ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Δύο εργατικά δυστυχήματα καταγράφηκαν σε 2 ημέρες



54χρονος υπάλληλος ξενοδοχείου  καταπλακώθηκε από μηχανή του γκαζόν χθες, ενώ τρεις νέοι βρήκαν τραγικό θάνατο στην επιστροφή από την εργασία τους

Απούσα η άλλοτε από κάθε έλεγχο η άλλοτε πανταχού παρούσα Επιθεώρηση Εργασίας και τα τραγικά δυστυχήματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Ευκαιρίας δοθείσας από το Υπ. Εργασίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η εργοδοσία αλωνίζει με τους κακούς εργοδότες στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας!

Ένα τρομακτικό εργατικό δυστύχημα συγκλονίζει τη Ρόδο από χθες καθώς 54χρονος υπάλληλος ξενοδοχείου βρήκε τραγικό θάνατο όταν καταπλακώθηκε από μηχανή του γκαζόν.

Το εργατικό δυστύχημα συνέβη χθες Τρίτη (20/8) όταν η μηχανή του γκαζόν που χειριζόταν ο 54χρονος Ευθύμιος Λορέντζος, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα «Ροδιακή», για άγνωστο λόγο ανετράπη και τον καταπλάκωσε.

Τον 54χρονο βρήκε καταπλακωμένο κάτω από τη μηχανή του γκαζόν συνάδελφός του ο οποίος ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Οι διασώστες μετέφεραν τον 54χρονο στο νοσοκομείο, όμως, ο τραυματισμός του ήταν θανάσιμος.

Τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το εργατικό δυστύχημα διερευνούν οι αρμόδιες αρχές.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

«Για εμάς ήταν ξεκάθαρα εργατικό δυστύχημα» ανέφερε στο Cretalive ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Ιωάννης Μανωλικάκης, αναφερόμενος στο τραγικό δυστύχημα όπου έχασαν την ζωή τους τρεις νέοι 15, 19 και 20 ετών, ενώ ακόμη μία 22χρονη βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Τα τέσσερα παιδιά επέστρεφαν από την εργασία τους ως σερβιτόροι σε γάμο, όπου καλεσμένος ήταν και ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Στέλνουμε επιστολή προς την Επιθεώρηση Εργασίας ώστε να διενεργήσει τους απαραίτητους ελέγχους στο κατάστημα που μας είπαν ότι εργάζονταν για να δούμε εάν ήταν ασφαλισμένα τα παιδιά και εάν τηρούνταν η εργατική νομοθεσία» είπε.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε η 22χρονη που είναι στο νοσοκομείο ήταν ασφαλισμένη αλλά το ωράριο της ήταν από τις 7:00 το απόγευμα μέχρι τις 3:00 τα ξημερώματα. Έτσι μας είπαν οι δικοί της. Τώρα είμαστε σε επαφή με την Επιθεώρηση Εργασίας να δούμε τι μπορεί να γίνει διότι ξεκάθαρα από τη στιγμή που τα παιδιά έφευγαν από την δουλειά μας τα δυστυχήματα ήταν εργατικά» τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Σε ό,τι αφορά τον 15χρονο ο Ιω. Μανωλικάκης επισήμανε κατηγορηματικά ότι «ο ανήλικος έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσε να εργαστεί. Η νομοθεσία είναι ρητή, σαφής: έχει δικαίωμα να εργαστεί για έξι ώρες και μέχρι τις 10 το βράδυ. Και βέβαια ακολουθούνται διαδικασίες. Δεν μπορεί έτσι εύκολα να εκδοθεί ένα βιβλιάριο εργασίας ανηλίκου. Απαιτείται υπεύθυνη δήλωση εργοδότη ότι θα εργαστεί σε συγκεκριμένο σημείο, συγκεκριμένες ώρες, πρέπει να κάνει κάποιες εξετάσεις και βέβαια υπάρχει μεγάλη επιτήρηση. Είναι πολύ αυστηροποιημένα τα πράγματα όσον αφορά τους ανήλικους και ειδικά τώρα που ήταν 15 χρονών».

«Θα περιμένουμε να δούμε αν ο 15χρονος ήταν δηλωμένος. Μένει να το δούμε αυτό. Πάντως (σ.σ. ο εργοδότης), όχι εκατό τοις εκατό, χίλια τοις εκατό, ήταν παράνομος από την άποψη ότι δούλευε μέχρι το πρωί» υπογράμμισε.

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει πάντως το γεγονός ότι κανείς από τους πολλούς επισήμους που ήταν παρόντες στο γλέντι γάμου δεν έχει κάνει καμία δήλωση σχετικά, κάτι που επέσειρε την οργή στα κοινωνικά δίκτυα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: