ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Επείγει η στέγαση των καρναβαλιστών του ΑΣΟ τΩΡΑ



«Και όχι αύριο κ. Πελετίδη» τονίζει η δημοτική παράταξη του Γιώργου Ρώρου
Το πρόβλημα στέγασης των καρναβαλικών συνεργείων, που δίνουν ζωή και ρυθμό στο Πατρινό Καρναβάλι, ασχέτως του ότι έχει προκύψει με την εισβολή του κορονοϊού, παραμένει σοβαρό και ανεπίλυτο ακόμη.


Η πρόταση Πελετίδη, αρχικά για μεταφορά των συνεργείων από τις αποθήκες του ΑΣΟ σε αυτές του Δαφαράνου στο Προάστειο, απερρίφθη καθώς ο Γιώργος Ρώρος της παράταξης ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ του επισήμανε ότι αφενός η σκεπή του κτιρίου είναι τρύπια, αφετέρου διότι είναι από αμίαντο.

Επόμενη πρόταση του δημάρχου Πελετίδη στο Δημ. Συμβούλιο είναι ο υπαίθριος χώρος της ΔΕΥΑΠ, αλλά εάν όντως παρθεί τέτοια απόφαση, τότε τα μεν άρματα θα υποστούν την διάβρωση των καιρικών συνθηκών, οι δε πλατφόρμες εκτεθειμένες στο ύπαιθρο παραμένουν ανασφαλείς, για πολλούς και ευνόητους λόγους.

Έτσι το ζήτημα παραμένει και η πρόταση για μεταστέγαση των καρναβαλικών συνεργείων επείγει. Ο ΑΣΟ υλοποιώντας ευρωπαϊκό πρόγραμμα Πολιτισμού, θα ανακαινίσει τον χώρο και θα τον αξιοποιήσει θέτοντας εκτός τα συνεργεία, άμα την αποχώρησή τους.

Και χωρίς εναλλακτικό σχέδιο, παρά την από καιρού γνωστοποίηση της πρόθεσης του ΑΣΟ, η πρόταση του κ. Πελετίδη είναι: έχουμε καιρό, θα δούμε!

Στο μεταξύ νέα προβλήματα ανακύπτουν μετά την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, τα οποία συζητούνται απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής να πραγματοποιηθεί το Πατρινό Καρναβάλι τον... Ιούνιο!

Αυτά  τρεις, μόλις, ημέρες που μας χωρίζουν από την κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού (εάν πραγματοποιούνταν) και ο Δήμος Πατρέων δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα έναν χώρο στον οποίο θα επιστρέψουν μετά την παρέλαση της Κυριακής τα καρναβαλικά άρματα!

Αυτά επισημαίνει η δημοτική παράταξη του Γιώργου Ρώρου, που με ανακοίνωσή της φωτίζει το σοβαρό θέμα:

«Παρά τις διαμαρτυρίες των καρναβαλιστών, παρά τις προειδοποιήσεις της ΩΡΑ Πατρών/Γιώργος Ρώρος, αρκετούς μήνες πριν, τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και με ανακοίνωση μας, ο χώρος του ΑΣΟ κλείνει οριστικά για τους δημιουργούς των αρμάτων προκειμένου να ανακατασκευαστεί, χωρίς, όμως, να υπάρξει μέριμνα για την εξεύρεση εναλλακτικής λύσης που θα στεγάσει τα άρματα και θα χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία τους για την επόμενη χρονιά. Η πρόταση της δημοτικής αρχής για χρήση του εξωτερικού χώρου της ΔΕΥΑΠ μόνο ως πρόχειρη μπορεί να χαρακτηριστεί αφού δεν φαίνεται να ικανοποιεί συνθήκες οργανωμένης φύλαξης, συντήρησης των αρμάτων και συνέχιση των εργασιών σε αυτά.

Το Πατρινό Καρναβάλι, να θυμίσουμε ότι επιβιώνει από το μεράκι κάποιων που δεν διστάζουν να προσφέρουν χρόνο, κόπο και χρήμα σε κατασκευές που θαυμάζουν χιλιάδες θεατές σε όλη την Ελλάδα.

Αν δεν μπορείτε να τους βοηθήσετε κύριε Δήμαρχε, τουλάχιστον μην τους δημιουργείτε επιπλέον εμπόδια.

Δώστε λύση σήμερα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΩΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: