο εβδομάδες πριν την παράδοση ουσιαστικά της διοίκησης του Δήμου στην νέα δημοτική αρχή, δεδομένου ότι μεσολαβεί ο Αύγουστος που είναι νεκρός μήνας. Αυτό αν και θα έπρεπε να γίνει κατανοητό από μέρους των μελών της Επιτροπής ότι ουσιαστικά οι πολίτες με την ψήφο τους τούς έδωσαν πασαπόρτι για την έξοδό τους από τις θέσεις αυτές! Αυτών των ιδίων και του συστήματος των κοληταριών που διοίκησαν τον Δήμο επί τριάμισι  χρόνια.

Γι αυτό αυτή απόφαση είναι μεμπτή, καθώς δείχνει πρεμούρα για λύση υποτίθεται ενός θέματος που επί τρεισήμισι χρόνια ούτε καν είχαν σκεφτεί να ακουμπήσουν. Εάν δε συνδυαστεί με τον αποχαρακτηρισμό του Κολυμβητηρίου της Αγυιάς, από τον Δήμο, όπου έτσι ήρθη το εμπόδιο για τσιμεντοποίηση του Έλους και εξυπηρέτηση εργολαβικών συμφερόντων, τότε πολλά πρέπει και επιβάλλεται να υποθέσει κανείς!

Πρόκειται λοιπόν για το δέντρο που μετράει πάνω από 100 χρόνια ζωής και οι ρίζες του έχουν απλωθεί στο δρόμο με αποτέλεσμα να έχει ανασηκωθεί το οδόστρωμα και στο ρεύμα ανόδου και στο ρεύμα καθόδου και να αποτελεί εμπόδιο για κάποιους  οδηγούς, της σφαίρας του «ζειν επικινδύνως», ιδίως δε για δικυκλιστές που φαντάζονται τον εαυτόν τους, σαν ανεβαίνουν στο δίκυκλο, κάτι ως οδηγούς Φόρμουλας  Άλεν Προς .

Μάλιστα αυτοί που έχουν συμφέρον από την εξαφάνιση του ενοχλητικού πράσινου  μιλούν για πρόβλημα απόκλισης που επηρεάζει και τις παρακείμενες οικοδομές, όπως και τις τσέπες τους που δεν πρόλαβαν να γεμίσουν αρκούντως κατά το πέρασμά τους. 

Δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για τους ίδιους που κατέστρεψαν τις καλοκαιρινές βραδιές των τελευταίων χρόνων στην παραλία της Έξω Πλαζ, διώχνοντας τις καντίνες, προς όφελος κολλητού τους καταστηματάρχη, όπως αναφέρουν πληροφορίες.  

Μάλιστα όπως δήλωσε στο thebest.gr ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός, «διερευνήθηκαν όλες οι λύσεις προκειμένου να διατηρηθεί το δέντρο αλλά καμία δεν αποδείχθηκε ασφαλής».
Ενώ η μόνη ασφαλής λύση είναι πονάει δόντι κόβει κεφάλι!

«Για το θέμα υπάρχουν χρόνιες διαμαρτυρίες από το ΚΤΕΛ, από οδηγούς αλλά και από κατοίκους της περιοχής, αλλά δεν είχε καταστεί δυνατή η κοπή λόγω νομικού πλαισίου» λέει. (Αχ αυτό πλαίσιο. Επιτέλους το παρακάμπτουν με την συμβολή της Επιτροπή Ποιότητας Ζωής των σωτήρων του Δήμου Πατρέων!).
 
Πάνω από 100 χρόνια έχει το πεύκο εδώ.

«Η ανύψωση του οδοστρώματος είναι πάρα πολύ μεγάλη και δεν μπορεί να παραμείνει η κατάσταση έτσι γιατί τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα. Αν κόψουμε ρίζες για να εφαρμόσουμε κάποιες εκ των κατά καιρούς προτεινόμενων τεχνικών λύσεων, τότε κανείς δεν μας εγγυάται ότι το δέντρο δεν θα πέσει να σκοτώσει κανένα άνθρωπο» λέει στο thebest.gr ο Γ. Σιγαλός κινδυνολογώντας, αν και μέχρι πρότινος η μέση άποψη τον φέρει για σοβαρό άνθρωπο. Αυτά μέχρι πριν μολυνθεί από τον ιό της επιδιωκόμενης ανάληψης της αρχηγίας της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα», που έτσι, με τέτοιες τακτικές, διολισθαίνει στο «Τώρα για τα συμφέροντα των κολλητών»!

Πάντως την λύση της τοποθέτησης ράμπας δεν την σκέφτηκε κανείς τους, καθώς η απαλλαγή από ενοχλητικό εμπόδιο θα αυξήσει τις θέσεις πάρκιν και θα υποχρεωθεί το ΚΤΕΛ σε κατασκευή αεροδιαδρόμου, ώστε να περνά πάνω από τα παρκαρισμένα ΙΧ και να μην ενοχλεί. Καθ’ ότι ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟ ΙΧ!
 
Η δυσφορία των κατοίκων γι αυτή την ασυλλόγιστη-εγκληματική απόφαση είναι εμφανής στους ευαισθητοποιημένους κατοίκους, πλην αυτών που προσδοκούν ελεύθερες θέσεις πάρκιν, δεδομένου ότι σήμερα τα παρκαρισμένα ΙΧ φθάνουν μέχρι τον υψηλότερο κλώνο του αιωνόβιου πεύκου. 

Το πεύκο λοιπόν του Καμινιού, στο ρέμα του Αμερικάνου (που κατ’ ευφημισμό ονομάστηκε οδός Αρόης) κινδυνεύει από τους άχρηστους της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπως κινδύνεψε και τελικά έπεσε θύμα της πολεοδομικής αδηφαγίας το ίδιο το ρέμα, που σύμφωνα με το Σύνταγμα απαγορευόταν να μπαζωθεί. Τώρα το νερό κάθε νεροποντής πλημμυρίζει τα σπίτια μέχρι την συμβολή της οδού με τη 12ου Συντάγματος, ενώ πάνω αριστερά εκεί όπου χτίστηκε πάνω στις πηγές η πολυκατοικία του κατασκευαστή μηχανικού Πανταζάτου, το νερό των πηγών εκρέει από το πρανές της και χύνεται χύμα στο οδόστρωμα της ασφάλτου. Το  ίδιο συμβαίνει και στην απέναντι μεριά. 

Κι ενώ η φύση κάποια στιγμή θα εκδικηθεί για την κακοποίηση που υφίσταται από τους έχοντες συμφέροντα, έρχεται το δημοτικό Σώμα άρον-άρον να πάρει απόφαση περαιτέρω βανδαλισμού της.

Οι κάτοικοι  απογοητευμένοι από την κατάντια αυτών που εξέλεξαν πριν τριάμισι χρόνια για να πάει υποτίθεται μπροστά ο τόπος, σήμερα οικτίρουν και αγανακτούν λέγοντας: Που είναι ο Δημαράς; Γιατί αφήνει τους δικούς τους ανθρώπους να κόψουν το δέντρο, δεν κόβουν καλύτερα τα… μουστάκια του!

Και άλλος κάτοικος συμπληρώνει: Σουτ τους δώσαμε από το Δήμο για να απαλλαχτούμε, δεν τους χρίσαμε σωτήρες!

Ένα άλλος ακόμη έθεσε το στίγμα του πάνω στο δέντρο γράφοντας σε κόλλα χαρτί: «Αφήστε το δέντρο να ζήσει. Ντροπή»!

Ενώ κάποιοι επισημαίνουν: Τα ατυχήματα από τους γκαζάκηδες θα γίνουν ο φόβος κι εφιάλτης μας.

Το καταλαβαίνουν εκεί στην παράταξη Δημαρά; Αμφιβάλω. 

Δυσκολεύονται λένε στο ΚΤΕΛ,  να περάσουν τα λεωφορεία. Εδώ περνάει άνετα ολόκληρο φορτηγό-πλατφόρμα, όπως δείχνει η φωτογραφία κι ας καταλαμβάνουν παρανόμως το οδόστρωμα οι βολευμένοι με τα ΙΧ τους!
 
Πάντως διαβάστε τα σχόλια που προκάλεσε αυτή η ύποπτη για εξυπηρέτηση συμφερόντων αντιπεριβαλλοντική απόφαση και θα κατανοήσετε το εύρος της διαμαρτυρίας. Και υπόψη είναι δημοσιευμένα σε χθεσινή ανάρτηση του Thebest.gr :   
Γιατί επιτρέπουν το παρκάρισμα δεξιά και αριστερά του δέντρου; Γιατί δεν υπάρχουν στην ανηφόρα οι σχάρες που θα έπρεπε να υπάρχουν ώστε να μην γίνεται ο δρόμος ποτάμι όταν βρέχει; Αυτό τα μηχανάκια δεν τα ενοχλεί; Γιατί δεν φτιάχνουν όλο το οδόστρωμα κατά μήκος της οδού Αρόης, το οποίο όσοι ξέρουμε πως ήταν στην αρχή και περπατούσαμε όταν είχε ακόμα χαλίκια, έχουμε δει το πως έχει γίνει τώρα; Το δέντρο ήταν εκεί πολύ πριν γίνει ο δρόμος. Η εύκολη λύση είναι το κόψιμο. Δεν προχωράς έτσι μπροστά.
Argyro Tavla · Εργάζεται στην εταιρεία Teacher
Σωστά.Το δέντρο το θυμάμαι τουλάχιστον 50 χρόνια στο σημερινό του μέγεθος και χωρίς προεξοχή των ριζών.Επομένως πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 ετών Αυτό συνέβη γιατί ο δρόμος μπαζώθηκε και οι ρίζες δεν βρίσκουν κατάλληλο έδαφος(αν ανησυχούν οι περίοικοι ,θα πρέπει να είναι περισσότερο για το έδαφος και όχι για το δέντρο)

Despina Kouvela · Κορυφαίος σχολιαστής
Εγώ πάλι αναρωτιέμαι... Μήπως ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήρεμα; Βάζω στοίχημα ότι το δέντρο προϋπήρχε των περισσότερων πολυκατοικιών...

Ilias Patras · Κορυφαίος σχολιαστής · Patras, Greece
Να κανουν μελετη να φταξουν την ασφαλτο και να αφησουν το δεντρακι στην ησυχια του.Γιατι αν γινει και κοπει το δεντρο θα δουμε πολλα ατυχηματα απο μερικους βιαστικους που κατεβαινουν το δρομο και ενω εχει ενα στοπ και γραμμενο και στην ασφαλτο συνεχιζουν την πορεια τους σαν να εχουν προτεραιοτητα..Και φυσικα δεν μπορεις να κοψεις ενα δεντρο τοσο χρονων ,που ειναι σημα κατατεθεν για την Αροη ολος ο κοσμος λεει στην αροη στο δεντρο.
Anastasios Rigas · Κορυφαίος σχολιαστής · University of Patras
χριστινα ας κανουν κ κατι σωστο μια φορα κ δεν ξερω αν εχεις αυτοκινητο να δεις τι κλιση εχει ο δρομος

Vasilis Arestis · Κορυφαίος σχολιαστής
Τι κλήση; Για παράνομο παρκάρισμα στη μέση του δρόμου;

Anastasios pisteueis pos an to kopsoun tha ftiaksoun to dromo kai to trigono (vasi) tou dentrou?
K kati akoma pisteueis oti theloun na to kopsoun gia tis rizes? diladi oooolo to upoloipo tou odostromatos einai ok kai ftaiei to DENTRO pou OLOI kovoun taxutita?
Na ftiaksoun to odostroma kai na kanoun kalutera to trigono tou fentrou, auto nai.... alla na kopsis ena dentro pou megalosame OLOI OI AROITES ME AUTO oxi re file!! GAMO TIN KLISH kai an pigeneis me miXanaki na prosexeis EXEI ENA STOP SAN NTALIKA!!!

Christina Dimo · Κορυφαίος σχολιαστής · Deutschlehrerin στην εταιρεία Ensino fundamental
Anastasios Rigas: έχω αυτοκίνητο κ περνάω πολλές φορές απο το συγκεκριμένο σημείο. Κ πολύ απλά κόβω ταχύτητα. Στο κάτω κάτω δεν μου το βγάζεις απο το μυαλό πως το δέντρο δεν το κόβουν λόγω αυτοκινήτων αλλά λόγω των πολυκατοικιών.Κάνει ζημιά στα θεμέλια των πολυκατοικιών βλέπεις...Τι κι αν προϋπήρχε αυτών..Αλλά στην Ελλάδα έτσι λειτουργούσαμε πάντα.Ό,τι ενοχλεί κόβεται απο την ρίζα...Ανεξαρτήτου αξίας....

Η επιτροπη ποιοτητας ζωης εχει γεωπονο η ειναι αποφαση του ποδαριου απο την απερχομενη δημοτικη αρχη? Ποιους ενοχλει τελικα το σημα κατατεθεν της περιοχης?

Ότι χαρακτηρίζει μια περιοχή δεν είναι επικίνδυνο . Οποίος δεν σέβεται τον κανόνα ειναι επικίνδυνος . Το τοιχάκι ανέβασε το επίπεδο του εδάφους κατα μισό μέτρο . Ο αγωγός που περνά αριστερά θα έχει κόψει ρίζα. Το έργο στήριξης με σηδερία θα καταστήσει αξιοθέατο

Μετά τα έργα ανάπλασης θα τα αναλάβουν τα δικά τους τα παιδιά δεν καταλάβατε ? Αυτή η πόλη πραγματικά είναι εντελώς μπουρδέλο !!!
Δεν φτάνει που την πλατεία Γεωργίου την έκαναν ένα ατελείωτο πεζοδρόμιο δεν φτάνει που πεζοδρόμησαν δρόμους χωρίς σχέδιο για να δουλέψουν τα μαγαζάκια του πρώην Δήμαρχου τώρα κοιτάνε και πως θα φάνε και άλλα λεφτά από παντού !!!

Τουλάχιστον να προλάβουμε να το χαιρετήσουμε....Είδες που λέει χαιρέτα μου τον πλάτανο ...Ο νοών νοείτω ...Ολα τα άλλα τα έχουμε σωστά ....Τις λυγερές πολυκατοικίες που καμαρώνουν εκεί και στην κορυφή στις Σκάλες Γιογκαράκη εεεε?

Συνταγή.. Παίρνουμε ένα μεγάαααλο πριόνι το αλείφουμε με κατάλληλο λιπαντικό και χράαατς το δένδρο...! Ας τολμήσει να διαμαρτυρηθεί .....!

kai elega poio einai to problhma ths patras na to telika Auto einai to dentro ola ta alla einai upo elenxo .mhn anafer8o se asxeta problhmata kai gino baretos 8a anafer8o se ENA polu kontino problhma ths perioxhs pou bebea sta @@ sas oloi oi kathkoi ekei konta ligo poio pano apo to dentro sto Super Market MARINOPOULOS an stripshs dexia o asfaltostromenos dromos xerete pou kataligh??????stis kolones tis DEH alla kanenn den enoxlh apo oti blepo giati profanos den pernate apo ekei oute sas exhpereth autos o dromos e?dusthxos omos enoxlh tous ligous pou den mporoun na kanoun tpt giati den akougonte oi ligoi tespa sas kourasa sugnomh kai na xerete opoios er8ei na kopsh to dentro 8a tou kopsoume ta @@

ΡΕ Kanarinas an kopsoun tin kolona tis dei stin suntamartaxou zisi POU THA PARKAROUN TA TZIPAKIA TOUS OI NEOI GEITONES?

Anna Christofi · Εργάζεται στην εταιρεία ΑVON ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ
επειδη μενω αροη εκει κοντα που ειναι το δεντρο οι ριζες του εχουν ανασηκωσει το οδοστρωμα και ειναι πολυ επικυνδυνο μακαρι να σωνοταν το δεντρο αλλα και τις ριζζες του να φτιαξουν ποιος μας εγγυατε αργοτερα με ενα μεγαλο φυσημα αν δεν πεσει και σκοτωσει κανεναν ανθρωπο

Vasilis Arestis · Κορυφαίος σχολιαστής
Για ανάφερε ένα ατύχημα που έγινε... άσε που τα αυτοκίνητα κατεβάζουν ταχύτητα στο σημείο και υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια πριν από τη διασταύρωση που ακολουθεί στο κατέβασμα. Όσο για το μεγάλο φύσημα που κινδυνεύεις εσύ να σου πέσει στο κεφάλι, να αρχίσεις να κοιτάζεις πάνω, και κανένας σοβάς μπορεί να πέσει καμιά φορά... Φιλικά.

Anna Christofi pisteueis pos an to kopsoun tha ftiaksoun to dromo kai to trigono (vasi) tou dentrou?
K kati akoma pisteueis oti theloun na to kopsoun gia tis rizes? diladi oooolo to upoloipo tou odostromatos einai ok kai ftaiei to DENTRO pou OLOI kovoun taxutita?
Na ftiaksoun to odostroma kai na kanoun kalutera to trigono tou fentrou, auto nai.... alla na kopsis ena dentro pou megalosame OLOI OI AROITES ME AUTO oxi re file!! GAMO TIN KLISH kai an pigeneis me miXanaki na prosexeis EXEI ENA STOP SAN NTALIKA!!!
.μ.
Vasilis Arestis ela re file mas douleuoune ase tora! Atyxima? nomizeis oti kseroun oti autos pou katevenei apo aroi exei stop? pap**a k me to dentro sti mesi pernane me ta mpounia.... na valoun palomeno fos!!!! na ftiaksoun to odostroma!!!! na valoun kolonakia aristera deksia!!! Ta valane me to dentrakia kai emeis i malakas tous upostirizoume!! Oxi re na min tous perasei,.... na kopsoun tis kollones tis dei sto steno pou kataligei epi tou marinopoulou.... AN EINAI DUNATOOONNN UPARXEI DROMOS pou se vgazei kateuthian stin suntarmataxou zisi sti dixala tis zoodoxou pigis KAI EXEI KOLLONEEEEEEESSSSS kai prepei na kaneis ton gyro gia na vgeis ekei... alla nai.. ksexasa ekei uparxei neoxtisti polukatoikia opote pou tha arazoun?! e?!
ΝΤΡΟΠΗ !!!!! ΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΑΣΙΝΟ Σ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ !!!!
ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΠΕΥΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΝΕ!!!!
Vasilis Arestis · Κορυφαίος σχολιαστής
Αν κοπεί αυτό το συγκεκριμένο δέντρο, να τους κοπεί σύρριζα και το χέρι.
  • vaslamb (συνδέθηκε μέσω yahoo)
Η αλήθεια είναι ανάποδα. Έχουν ψηφιστεί πολλοί δήμαρχοι και έχουν ανεγερθεί πολλές πολυκατοικίες οι οποίες επεκτείνονται επικίνδυνα προς το πεύκο της Αρόης. Καμία τεχνική μελέτη δε μας βεβαιώνει ότι με ένα ψαλίδισμα των ριζών τους θα γλιτώσει το δεντράκι. Μάλλον θα χρειαστεί να τους κόψουμε από τη ρίζα...

Πέρα από την πλάκα, το δέντρο της Αρόης είναι χαρακτηριστικό της περιοχής και από τη στιγμή που δεν έχει γεράσει τόσο δεν είναι επικίνδυνο να πέσει από μόνο του. Ο δρόμος δεν είναι εθνική οδός, ούτε είναι μετά από απότομη στροφή. Όποιος περνάει από εκεί κόβει ταχύτητα από σεβασμό προς το δέντρο. Ατυχήματα δε γίνονται. Αν κοπεί, οι καραμπόλες θα ξεκινούν από τα ταμπάχανα και θα φτάνουν μέχρι το 4ο λύκειο. Ασχοληθείτε με κανένα σοβαρό πρόβλημα του λαού αν θέλετε. Τελεία.

ΥΓ: Ο κύριος αντιδήμαρχος, που θα μείνει στην ιστορία ως αυτός που εκκένωσε το Παράρτημα (υπέροχη υστεροφημία στην πόλη σου ψηλέ), να κόψει τα δέντρα στο σπίτι του άμα θέλει, τώρα που θα έχει άπειρο χρόνο αφού δε βγήκε ούτε δημοτικός σύμβουλος!
Anastasios Rigas · Κορυφαίος σχολιαστής · University of Patras
αν πεσει κ σκοτωσει κανενα οπως το παιδι που σκοτωθηκε προχτες βαλτα μετο δημο τοτε κ εσυ βασιλη ενα λαθος καναμε πω πω επιστημονα εσυ
na pesei to dentro? re file na ftiaksoun ton dromo kai na valoun kolonakia kai palomeno fos!! auto legetai K.O.M.V.O.S. einai lusi na kopsoun olokliri dentrara?????? ELEOS!!!!
    • vaslamb (συνδέθηκε μέσω yahoo)
Ενώ εσύ μιλάς ως γεωπόνος; Επαναλαμβάνεις ένα γεγονός για ένα πλάτανο στη λαμία προφανώς που έπεσε ένα κλαδί στο παιδάκι. Εδώ μιλάμε για πεύκο και εσύ φοβάσαι ότι θα σου πέσει στο κεφάλι. (πλάτανο και πεύκο μπορείς να ξεχωρίσεις σε φωτογραφία ή όλα τα θεωρείς απλά δέντρα που όταν ψηλώσουν πολύ πρέπει να τα κόψουμε;)

Αν διαβάσεις το άρθρο θα καταλάβεις ότι οι ίδιοι του δήμου που θέλουν να το κόψουν λένε ότι το πρόβλημα είναι το οδόστρωμα και ότι κίνδυνος να πέσει θα υπάρχει αν του πειράξουν τις ρίζες, όχι όπως είναι τώρα.
vaslamb PES TA!!!! auto pou epese sti lamia eixa ena kormo oso einai to klasi autou tou dentrou (tis arois) eleos!! apo konta TROMAZEIS me ton kormo tou kai to deos tou pos na pesei??!?!?!??!?!
Anna Christofi · Εργάζεται στην εταιρεία ΑVON ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ
den eipa oti den tha mou luthei kai emena to dentraki alla pes mou vasili toso kairo giati den skabane na ftiaxoun tis rizes tou .
gia na min exoun logo meta na to kothoyn kai paroti yparxei to stop merikoi exypnoi odigoi den stamatane katholou
Christina Dimo · Κορυφαίος σχολιαστής · Deutschlehrerin στην εταιρεία Ensino fundamental
να δούμε τι θα αφήσετε όρθιο...
Vasilis Arestis · Κορυφαίος σχολιαστής
Το δέντρο πειράζει, πάντα, το μπαζόσπιτα στη Γερμανού, ποτέ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: