ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Ηurriyet: Οι πρώτοι πρόσφυγες κατέφτασαν στην Ελλάδα




Σύμφωνα με το σάιτ της εφημερίδας Hurriyet οι πρώτοι πρόσφυγες έφτασαν ήδη στην Ελλάδα. Και όχι από τις Καστανιές, αλλά από τον Έβρο. 


Σε μία από τις συντομότερες διαδρομές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μετάβαση ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα διαμέσου του Έβρου.

Οι μετανάστες της Συρίας και του Αφγανιστάν από την Κωνσταντινούπολη, έφτασαν με ταξί από την Κωνσταντινούπολη στην περιοχή και πέρασαν στην ελληνική πλευρά, όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Πρόκειται για περίπου 50 άτομα που έφτασαν μετά την απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορα της σε πρόσφυγες και μετανάστες. 

Στη συνέχεια ακολούθησαν μικρά κύματα που έφθαναν τα 300 άτομα. Και σε καμία περίπτωση δεν πλησίασαν τον αριθμό των 5 ή 6 χιλιάδων ημερησίως που έρχονταν το χειμώνα του 2015, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που τους διαχειρίστηκε προωθώντας τους στο εσωτερικό της χώρας, αφού πρώτα τους ταυτοποιούσε.

Στο μεταξύ σύμφωνα με το πόρταλ Στο Νησί συνεχείς αφίξεις από το πρωί στη Σκάλα Συκαμνιάς προσφύγων και μεταναστών από τα απέναντι παράλια. 

Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι έφτασαν 54 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, ενώ το πρωί της Παρασκευής άλλοι 15, κυρίως γυναίκες και παιδιά από το Αφγανιστάν με μία φουσκωτή βάρκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: