ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Άτακτη φυγή ΜΑΤ από τη διακεκαυμένη ζώνη Λέσβο-Χίο


Την προκάλεσαν τα χθεσινά άγρια επεισόδια
Άτακτη φυγή-υποχώρηση από την διακεκαυμένη νησιωτική ζώνη, πραγματοποίησε η κυβέρνηση, σήμερα το πρωί, μετά τα χθεσινά άγρια επεισόδια σε Χίο και Μυτιλήνη, με τα ΜΑΤ να αποχωρούν από τα νησιά, ενώ οι κάτοικοι πραγματοποιούν για δεύτερη ημέρα σήμερα Πέμπτη, γενική απεργία.



Μετά τα σοβαρά επεισόδια, η κυβέρνηση πανικόβλητη αποφάσισε να αποσύρει τα ΜΑΤ από τα νησιά ενώ συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη υπό τον πρωθυπουργό το υπουργικό συμβούλιο.

Στις 9 το πρωί αναχώρησαν λοιπόν, από το λιμάνι της Μυτιλήνης οι άνδρες της Αστυνομίας (διμοιρίες ΜΑΤ - ΥΜΕΤ). Με το ίδιο πλοίο θα μετακινηθούν ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα οχήματα, αλλά και τα μηχανήματα του Στρατού που είχαν μεταφερθεί στο νησί το βράδυ της περασμένης Δευτέρας προς Τρίτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες στην επιταγμένη έκταση στο Καβακλή, όπου σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό της κυβέρνησης θα κατασκευασθεί νέα δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Η αναχώρηση έγινε από τη Μυτιλήνη με το πλοίο «Νήσος Ρόδος» το οποίο εκτάκτως δρομολογήθηκε προκειμένου να μεταφέρει από τη Μυτιλήνη τις αστυνομικές δυνάμεις. Στις 12 το μεσημέρι το ίδιο πλοίο θα παραλάβει από τη Χίο τις αντίστοιχες δυνάμεις.

Χθες, Τετάρτη μόλις ο πρωθυπουργός επέστρεψε από τη Θράκη, συγκάλεσε έκτακτη κλειστή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους υπουργούς Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 
Παράλληλα, δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους για τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίο (προσκείμενον στη ΝΔ) που video τηλεφωνικής συσκευής τον έχει καταγράψει να μιλά για τον πρωθυπουργό, λέγοντας «να κι αν είναι οργισμένος ο Μητσοτάκης». Και έθετε ως προϋπόθεση για να συμμετάσχει, στη σημερινή σύσκεψη αυτοδιοικητικών ανδρών την πλήρη απόσυρση των ΜΑΤ από τα νησιά του Β. Αιγαίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: