ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Έφοδος των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ - Πέντε συλλήψεις από επεισόδια


Μετά το χθεσινό ακραίο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας με τον ειδικό φρουρό να βγάζει όπλο και να απειλεί φοιτητές στο χώρο της ΑΣΟΕΕ πραγματοποιούνταν συνέλευση των φοιτητών. 


Την ίδια ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ κατέβαιναν την Πατησίων.

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά τις 16:00 έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), μεταξύ ατόμων του αντιεξουσιαστiκού χώρου και της αστυνομίας.

Η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Λίγο μετά τις 17:00 οι δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ από την κεντρική πύλη στην Πατησίων.

Στη συνέχεια, η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές.

Ύστερα από πορεία αλληλεγγύης, που ξεκίνησε από τη Βικτώρια οι φοιτητές βγήκαν έξω από το κτήριο και στη συνέχεια πραγματοποίησαν όλοι μαζί συμβολική πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το Πολυτεχνείο επί της Πατησίων, σύμφωνα με το πορτάλ  3pointmagazine.gr


Καταδικάζει η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών  

Καταδικάζει η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) το περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας εντός του ιδρύματος, όταν ειδικός φρουρός απείλησε με όλο φοιτητές.

«Καταδικάζουμε την είσοδο κάθε είδους οπλοφόρων εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος χωρίς νόμιμη αιτία, καθώς και την παράνομη απειλή χρήσης οποιουδήποτε όπλου», αναφέρει η πρυτανεία του ΟΠΑ και προσθέτει: «Τέτοιες συμπεριφορές είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες και ανεπιθύμητες καταστάσεις».

Η πρυτανεία σημειώνει, επίσης, ότι για το συγκεκριμένο περιστατικό θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου αυτές να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.

«Η προσπάθειά μας παραμένει διαρκής για τη διασφάλιση συνθηκών, εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, κατάλληλων για την εκπαίδευση και την έρευνα με ακαδημαϊκή ελευθερία και ασφάλεια για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας», καταλήγει η πρυτανεία.


Χαρίτσης: Οι εικόνες αυτές προσβάλλουν βάναυσα το ελληνικό πανεπιστήμιο

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σημειώνοντας ότι οι εικόνες αυτές προσβάλλουν βάναυσα το ελληνικό πανεπιστήμιο και την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, με δήλωσή του τονίζει:.

«Χθες, είδαμε ειδικό φρουρό να απειλεί με το όπλο του φοιτητές μέσα στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ. Σήμερα, σε έναν από τους γνωστούς επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς, είδαμε τα ΜΑΤ να εισβάλλουν στον ίδιο πανεπιστημιακό χώρο.

Οι εικόνες αυτές προσβάλλουν βάναυσα το ελληνικό πανεπιστήμιο και την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Έτσι φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται την προάσπιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας για την οποία μας έλεγε τόσο καιρό ότι κόπτεται η κυβέρνηση της ΝΔ».



Γιάννης Ραγκούσης αναφορικά με τα χθεσινά γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ

«Πριν από οποιαδήποτε επόμενη τοποθέτησή μας αλλά και πριν υποχρεωθούμε πάλι να καταθέσουμε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, απαιτούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς και την ηγεσία της ΕΛΑΣ, να απαντήσουν άμεσα, όπως έχουν υποχρέωση» σε δύο ερωτήματα, τονίζει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης αναφορικά με τα χθεσινά γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ.

Ο ίδιος στην ανάρτησή του, δημοσιεύει φωτογραφία και ρωτά εάν ο συγκεκριμένος, «είναι ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ο οποίος σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «Μεσημβρινές ώρες (στις 24 Φεβρουαρίου 2020) μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο»».

Επιπλέον, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά την κυβέρνηση και την ηγεσία της ΕΛΑΣ «πότε ακριβώς προσλήφθηκε ο συγκεκριμένος αστυνομικός;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: