ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Κάτοικοι ξυλοκόπησαν αστυνομικούς των ΜΑΤ στη Χίο



Είναι εμφανές. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Άνδρες των ΜΑΤ, που εστάλησαν από τον υπουργό Χρυσοχοΐδη, καταβεβλημένοι  μετά την άγρια επίθεση ξυλικοπήματος που δέχθηκαν από αγανακτισμένους πολίτες της Χίου, που αντιτίθενται στην εγκατάσταση στρατοπέδου φυλακισμένων μεταναστών-προσφύγων. Η προτροπή Αλ. Τσίπρα για απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων έγινε δεκτή προς όφελος της ηρεμίας του νησιού. Τα ΜΑΤ μετά το ρεζίλεμα της Κυβέρνησης αποσύρονται!

Τετρακόσιοι κάτοικοι της Χίου εισέβαλαν στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν άνδρες των ΜΑΤ

 
Τετρακόσιοι κάτοικοι της Χίου εισέβαλαν στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν άνδρες των ΜΑΤ και σύμφωνα με Μέσα Ενημέρωσης του νησιού επιτέθηκαν εναντίον τους την ώρα που κοιμόντουσαν. Ανάμεσα στους αστυνομικούς που δέχθηκαν επίθεση είναι και τρεις Πατρινοί.

Μεταξύ των παραπάνω τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί, εκ των οποίων τρεις από την περιφέρεια Πάτρας όπου διέμεναν αποσπασμένοι στο στο νησί.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, που μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της αναφέρει: 

«Αποτέλεσμα της επίθεσης είναι ο τραυματισμός οκτώ (8) Συναδέλφων μας, μεταξύ των οποίων τριών (3) Αστυνομικών που υπηρετούν στην Πάτρα και έχουν αποσπαστεί στο νησί και οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες διατάχθηκαν να δράσουν και ως ασπίδα απέναντι στο μαινόμενο πλήθος».

Η προτροπή Αλ. Τσίπρα στον  Κυρ. Μητσοτάκη για απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από το νησί, έγινε δεκτή προς όφελος της ηρεμίας του νησιού. Τα ΜΑΤ μετά το ρεζίλεμα της Κυβέρνησης αποσύρονται! 

Σύμφωνα με το politischios.gr στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Αστυνομικοί των ΜΑΤ μετά από συμπλοκές που σημειώθηκαν με κατοίκους της Χίου στην περιοχή του Καρφά.

Οι συμπλοκές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας των κατοίκων στο ξενοδοχείο που φιλοξενεί τα στελέχη των ΜΑΤ.
Οι κάτοικοι της Χίου συγκεντρώθηκαν και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην προκυμαία και από εκεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου καθώς και στα ξενοδοχεία που φιλοξενούνται οι διμοιρίες.

Η συντονιστική επιτροπή προέτρεψε τους επαγγελματίες, αφενός να μη συνεργαστούν με την κυβέρνηση, αφετέρου να μην προμηθεύουν τα ΜΑΤ με αγαθά πρώτης ανάγκης.





Καταδικάζει την επίθεση η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

Την επίθεση των πολιτών της Χίου κατά των αστυνομικών καταδικάζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας. 

Όπως αναφέρει:

«Η Ένωσή μας, καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση τετρακοσίων (400) περίπου ατόμων σε βάρος Αστυνομικών στα καταλύματα τους στην Χίο που έγινε σήμερα μεσημβρινές ώρες. 

Όπως ενημερωνόμαστε πολίτες που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις κατευθύνθηκαν προς το ξενοδοχείο που διαμένουν και εκτός έλεγχου εισέβαλαν στα δωμάτια των Αστυνομικών, τους ξυλοκόπησαν και άρπαξαν προσωπικά τους αντικείμενα. Αποτέλεσμα της επίθεσης είναι ο τραυματισμός οκτώ (8) Συναδέλφων μας, μεταξύ των οποίων τριών (3) Αστυνομικών που υπηρετούν στην Πάτρα και έχουν αποσπαστεί στο νησί και οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες διατάχθηκαν να δράσουν και ως ασπίδα απέναντι στο μαινόμενο πλήθος.

Η Ένωσή μας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στην οποία καταγγείλαμε το συμβάν, ενώ ήδη έχει ενημερωθεί ο νομικός μας σύμβουλος ώστε να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες. Αναμένουμε έρευνα σε βάθος, άμεση σύλληψη των δραστών και την παραδειγματική τους τιμωρία αλλά και την τιμωρία οποιουδήποτε υπηρεσιακού παράγοντα θα αποδειχθεί ότι φέρει την οποιαδήποτε ευθύνη για αυτό το συμβάν.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματισθέντες Συναδέλφους μας, με τους οποίους επικοινωνήσαμε από την πρώτη στιγμή δηλώνοντας τους την αμέριστη στήριξη μας.

Κανείς δεν έχει το "δικαίωμα" να θέτει την ζωή κανενός εργαζόμενου Αστυνομικού σε κίνδυνο».


Χίος: Κάτοικοι ξυλοκόπησαν αστυνομικούς – Ανάμεσά τους και Πατρινοί
 


Οι φωτογραφίες και το βίντεο προέρχονται από το alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: