ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Ασφαλιστικό Βρούτση-ΝΔ: Εννέα στους δέκα οι χαμένοι!

«Με απανωτά επικοινωνιακά χτυπήματα, ο κ. Βρούτσης και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν έντονα κοινωνικό ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο από το οποίο επιβαρύνονται οι 9 στους 10 επαγγελματίες και χάνουν οι 9 στους 10 συνταξιούχους»  τονίζουν συνδικαλιστές της Αριστεράς.


Η ΝΔ έχει μειώσει τη δαπάνη για τις συντάξεις κατά 200 εκατ. ευρώ το 2020 σε σχέση με το 2019. Συνειδητά να μικραίνει την «πίτα» των συντάξεων και σε αυτή κάνει μία αντίστροφη αναδιανομή σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων



Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο πλήττει στοχευμένα τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους επαγγελματίες των κατώτερων και μεσαίων εισοδημάτων επαναλαμβάνουν συνδικαλιστές προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Και πολύ περισσότερο μετά την κατάθεση του Ν/Σ στη Βουλή.

Και όπως λένε:

«Η κυβέρνηση προκαλεί απώλεια εισοδήματος για 9 στους 10 συνταξιούχους, καθώς καταργεί τη μόνιμη 13η σύνταξη - ολόκληρη για χαμηλοσυνταξιούχους και αναλογική για υψηλότερες συντάξεις - ενώ οι όποιες αυξήσεις στις συντάξεις θα αφορούν μόλις 1 στους 10, από την κλίμακα των υψηλότερων συντάξεων. Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για συνέχιση της 13ης σύνταξης που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδονται πλήρως. Επιπλέον το νομοσχέδιο μειώνει 30% τις συντάξεις όσων έχουν καταστεί απασχολούμενοι-συνταξιούχοι πριν την εφαρμογή του ν.4387/2016. Προβλέπει επίσης και άλλη μία περικοπή: το ετήσιο ποσοστό αναπλήρωσης από τα 40 έτη και μετά μειώνεται από 2% σε 0,5%. Μια εξαιρετικά απότομη, αδικαιολόγητη και τιμωρητική μείωση για όσους έχουν πάνω από 40 έτη ασφάλισης.

Την ίδια στιγμή, η ΝΔ έχει μειώσει τη δαπάνη για τις συντάξεις κατά 200 εκατ. ευρώ το 2020 σε σχέση με το 2019. Επιλέγει δηλαδή συνειδητά να μικρύνει την «πίτα» των συντάξεων και σε αυτή τη μικρότερη «πίτα» κάνει μία αντίστροφη αναδιανομή σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων.

Επίσης, αυξάνει τις εισφορές έως και 20% για 9 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, ενώ μειώνει πολλαπλάσια τις εισφορές των υψηλών και πολύ υψηλών εισοδημάτων. Διότι η κυβέρνηση θεσπίζει ένα άδικο σύστημα κλάσεων. Κάποιος με 70.000, 100.000, 200.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα ή και με ακόμα μεγαλύτερο θα καταβάλλει την ίδια εισφορά με αυτόν που έχει 7.000, 6.000 5.000 ευρώ ή και ακόμα μικρότερο. Έτσι οι 9 στους 10 επαγγελματίες θα επιβαρυνθούν σημαντικά για να γίνει μία μεγάλη έκπτωση, ένα μεγάλο δώρο στον 1 στους 10. Ευνοούνται σκανδαλωδώς τα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα σε βάρος των μεσαίων και  χαμηλών εισοδημάτων.

Παράλληλα υπονομεύεται συνειδητά το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης προς όφελος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Τα υψηλά εισοδήματα απαλλάσσονται από εισφορές για να κατευθύνουν τα χρήματα στην ιδιωτική ασφάλιση.

Πίσω από την ψευδή εικόνα περί γενικευμένων αυξήσεων και ελαφρύνσεων, η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση επαναφέρει τη λογική των οριζόντιων περικοπών και των επιβαρύνσεων στο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης».

Αλλά πως σχολιάζουν την αναλογιστική μελέτη για το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού της ΝΔ;

«Η ίδια η αναλογιστική μελέτη που ο υπουργός Εργασίας κατέθεσε για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας είναι αποκαλυπτική. Η μελέτη δείχνει ξεκάθαρα ότι η μέση ετήσια σύνταξη με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο μειώνεται, σε σχέση με το ισχύον σύστημα, τόσο για φέτος όσο και για όλα τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2040» τονίζουν συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και εξηγούν:

«Σύμφωνα με τους πίνακες της αναλογιστικής μελέτης, η μέση ετήσια σύνταξη με το ισχύον σύστημα το 2021 είναι 9.942€ ενώ, με τη μεταρρύθμιση της ΝΔ, πέφτει στα 9.842€. Αντίστοιχα, το 2025 είναι 10.504€ και με την μεταρρύθμιση της ΝΔ πέφτει στα 10.345€ σε τρέχουσες τιμές, ενώ το 2030 είναι, με το ισχύον σύστημα, στα 12.041€  και με την μεταρρύθμιση της ΝΔ φτάνει στα 12.031€

Τα στοιχεία, δηλαδή, που η ίδια η κυβέρνηση καταθέτει, επιβεβαιώνουν αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εδώ και μήνες καταγγέλλει: ότι με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων θα έχουν απώλεια ετήσιου εισοδήματος και ότι η εικόνα περί γενικευμένων αυξήσεων που έχει δοθεί από την κυβέρνηση είναι πλασματική».


Προς επίρρωση παραθέτουν και τους σχετικούς πίνακες της αναλογιστικής μελέτης;


 
Βέβαια ο υπουργός Εργασίας υποστηρίζει ότι με τις «ευνοϊκές διατάξεις» του το  ασφαλιστικό νομοσχέδιο ενισχύει τους συνταξιούχους και ελαφρύνει τους μη μισθωτούς

Πως μπορεί να γίνονται και τα δύο ταυτόχρονα αναρωτιέται κανείς;  Όταν: 

«Με απανωτά επικοινωνιακά χτυπήματα, ο κ. Βρούτσης και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν έντονα κοινωνικό ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο από το οποίο επιβαρύνονται οι 9 στους 10 επαγγελματίες και χάνουν οι 9 στους 10 συνταξιούχους.

Ο κ. Βρούτσης έκανε, δε, ένα βήμα ακόμη στην επικοινωνιακή του τακτική λανσάροντας ως νέες κοινωνικές ρυθμίσεις αυτές που ο ίδιος κατήργησε και μετά την κατακραυγή επαναφέρει σε ισχύ. Όπως τις  μειωμένες εισφορές στις εργαζόμενες μητέρες που κατήργησε και, μετά την αποκάλυψη της απαράδεκτης ενέργειας και την κατακραυγή, δηλώνει ότι θα επαναφέρει. Αλλά και  το ευνοϊκό καθεστώς για ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας, που επίσης ο ίδιος κατήργησε στο προσχέδιο του ασφαλιστικού, και, μετά τις αντιδράσεις, δηλώνει ότι αυτό διατηρείται.

Αν η στάση αυτή δεν συνιστούσε εμπαιγμό για την κοινωνία, θα ήταν κωμική» καταλήγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: