ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Επιβεβαιώνονται οι παράνομες υπερτιμολογήσεις δεκάδων φαρμάκων



Στη νέα κατάθεση του κ. Αγγελή σύμφωνα με την οποία «υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των βουλευτών Άδωνη Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές» πόση αλήθεια μπορεί να εμπεριέχεται;
Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν:

 «Στις δεκάδες αναφορές στον Άρειο Πάγο, στις δύο καταθέσεις  στον αντιεισαγγελεα του Αρείου Πάγου και στις πολύωρες καταθέσεις του για τρεις ημέρες στην Προανακριτική Επιτροπή  όπου απάντησε σε δεκάδες ερωτήματα των μελών της ο κ. Αγγελης "ξέχασε" να αναφέρει τα περί στημένων προφυλακισεων  (!) ενός πρώην πρωθυπουργού και δύο πρώην υπουργών παραμονές των εκλογών. Η νέα του αποστολή διανθισμένη με εξωφρενικά μυθεύματα μηπως και ξεχαστεί το κυβερνητικό φιάσκο δεν πείθει δυστυχώς για αυτούς κανέναν.
Πώς σχολιάζετε την κατάθεση Μανία στην Προανακριτική;
Με την κατάθεσή του ο κ. Μανίας επιβεβαίωσε και τεκμηρίωσε πλήρως την ύπαρξη του σκανδάλου Νοβάρτις. Επέμεινε και δεν ανακάλεσε ούτε στο παραμικρό τις τέσσερις καταθέσεις που έδωσε στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης. Με βάση αυτές τις καταθέσεις επιβεβαιώνονται οι παράνομες υπερτιμολογήσεις δεκάδων φαρμάκων της Νοβάρτις. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι τιμές για 40 φάρμακα βρέθηκε να είναι παράνομα αυξημένες  σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, γεγονός που σύμφωνα με υπολογισμούς κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 65 εκατ. ευρώ.

Κατέθεσε ότι μετά τις αποκαλύψεις του στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του, εκφοβισμούς, προπηλακισμούς καθώς και ότι άγνωστοι κατέστρεψαν το αυτοκίνητο του. Ολοκληρώνοντας, τόνισε ότι ήταν πολύ λογικό να του κάνει επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις η κ. Τουλουπάκη για ενδεχόμενη εμπλοκή πολιτικών προσώπων και πως αυτό εννοούσε όταν νωρίτερα, μίλησε για πιέσεις από την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς.
Πώς σχολιάζετε τις εξελίξεις στην Προανακριτική για το σκάνδαλο Novartis;
Η κυβέρνηση, πανικόβλητη από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, επιχειρεί έναν ακόμα αποτυχημένο αντιπερισπασμό. Με θεσμικά και πολιτικά πρωτοφανή και απαράδεκτο τρόπο επιχειρεί να προγράψει το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής και μάλιστα πριν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις καθοριστικής σημασίας μαρτύρων του σκανδάλου Νοβάρτις.
Ωστόσο, η κυβέρνηση το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται ακόμα περισσότερο, επικαλούμενη τις καταθέσεις τριών μαρτύρων:
--Αυτή του κ. Αγγελή που δήλωσε και ρητά και κατηγορηματικά ότι ποτέ και πουθενά δεν κατονόμασε ως «Ρασπούτιν» τον κ. Παπαγγελόπουλο.
--Αυτή της κ. Ράικου, σε λογαριασμό της οποίας πιστοποιήθηκε ότι έχουν αποσταλεί  χρήματα από τα κεντρικά της Novartis στη Βασιλεία. Της κ. Ράικου που παραδέχτηκε μετά από πιεστικές ερωτήσεις της Επιτροπής ότι δε γνωρίζει ποιοι είναι οι μάρτυρες που κατέθεσαν σε Ελλάδα και ΗΠΑ. Που παραδέχτηκε ότι αγνοεί και το περιεχόμενο των καταθέσεων αυτών, οι οποίες κρίθηκαν αξιόπιστες από το FBI ήδη από το 2016.

Η κυβέρνηση επικαλείται και την κατάθεση του κ. Αθανασίου που ρητώς ανέφερε ότι καμία πίεση δε δέχτηκε από τον κ. Παπαγγελόπουλο για την υπόθεση Novartis, ούτε άκουσε ποτέ το όνομα «Ρασπούτιν».

Τόσο «καλά» τα πήγε σε αυτή την Προανακριτική Επιτροπή περί σκευωρίας η κυβέρνηση που της γυρίζει μπούμερανγκ. Η ΝΔ όσους αντιπερισπασμούς κι αν επιχειρεί, δε θα αποφύγει να πιεί το πικρό ποτήρι της διαλεύκανσης του σκανδάλου Novartis».

Δεν υπάρχουν σχόλια: