ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Με το αυτοκίνητό του Hyundai Accent η ληστεία στην Κλειτορίας Καλαβρύτων από τον Νίκο Μαζιώτη

Ο καταζητούμενος Ν. Μαζιώτης, βρίσκεται καταγής στο Μοναστηράκι, τραυματισμένος από πυροβολισμό αστυνομικού, σε απάντηση των προηγηθέντων πυρών του.  


Συνελήφθη σήμερα έπειτα από αιματηρή συμπλοκή στο Μοναστηράκι με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ


Συνελήφθη στο Μοναστηράκι στις 12.35 της Τετάρτης 16-7-20014 σήμερα, ο κατηγορούμενος για την συμμετοχή του στον «Επαναστατικό Αγώνα», Νίκος Μαζιώτης μετά από συμπλοκή του με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σε ανταλλαγή πυροβολισμών χαμηλά στην Μητροπόλεως, στο ύψος, περίπου, της πλατείας Καπνικαρέα, τραυματίστηκε ο ίδιος, ο οποίος μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό», δύο αστυνομικοί και δύο τουρίστες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η ένοπλη συμπλοκή ξεκίνησε μετά από έλεγχο της ΔΙΑΣ.

Οκτώ φορές πυροβόλησε συνολικά κατά των τουριστών ο Νίκος Μαζιώτης σύμφωνα με την ΕΛΑΣ. Κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, δήλωσε πως ο καταζητούμενος έριξε πέντε σφαίρες μέσα στο πλήθος, αδιαφορώντας για τους διερχόμενους.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αρχηγού της ΕΛΑΣ, ο Ν. Μαζιώτης κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα στο όνομα Μιχελάκης Μιχάλης, γεννημένος στις 16 Απριλίου του 1977 στην Αθήνα. Με την ταυτότητα αυτή είχε αγοράσει και αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του. Το αυτοκίνητο ήταν ένα Hyundai Accent χρώματος ασημί και με άδεια κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959, ενώ αγοράστηκε το 2013.

«Για το οποίο υπάρχει μαρτυρία, προσομοιάζει με αυτοκίνητο ιδίου τύπου στη ληστεία της Κλειτορίας Καλαβρύτων. Εικάζουμε λοιπόν ότι το αυτοκίνητο αυτό το αγόρασε ο Μαζιώτης και το κυκλοφορούσε με στοιχεία Μιχελάκης Μιχάλης» συμπλήρωσε ο Δ. Τσακνάκης.

«Η πρώτη επαφή του Νίκου Μαζιώτη με την Ομάδα ΔΙΑΣ έγινε στην οδό Αθηνάς, στο ύψος της Αγίας Ειρήνης, με τον καταζητούμενο τρομοκράτη να πυροβολεί με πιστόλι USP μία φορά. 

Προχώρησε στην πλατεία Μοναστηρακίου κι όταν κατάλαβε ότι εγκλωβίστηκε, πυροβόλησε πέντε φορές εναντίον αστυνομικών και πολιτών. Τραυματίστηκαν δύο τουρίστες, ένας Αυστραλός κι ένας Γερμανός. Ο πρώτος νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό χωρίς να διατρέχει κίνδυνο και ο δεύτερος συνεχίζει τις διακοπές του. 

Ο Μαζιώτης ανέβηκε την οδό Μητροπόλεως και πυροβόλησε δύο φορές» ανέφερε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ. Εκείνη τη στιγμή ένας αστυνομικός της ομάδας «ΔΙΑΣ» πυροβόλησε μια φορά εναντίον του Μαζιώτη τραυματίζοντας τον στο βραχίονα.

Σύμφωνα με τον Δ. Τσακνάκη, ο Ν. Μαζιώτης είχε αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του «εντοπίστηκε σήμερα στην Πλατεία Μοναστηρακίου, στο πλαίσιο ειδικής αστυνομικής δράσης που είχαμε αναπτύξει το τελευταίο χρονικό διάστημα, από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας» πρόσθεσε.

«Η σημερινή επιτυχία της Αστυνομίας συνεισφέρει με πολλαπλά οφέλη στην ελληνική κοινωνία» ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλιας.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μετέφερε τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και όλης της κυβέρνησης. Χαρακτήρισε πολύ μεγάλη επιτυχία τη σύλληψη του Μαζιώτη και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις συντονισμένες προσπάθειες όλου του Σώματος.


Τηλεφωνική συνομιλία με τον ειδικό φρουρό τον οποίο συνεχάρη για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, είχε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός, με δική του πρωτοβουλία, κάλεσε στο τηλέφωνο τον ειδικό φρουρό. «Συγχαρητήρια. Μας έχεις κάνεις όλους περήφανους, έδειξες μεγάλη γενναιότητα» φέρεται να είπε στον αστυνομικό ο πρωθυπουργός.

Τα ΜΜΕ για την σύλληψη

Στον τρόπο σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη και τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο κέντρο της  Αθήνας, μέρα μεσημέρι την Τετάρτη, αναφέρονται τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Ισχυρή εντύπωση έχει προκαλέσει η αιματηρή συμπλοκή στο Μοναστηράκι που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματισθούν δύο τουρίστες, ένας αστυνομικός καθώς και ο καταζητούμενος.

«Ανταλλαγή πυρών στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η αστυνομία συλλαμβάνει καταζητούμενο αντάρτη» είναι ο τίτλος του πρακτορείου Reuters, το οποίο, αναφέρεται στον τραυματισμό του αστυνομικού και των δύο τουριστών.

«Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας», είναι ο τίτλος της βρετανικής "Daily Mail". Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα αναφέρει ότι, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στο Μοναστηράκι και σε ώρα αιχμής, η ελληνική αστυνομία συνέλαβε τον Ν. Μαζιώτη. Από την επιχείρηση τραυματίστηκαν ο ίδιος και άλλα τρία άτομα, ένας αστυνομικός και δύο τουρίστες.

"Έλληνας φυγάς συλλαμβάνεται σε ανταλλαγή πυρών στην Αθήνα" γράφουν οι New York Times, τονίζοντας ότι ο «αυτοαποκαλούμενος ηγέτης» του Επαναστατικού Αγώνα ήταν ο πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης στην Ελλάδα.

Σε έντονο τόνο ωστόσο, σχολιάζει ότι η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε στο πιο δημοφιλές τουριστικό σημείο στης Αθήνας, την πιο πολυσύχναστη εμπορική περιοχή της πρωτεύουσας και μάλιστα στη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων.

Η Haffington Post στο ρεπορτάζ της φιλοξενεί μαρτυρίες περαστικών στην περιοχή, οι οποίοι περιγράφουν την καταδίωξη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους τραυματισμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: