ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017

Επισκέψεις της ΓΓΙΦ στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών


Από την συζήτση που επακολούθησε μετά την επίσκεψη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Θήβας.


Και στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων Θήβας

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Θήβας επισκέφτηκε στις 6/11/2017 η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεών της σε όλα τα Συμβουλευτικά Κέντρα και τους Ξενώνες Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων ή εν δυνάμει θυμάτων βίας της ΓΓΙΦ στη χώρα μας,.
Αρχικά, η Γενική Γραμματέας συνομίλησε με τον Δήμαρχο Θήβας, κο Σπύρο Νικολάου, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τα στελέχη του Σ.Κ. Γυναικών, η κα Κούβελα είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη δραστηριότητα του Συμβουλευτικού Κέντρου, αλλά και να ενημερώσει τα στελέχη για τις δράσεις της ΓΓΙΦ και ειδικά για την  στήριξη και αναβάθμιση  όλων των δομών του δικτύου για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
Στη συνάντηση συμμετείχαν η κοινωνιολόγος του Σ.Κ., Ζαχαρούλα Κυριακάκη, η ψυχολόγος, Αριστέα Καραμήτρου, η Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Θήβας, Δωροθέα Προκοπίου, η Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας, Παιδείας και Πολιτισμού, Βάσω Αναστασίου, η υπεύθυνη ΟΔΕ έργου-Προϊστάμενη τμήματος προγραμματισμού, Χαρά Παπαθανασίου.

Στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Θήβας
Στη συνέχεια, η Γενική Γραμματέας επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Θήβας και συνομίλησε με τις εκπροσώπους των οργανώσεων «Γιατροί του Κόσμου» και «Αλληλεγγύη-Solidarity», τις οποίες και ενημέρωσε για το έργο της ΓΓΙΦ για το προσφυγικό και κυρίως για το Πρωτόκολλο Συνεργασίας της με όλους τους συναρμόδιους φορείς, που ως στόχο έχει την αντιμετώπιση των προβλημάτων των γυναικών προσφύγων και των παιδιών τους κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στη χώρα μας.
Τέλος, σύμφωνα και με δήλωση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας «Η καθημερινή μας προσπάθεια είναι να υπάρξει η καλύτερη δυνατή  δικτύωση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων που λειτουργούν υπέρ των γυναικών προσφύγων,  ώστε να ενημερωθούν όλες οι δομές για τη λειτουργία των Συμβουλευτικών μας Κέντρων και των Ξενώνων Φιλοξενίας  γυναικών στους διάφορους Δήμους της χώρας. Στόχος μας είναι να συντονιστούμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας  και, με πολλαπλές δράσεις και εκδηλώσεις, να προσεγγίσουμε τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες γυναικών,  προκειμένου να τις βοηθήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: