«Οταν φεύγεις ομαδικά, παραβιάζοντας την ηθική αλλά και καταστατική αποδοχή ότι πρέπει να παραδώσεις τις έδρες, συνιστά σε μεγάλο βαθμό ατιμία»
Δύο μήνες μετά, την ανάρτηση του άρθρου του Δημήτρη Χρήστου στην διαδικτυακή ΑΥΓΗ, που αναλύει τις αιτίες τις οποίες επικαλείται ο Ευκλ. Τσακαλώτος, σε άρθρο του στην κΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο Τσακαλώτος εκ των ένδων του Αλ. Τσίπρα και εκ των έσω της Νέας Αριστεράς κατά την συγκρότησή της, είναι χρόνος αρκετός για να ενδοσκοπήσει κάποιος, μετά και τις ευρωεκλογές που μεσολάβησαν, προσπαθώντας να βγάλει συμπεράσματα από αυτό το φαινόμενο.
Δηλαδή την συγκρότηση του νέου μορφώματος, φράξια το αποκαλεί ο Δημ. Χρήστου, και όχι εσφαλμένα, που κατά πρωτοφανή τρόπο έκανε την εμφάνισή του φιλοδοξώντας να καταστρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να γίνει αντ΄ αυτού στο προσκήνιο της Αριστεράς.
Ας μην θυμηθούμε την... κουρασμένη Έφη που λόγω παιδιού (σημ.: καλά να είναι το παιδάκι, αλλά δεν είμαστε εμείς το βάλαμε στην σκληρή κονίστρα της πολιτικής) δεν δέχθηκε να αναλάβει συναρχηγία στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να μην προχωρήσει σε διάσπαση.
Κι ας μην λάβουμε υπόψη τα πονηρά κόλπα υπόγειας συγκρότησης που όλοι αντιλήφθησαν και καταδίκασαν πριν την εκδήλωσή τους.
Αλλά κι ας μην ξεχάσουμε πόσο αβαντάρησαν εκ του πονηρού τους «11» ρίχνοντάς τους στο... λάκκο της ανυποληψίας και της περιφρόνησης των αριστερών πολιτών τα δήθεν φιλικά ΜΜΕ, σηκώνοντας τα μυαλά τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι εφήμερα και πάει διέλυσε, αντι να σκεφτούν αυτό μπου και οι ίδιοι κάποτε διαλαλούσαν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει γιατί είναι ώριμο τέκνο της οργής»!
Κραταιά ονόματα που ζέσταινε στην αγκαλιά του και τα ανέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας, σήμερα τυγχάνουν ανυποληψίας, τόσης όπου υπέστησαν δεινή ήττα από τον έως τότε άγνωστο Κασσελάκη, που αναδείχθηκε χάρη στην προσφυγή στην βάση και στην θανατερή αδράνεια της σέχτας που καθοδηγούνταν από τους «11»
Ας πάμε κατευθείαν στο άρθρο του Δημ. Χρήστου και ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματά του:
«ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ, Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ του πρώην ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου: «Τρεις είναι οι επιτυχίες του Κασσελάκη.
ΠΡΩΤΟΝ, απάλλαξε τον ΣΥΡΙΖΑ από την κομματίλα και την αριστερόστροφη καφενειακή αδράνεια. Το γεγονός ότι η Νέα Αριστερά, το μεγαλύτερο μέρος των Υπουργικών Συμβουλίων του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπόρεσε να βγάλει ευρωβουλευτή τα λέει όλα.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, βρήκε τρόπο να ενισχύσει την αυτονομία του ΣΥΡΙΖΑ από το στημένο μιντιακό σύστημα.
ΤΡΙΤΟΝ, έβγαλε την αναμέτρηση από το παρασκήνιο και τους κομματικούς μηχανισμούς και την πήγε στη βάση».
Με αυτά καταλήγει το άρθρο, που προσπαθεί να εμβαθύνει στο φαινόμενο Κασσελάκης!
Αναλυτικά δε αναφέρει τα παρακάτω:
«ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν ο πρώτος, και μέχρι στιγμής ο μοναδικός, που επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις για την αποτυχία του εγχειρήματος της Νέας Αριστεράς. Και μεταξύ άλλων σημείωσε:
«ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ οι ψηφοφόροι δεν πίστεψαν ότι η Νέα Αριστερά μπορεί να αποτελέσει ένα μικρό αλλά σημαντικό στοιχείο μιας προσπάθειας ξεμπλοκαρίσματος (από τη στασιμότητα). Αν μέναμε, όπως στα καλά έργα του Χόλιγουντ, βαθιά στην επιφάνεια των πραγμάτων, θα μπορούσαμε να επικαλεστούμε το γεγονός ότι ήμασταν ένα νέο κόμμα με προβλήματα ορατότητας, ότι ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί το πανευρωπαϊκό ρεύμα προς την Ακροδεξιά, ότι η επικράτηση του λάιφσταϊλ και του απολιτίκ δεν άφηνε πολύ χώρο για συζήτηση για τα μεγάλα επίδικα της εποχής».
Και καταλήγει:
«ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν μπορεί να θεωρήσει ότι το αντίπαλο δέος θα συγκροτηθεί με λίγο περισσότερο κοινωνικό κράτος εδώ, με λίγο παραπάνω αναπτυξιακό κράτος εκεί και ίσως, επιπλέον, με κάποιες μεταρρυθμίσεις. Όλα αυτά είναι μέρος της λύσης, αλλά δεν συγκροτούν ένα πειστικό αφήγημα - από πού ερχόμαστε, πού βρισκόμαστε, πού θέλουμε να πάμε. Και πειστικό αφήγημα η Νέα Αριστερά δεν είχε στις εκλογές όπως και κανένας (!) από εμάς που τη συγκροτήσαμε».
Η αποτυχία τόσων και τόσων αριστερών ομάδων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δεν τους εμπόδισε να ακολουθήσουν τον δρόμο της διάσπασης και τώρα να αναζητούν δικαιολογίες για να συνεχίσουν. Δυστυχώς, οι αυτοκριτικές δεν αρκούν για να εξηγηθεί η αποτυχία του εγχειρήματος, καθώς βασική αιτία ήταν ο τρόπος που αποχώρησαν από το κόμμα τους μόνο και μόνο επειδή η ομάδα τους έχασε πανηγυρικά από τον νεοφερμένο Στέφανο Κασσελάκη.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ούτε ανέλυσαν γιατί ο άγνωστος μέχρι τότε υποψήφιος νίκησε εμφατικά το παλαιό κατεστημένο στη μάξιμουμ δημοκρατική διαδικασία, στην οποία έλαβαν μέρος περίπου 160.000 μέλη και φίλοι του κόμματος. Και οι έδρες δεν ανήκουν γενικά και αόριστα στην Αριστερά, όπως δικαιολογήθηκε η Έφη Αχτσιόγλου. Μόνο στις πρόσφατες ευρωεκλογές έλαβαν μέρος επτά αριστερά σχήματα, με την πλειοψηφία όσων είχαν προτιμήσει τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να εμπιστεύεται περισσότερο από όλα αυτά το συγκεκριμένο κόμμα, που παραμένει και μετά τις εκλογές ο κύριος στόχος του συστήματος!
ΕΞΑΛΛΟΥ, ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ 11 βουλευτών που αμέσως συγκρότησαν νέο κόμμα, χωρίς όργανα και Καταστατικό δεν έχει ξανασυμβεί στα μεταπολιτευτικά πολιτικά χρονικά. Επιπλέον, όταν φεύγεις ομαδικά, παραβιάζοντας την ηθική αλλά και καταστατική αποδοχή ότι πρέπει να παραδώσεις τις έδρες, συνιστά σε μεγάλο βαθμό ατιμία. Κι αυτό ήταν αντιληπτό. Και πριν από αυτούς είχαν αποτύχει, ως πολιτική πολυτέλεια απέναντι στη Δεξιά, τα εγχειρήματα του Λαφαζάνη και του Βαρουφάκη.
ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ σε όλους αυτούς που ακολούθησαν τους 11 ότι στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα διετέλεσαν γραμματείς, δηλαδή επικεφαλής της οργανωτικής λειτουργίας, τρία στελέχη που στήριξαν το εγχείρημα της Νέας Αριστεράς, κατά σειρά, Δημήτρης Βίτσας, Πάνος Σκουρλέτης και Δημήτρης Τζανακόπουλος, χωρίς να καταφέρουν να οργανώσουν και κυρίως να γειώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία, τα συνδικάτα, τους επαγγελματικούς φορείς, τον πολιτισμό και τη νεολαία, στην οποία ο Νάσος Ηλιόπουλος υπήρξε επί σειρά ετών γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ διότι πρώτο τους μέλημα ήταν η βιωσιμότητα της τάσης (φράξιας) στην οποία ανήκαν και μέσω αυτής του ελέγχου του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στους τελευταίους εκλογικούς αγώνες ήταν σχεδόν μόνος. Αυτή την κουλτούρα είχαν πάντα, αλλά θεώρησαν, όταν μετά τη χρεοκοπία οι πολίτες αναζήτησαν το 2015 την ύστατη λύση επιλέγοντας το πλέον άφθαρτο και συμπαθές πρόσωπο, τον Αλέξη Τσίπρα, ότι αφορά και αυτούς. Και απέδειξαν ότι τίποτα δεν είχαν καταλάβει.
ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ, Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ του πρώην ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου: «Τρεις είναι οι επιτυχίες του Κασσελάκη. Πρώτον, απάλλαξε τον ΣΥΡΙΖΑ από την κομματίλα και την αριστερόστροφη καφενειακή αδράνεια. Το γεγονός ότι η Νέα Αριστερά, το μεγαλύτερο μέρος των Υπουργικών Συμβουλίων του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπόρεσε να βγάλει ευρωβουλευτή τα λέει όλα. Δεύτερον, βρήκε τρόπο να ενισχύσει την αυτονομία του ΣΥΡΙΖΑ από το στημένο μιντιακό σύστημα. Τρίτον, έβγαλε την αναμέτρηση από το παρασκήνιο και τους κομματικούς μηχανισμούς και την πήγε στη βάση».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου