ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Η συγκλονιστική ανάρτηση του λιμενικού που έσωσε τον 50 ημερών Ιωνά

ΤΗΛΟΣ ΙΩΝΑΣ
photo/Facebook/ Maria Kamma
 
«Θεωρώ ότι κάναμε το αυτονόητο και τίποτα παραπάνω. Το παν είναι να είσαι άνθρωπος με ενσυναίσθηση!

Ο Γιάννης Κουφάκης είναι λιμενικός και υπηρετεί στην Τήλο μακριά από την οικογένειά του.  Και είναι εκείνος που κρατά με ευλαβική τρυφερότητα στην αγκαλιά του τον Ιωνά, το 50 ημερών προσφυγόπουλο για να το μεταφέρει με την πλαστική βάρκα στη στεριά και στην ασφάλεια των φιλόξενων κατοίκων της Τήλου.

Η φωτογραφία του αγκαλιά με τον Ιωνά, το 50 ημερών προσφυγόπουλο, κοσμεί όλα τα δημοσιογραφικά θέματα που γράφτηκαν για τη διάσωση του βρέφους αλλά και την Τήλο, δημοτική αρχή και κατοίκους,  που δεν έχουν αφήσει καμιά ψυχή να μείνει στην αβεβαιότητα.

Ο Γιάννης Κουφάκης με μια συγκλονιστική ανάρτηση δίνει μαθήματα ζωής σε όλους εκείνους που βλέπουν τους πρόσφυγες ακόμα και τα μωρά ως απειλή για τη χώρα.

Ο λιμενικός στην ανάρτησή του σχολιάζει τη φωτογραφία του από τη διάσωση του και αφού ευχαριστεί τους χρήστες αναφέρει:

«Θεωρώ ότι κάναμε το αυτονόητο και τίποτα παραπάνω. Το παν είναι να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με ενσυναίσθηση! Τουλάχιστον έτσι έμαθα εγώ. Σας ευχαριστούμε και πάλι!».

Παράλληλα αναφέρει ονομαστικά τους συναδέλφους του λιμενικούς που συμμετείχαν στη διάσωση του Ιωνά, του 50 ημερών προσφυγόπολου. 

«Με συγκινείτε κ μου δίνετε δύναμη να συνεχίζω γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι μακριά απ' τα παιδιά σου κ τους αγαπημένους σου τόσο καιρό.. τα εύσημα όμως πρέπει να πάνε κ στους υπόλοιπους συναδέλφους του πληρώματος μας Γιώργος Καμπουράκης  και Νίκο Μουτσάκη που κάτω από αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να γίνουμε σανίδα σωτηρίας για αυτούς τους ανθρώπους!».

 

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: