ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Τρία παιδιά στο ΒΟΑΚ θυσία της αδιαφορίας Μητσοτάκη

 

 

Ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί από το 2019 άμεση δημοπράτηση του δρόμου-καρμανιόλα, αλλά 5 χρόνια μετά δεν έχει γίνει τίποτα, τονίζει ο Βασίλης Κασσελάκης

Τρία νέα παιδιά  15, 19 και 20 ετών έχασαν την ζωή τους, που προστέθηκε το περ. Σάββατο στον μακρύ καταλογο των θυμάτων του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (του περίφημου ΒΟΑΚ, ενώ μία 22χρονη δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. 

Του ΒΟΑΚ, ενός δρόμου που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί από το 2019 άμεση δημοπράτηση, αλλά όπως αποδεικνύεται κανένα έργο δεν έχει προχωρήσει.

Τραγική ειρωνεία είναι ότι οι τέσσερις νέοι επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο και με αυτό επέστρεφαν από το κτήμα ΑΛΚΥΩΝ στα Χανιά, όπου εργάζονταν ως σερβιτόροι σε δεξίωση γάμου, στον οποίο προσκεκλημένος ήταν ο Κυρ. Μητσοτάκης. 

Όπως αναφέρει η «ΕφΣυν», ο γάμος ήταν του δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, και παρών μεταξύ άλλων ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Το Σωματείο Τουρισμού - Επισιτισμού Χανίων χαρακτηρίζει «εργατικό δυστύχημα» την απώλεια των τριών νέων και πρόκειται σήμερα να καταθέσει αίτημα στην Επιθεώρηση Εργασίας ώστε να διερευνηθούν όλες οι συνθήκες εργασίας τους (ωράρια - υπερωρίες, συμβάσεις εργασίας ειδικά του ανήλικου κτλ.). 

Από την αρχή του έτους στον συγκεκριμένο δρόμο έχουν σκοτωθεί 14 άνθρωποι, ενώ από το 2015 ο αριθμός των νεκρών του ΒΟΑΚ φτάνει τους 112, σύμφωνα με τα στοιχεία που διατηρεί ο Γιάννης Λιονάκης, πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΕΣΥΠΡΟΤΑ).

«Τα παιδιά πλήρωσαν με τη ζωή τους την ανικανότητα της κυβέρνησης»

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί το 2019 για άμεση ολοκλήρωση των μελετών και δημοπράτηση του ΒΟΑΚ. Το 2024 δεν έχει κάνει τίποτα από όσα υποσχέθηκε, με αποτέλεσμα σε 8 μήνες να έχουν σκοτωθεί 39 άνθρωποι σε έναν δρόμο καρμανιόλα.

Τα παιδιά που πλήρωσαν με τη ζωή τους την ανικανότητα της κυβέρνησης να προστατεύσει τους πολίτες με έργα υποδομών, λίγες ώρες πριν, πιθανόν να είχαν αντικρίσει τον Πρωθυπουργό, στο κέντρο που ήταν καλεσμένος για τον γάμο του Δημάρχου Χανίων, Π...

Δείτε περισσότερα

 «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί το 2019 για άμεση ολοκλήρωση των μελετών και δημοπράτηση του ΒΟΑΚ. Το 2024 δεν έχει κάνει τίποτα από όσα υποσχέθηκε, με αποτέλεσμα σε 8 μήνες να έχουν σκοτωθεί 39 άνθρωποι σε έναν δρόμο καρμανιόλα» τονίζει σε ανάρτησή του ο Βασίλης Κασσελάκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

«Τα παιδιά που πλήρωσαν με τη ζωή τους την ανικανότητα της κυβέρνησης να προστατεύσει τους πολίτες με έργα υποδομών, λίγες ώρες πριν, πιθανόν να είχαν αντικρίσει τον Πρωθυπουργό, στο κέντρο που ήταν καλεσμένος για τον γάμο του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη. Εκείνος μπορεί να αντικρίσει σήμερα τις οικογένειες τους άραγε;» σημειώνει.

«Η έλλειψη υποδομών και το γεγονός ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι δευτερευούσης σημασίας για την κυβέρνηση αποδεικνύει πόσο μακριά είμαστε από την Ευρώπη» υπογραμμίζει ο Β. Κασσελάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: