ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Μία Ομόνοια που δεν θα αντιπροσωπεύει... ομόνοια!




Ώρα 2 το μεσημέρι της Κυριακής αύριο εκκίνηση της Καρναβαλικής Παρέλασης 35 πληρωμάτων, με επιστροφή στις... ρίζες  από την ομώνυμη πλατεία


Ενοχλεί η απόφαση της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργού Κικίλια για επιβολή της αντιδημοκρατικής ΠΝΠ της 25-2-2020, περί απαγόρευσης των Καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την χώρα, την στιγμή που αυτή εξαιρεί άλλες εκδηλώσεις με πολύ περισσότερο συνωστισμό ατόμων.

Γι' αυτό και σήμερα το απόγευμα από την πλατεία Αγίου Γεωργίου ξεκίνησε ποδαράτη με ολίγη από πληρώματα, (σ.σ΅.: οι "βούρτσες" που έπλυναν αυτοκίνητα στο κέντρο της Πάτρας, οι στρατηγοί με το ντόρο και το σαματά τους και τα μέλη του Άσπρο Μαύρο που όπως είχαν ανακοινώσει λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ξεκίνησαν μια εντυπωσιακή εμφάνιση - πομπή στο κέντρο της Πάτρας μαζί  με το γκρουπ "Βερσαλλίες") αλλά με μπόλικη συνοδεία από ΕΛΑΣ, ενώ αύριο το μεσημέρι στις 2 πάνω από 35 πληρώματα ξεκινούν από την πλατεία Ομονοίας!

Κι επειδή η Πάτρα, ως ιδιαίτερη καρναβαλούπολη με την μεγάλη παράδοση λαϊκής συμμετοχής, που κάθε χρόνο αποδεικνύει η όλο και πιο μεγάλη αριθμητική συμμετοχή πληρωμάτων, δείχνει να έχει πληγεί περισσότερο στον τομέα του φιλότιμου, υπάρχουν καρναβαλιστές που θεωρούν κάσους μπέλι, όχι μόνον την κυβερνητική επιβολή απαγόρευσης της παρέλασης, αλλά και την άκριτη και εκ των προτέρων αποδοχή της -χωρίς προηγουμένως να ενημερωθεί έστω, το Δημοτικό Συμβούλιο- από τον δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη, που έσπευσε να την υπερασπιστεί, λες και ήταν υπουργός του κ. Μητσοτάκη, αυτήν την αντιδημοκρατική ενέργεια της επιβολής ΠΝΠ.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι των καρναβαλικών πληρωμάτων, που αντέδρασαν στον κ. Πελετίδη, όταν πιεζόμενος από την υποχρέωση παράδοσης στον ΑΣΟ του κτιρίου όπου στεγάζονται προσωρινά τα καρναβαλικά πληρώματα, άστοχα κοίταξε να "μπαλώσει" την ανάγκη στέγασης που προκύπτει με την πρόταση μεταφοράς τους στο κτίριο Δαφαράνου, που όμως είναι στεγασμένο με αμίαντο, δηλαδή με καρκινογόνα ουσία! Και ακατάλληλο.

Αυτές οι αντιδράσεις των πληρωμάτων έφθασαν μέχρι το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και το απασχόλησαν. Και ο κ. Πελετίδης βρήκε τη λύση: Μετά την παρέλαση θα τα μετέφεραν τα άρματα και τις πλατφόρμες στον ανοιχτό και μη στεγασμένο χώρο της ΔΕΥΑΠ, στην Ακτή Δυμαίων! Το ότι θα είναι εκτεθειμένα στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και στις αρπακτικές διαθέσεις του κάθε σάυλωκ, είναι άλλο ζήτημα, για το οποίο δεν ακούσαμε κάτι νεότερο!

Το μόνο που ακούμε επί του παρόντος και μένει να αποδειχθεί,  είναι ότι καρναβαλιστές που δεν αποδέχονται το στάτους Κικίλια-Πελετίδη, θα προβούν στην μέχρι πριν μια ημέρα, απρόβλεπτη ενέργεια.

Όπως ακούγεται να λένε, είναι η ώρα 2 το μεσημέρι της Κυριακής αύριο και με επιστροφή στις... ρίζες της εκκίνησης από την πλατεία Ομονοίας Πατρών και με συμμετοχή άνω των 35 πληρωμάτων, καθώς προαναφέρθηκε.

Μία πλατεία Ομόνοια που δεν θα συμβολίζει την ομόνοια Καρναβαλιστών με Κυβέρνηση και δημοτική Αρχή Πατρέων, αφού η περίφημη ΠΝΠ προβλέπει διετή... φιλοξενία στου Κατσούλα, στη ΒΙΠΕ.  

Τι σημαίνει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου;

Αλλά τι σημαίνει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου(*) που «βάσει αυτής, εφόσον κριθεί αναγκαίο ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ η λειτουργία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και ιδρυμάτων (τα κόμματα σε ποιά κατηγορία υπάγονται;) , και γενικά χώρων συνάθροισης κοινού!!! Για πόσο καιρό άραγε;;;» αναρωτιέται ο γιατρός Γρηγόρης Μαρκέτος της δημοτικής παράταξης ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ του Γιώργου Ρώρου, που επισημαίνει στο προσωπικό του bolg laiki-patrwn.blogspot.com/ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ:

«- Συνεχίζει όμως το ΦΕΚ και γράφει ότι δύναται να απαγορεύεται η μετακίνηση εντός της επικράτειας!!!
Όποιος δεν συμμορφώνεται (θυμάστε το τραγούδι, διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις...) με τα μέτρα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο χρόνια.
Ο ΕΟΔΥ πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ πρόσεξτε καλά τώρα...
μπορεί να προσλαμβάνει ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων πρόσληψης προσωπικού με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΑΥΞΟΥΣΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ!!!
Αχ βρε κορονοϊέ!!!
Θα ξαναζήσουμε εμείς οι λίγοι που αρνούμαστε να ξεχάσουμε ... ωραίες μέρες...
Οι υπόλοιποι ξέρετε τη συνταγή... Τραβήξτε το κουρτινάκι στα παράθυρά σας και μετά θα λέτε '' δεν είδα και δεν άκουσα τίποτε''
Γνωστή συνταγή των κυρΠαντελήδων».
_______________
 (*) Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου προβλέφθηκαν για πρώτη φορά από το Σύνταγμα του 1975, ώστε να υποβληθεί σε συγκεκριμένες ουσιαστικές και τυπικές προϋποθέσεις η δυνατότητα της εκτελεστικής εξουσίας να δημιουργεί κανόνες δικαίου αυτόνομα, χωρίς δηλαδή νομοθετική εξουσιοδότηση. Η πρακτική αυτή της υποκατάστασης της νομοθετικής αρμοδιότητας της Βουλής (έστω και προσωρινά) ήταν συνήθης κατά στις περιόδους πολιτειακής ανωμαλίας της χώρας αλλά και στη μετεμφυλιακή συνταγματική τάξη. Αυτό γινόταν μέσω της έκδοσης αναγκαστικών νόμων, όπως και πράξεων του Υπουργικού Συμβουλίου, πάντοτε με την επίκληση της συνδρομής «εξαιρετικών λόγων», η οποία όμως δε μπορούσε να ελεγχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: