ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

ΓΣΕΕ: Επικράτησε το δίδυμο Παναγόπουλος-Κιουτσούκης

Ίδια διοίκηση με ενισχυμένες τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ έβγαλαν οι κάλπες της ΓΣΕΕ μετά το προχθεσινό μονοήμερο fast track συνέδριο. Το δίδυμο Παναγόπουλος - Κιουτσούκης αναμένεται να καταλάβει τις θέσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου γενικού συμβουλίου που θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες.


Προσωρινός πρόεδρος παραμένει ο Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα αποχωρήσει το συντομότερο από τη διοίκηση της Συνομοσπονδίας, έχοντας ήδη διαμορφώσει τόσο το νέο σκηνικό στη Συνομοσπονδία όσο και τη δική του παρουσία από άλλο πόστο.

Το συνέδριο - παρωδία με «προκάτ» συνέδρους που τα τελευταία είκοσι χρόνια αναπαράγουν τους ίδιους συσχετισμούς δεν είχε εκπλήξεις, ωστόσο το ΠΑΜΕ που για ακόμη μια φορά κατήγγειλε τις διαδικασίες, αλλά έδωσε το «παρών» στις ψηφοφορίες, είδε τις δυνάμεις του να μειώνονται κατά τουλάχιστον μία έδρα.

Οι δυνάμεις της Αριστεράς κατέβηκαν στο 37ο Συνέδριο με δύο ψηφοδέλτια λαμβάνοντας τρεις και δύο έδρες αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα

Δημοκρατική Συνδικαλιστική Συνεργασία (ΠΑΣΚΕ - Δημοκράτες Συνδικαλιστές) ποσοστό 38,57% (έναντι ποσοστού 32,33% που είχε καταλάβει το 2016) και 17 έδρες από 15 που είχε.

Η ΔΑΚΕ με ποσοστό 23,14%, έναντι ποσοστού 18,2% που είχε  στις αρχαιρεσίες του 2016, και με 11 έδρες έναντι 8 που είχε στο προηγούμενο συνέδριο.

Η ΔΑΣ - ΠΑΜΕ με ποσοστό 19,58% καταλαμβάνει 9 έδρες στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, χάνοντας δηλαδή μία έδρα σε σχέση με το 2016.

Τις δύο επόμενες θέσεις κατέλαβαν τα δύο ψηφοδέλτια της Αριστεράς που στο προηγούμενο συνέδριο του 2016 είχαν κατέβει από κοινού.

ΕΜΕΙΣ - ΑΡΚΙ με επικεφαλής τον Νίκο Φωτόπουλο 6,82% (και 3 έδρες) . Το ψηφοδέλτιο στηρίχθηκε κυρίως από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να καταλάβει τη θέση του αντιπροέδρου στο νέο προεδρείο. 

Επίσης, δύο έδρες (5,04%) πήρε το δεύτερο αριστερό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Θάνο Βασιλόπουλο που εκπροσώπησε την ΕΑΚ και στο οποίο επίσης υπήρξε συμμετοχή συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ.

4,15% έλαβε η Ενότητα (διάσπαση της ΔΑΚΕ) που κατέλαβε 2 έδρες και το Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Εργαζομένων (προέρχεται και αυτό από τον χώρο της Ν.Δ.) με μία έδρα (2,67%).

Δεν υπάρχουν σχόλια: