ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Ε&ΕΣΠ: Συνταγματική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας


Φωτογραφία αρχείου.

Πολύς κόσμος
λίγες σακούλες

«ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΠΙΤΑ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΑΝΑΚΑΤΑΝΕΜΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ (ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, MALLS ΚΤΛ) ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ»

Την Κυριακή 5/11/2017 παρατηρήθηκε αρκετή επισκεψιμότητα στα ανοικτά καταστήματα, αλλά οι αγορές των καταναλωτών ήταν πολύ περιορισμένες. Το φαινόμενο «πολύς κόσμος – λίγες σακούλες» ήταν το βασικό χαρακτηριστικό της αγοράς σε όλη σχεδόν την Ελλάδα.
Τα παραπάνω είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα που είδαμε και στο παρελθόν, όταν επιχείρησαν οι μεγαλέμποροι να επιβάλλουν την Κυριακή ως εργάσιμη.
Και στο ερώτημα ποιο το όφελός τους, αφού πρέπει να καταβληθεί το 75% της Κυριακής Αργίας στο προσωπικό; Η απάντηση των μικρεμπόρων είναι ότι αφού επιβληθεί θα ακολουθήσει σταδιακά η απαξίωση και τελικά το ξήλωμα της εργατικής κατάκτησης της Κυριακής! 
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στα καταστήματα επισημαίνουν:
«Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας που έχουν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η τωρινή κατ’ επιταγή των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών.
Το ξήλωμα της Κυριακάτικης Αργίας συνεχίζεται και οι εργαζόμενοι πρέπει να αντισταθούμε με όλες τις δυνάμεις μας και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα την κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας με νόμο.
Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές έχει πλέον αποδείξει πως δεν μεγαλώνει η πίτα των πωλήσεων αλλά ανακατανέμεται το μεγαλύτερος μέρος τους στους λίγους (πολυεθνικές, malls κτλ) και αυξάνει τα λουκέτα για τους μικρομεσαίους».
Πάντως για ακόμη μία φορά η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή απέδειξε ότι οι μικρές επιχειρήσεις παρίσταναν τις «γλάστρες» παρακινώντας τον κόσμο να κατέβει στην αγορά για να δουλέψουν μόνο οι «μεγάλοι»!
Γι αυτό με ανακοίνωσή του «Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών δηλώνει παρών και συνεχίζει τον αγώνα για τη συνταγματική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, με λειτουργία μόνο τις κατ’ έθιμο και παράδοση Κυριακές (παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, Κυριακή των Βαΐων), με εξαίρεση τη νησιωτική Ελλάδα ή τους τουριστικούς προορισμούς όπως έχουν από χρόνια οριστεί».
Και καταλήγει τονίζοντας ότι:
«Η Κυριακή είναι ημέρα ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου και του οικογενειακού δεσμού, τόσο των συναδέλφων εμπόρων που λειτουργούν τα καταστήματά τους όσο και των εργαζομένων σε αυτά και οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: