ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Γ. Μπαλάφας από την Πάτρα: Εάν βρισκόμαστε εκτός ΕΕ και ευρώ ποια θα ήταν η κατάσταση;

Αριστερά ο υφυπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιάννης Μπαλάφας, δεξιά ο συντονιστής της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μιχ. Σιδηρόπουλος.



«Υπήρξαν και υποχωρήσεις μας. Ωστόσο η επιλογή του καλοκαιριού ήταν σωστή», είπε ο Υφ. Εσωτερικών μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα

Πλούσιος προβληματισμός επικράτησε στην εκδήλωση της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου 2016, που στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, διοργάνωσε η Ν. Επιτροπή Αχαΐας στην αίθουσα του Ε&ΕΣ Πατρών, με ομιλητή τον Υφυπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, βουλευτή Β΄  Αθηνών και μέλος της Κ.Ε.  Γιάννη Μπαλάφα, παρόντων των βουλευτών του κόμματος Κ. Σπαρτινού και Ανδρ. Ριζούλη. Επίσης φίλων του κόμματος και στελεχών του κρατικού μηχανισμού.

Τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά  της μέχρι σήμερα πορείας του κόμματος και της κυβέρνησης, τέθηκαν στο μικροσκόπιο της αναζήτηση και δεν έλειψαν οι ιδιαίτερες παρατηρήσεις για την συγκρατημένη στάση στελεχών της κυβέρνησης, ιδιαίτερα όσον αφορά την θέση τους στην απόδοση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας, σε υλοποίησης της διακηρυχθείσας υπόσχεσης του Πρωθυπουργού  από το βήμα του «Τόφαλος».

Ανοίγοντας την διαδικασία ο Γιάννης Μπαλάφας χαρακτήρισε θετικό το πρόσημο του Κόμματος, αρχής γενομένης από την νίκη του Ιανουαρίου 2015, αναφέρθηκε στο νικηφόρο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, που αφορούσε την καλύτερη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και όχι την έξοδο από της ΕΕ.

Αναφερόμενος ο Γιάννης Μπαλάφας στην συμφωνία του περυσινού καλοκαιριού, τόνισε:

«Υλοποιούμε την Συμφωνία που υπογράψαμε υπό την προϋπόθεση: Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Λαμβάνουμε υπόψη το συσχετισμό δυνάμεων για να τον αλλάξουμε».

Μίλησε για τον χειρισμό της Α΄ αξιολόγησης, όπου όπως είπε «πετύχαμε περικοπή μόνον 1% του ΑΕΠ στις συνταξιοδοτικές δαπάνες, ενώ η προτεινόμενη  ήταν οριζόντια μέχρι τα 300 ευρώ για όλους. «Πετύχαμε να μη κοπούν κάτω από 1350 μεικτά» είπε και χαρακτήρισε θετικά τα αποτελέσματα.

Επίσης αναφέρθηκε σε σειρά νομοθετημάτων που θεσπίστηκαν όπως για την:

Η ανθρωπιστική κρίση, τις εκατό δόσεις οφειλών, την υγειονομική κάλυψη 2 εκατ. ανασφάλιστων, την προστασία κατά 94% των περιπτώσεων της Α΄ κατοικίας, τον Αναπτυξιακό νόμο για τα δημ. έργα, επαναλαμβάνοντας πως οι οδικές αρτηρίες θα παραδοθούν τον Μάρτιο 2017, την θέσπιση της Απλής Αναλογικής, τον Νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, το «κτύπημα» των φοροφυγάδων της Λίστας Λαγκάρντ, την προστασία ανηλίκων φυλακισμένων κ.α.

Επισήμανε δε ότι ως κυβερνώσα αριστερά ήρθαμε για πρώτη φορά σε επαφή με τα λαϊκά στρώματα και γίναμε κόμμα λαού κι όχι  μόνον διανοουμένων κι αυτό επιβεβαιώθηκε από την νίκη του Σεπτεμβρίου πέρυσι.

Υπήρξαν όμως και υποχωρήσεις μας. Ωστόσο η επιλογή του καλοκαιριού ήταν σωστή, είπε και αναρωτήθηκε:

«Σκεφτήκατε τα όσα μεσολάβησαν στην χώρα μας από πέρυσι; Εάν βρισκόμαστε εκτός ΕΕ και ευρώ ποια θα ήταν η κατάσταση που θα μας δημιουργούνταν;

Ναι υπήρξαν λάθη, καθυστερήσεις, υπερβολές, υποτίμηση δυσκολιών μέσα στο κρατικό μηχανισμό, κυρίως όμως η ύπαρξη δύο γραμμών ανταγωνιστικών, που οδήγησαν στα γνωστά. Χειριστήκαμε επιπόλαια το συνταξιοδοτικό, δεν γίναμε ανοικτό κόμμα όσο θέλαμε. Από την υπερβολή ως κόμμα στραφήκαμε στην αδράνεια και στον βολονταρισμό.

Παρεμβαίνοντας ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρ. Ριζούλης τόνισε ότι, δεν αναδιατάξαμε τους μηχανισμούς του Δημοσίου ακόμη, κι ερώτησε πως ελέγχουμε μία δημόσια διοίκηση που είναι αποσαθρωμένη;

Εισαγωγή στη νέα πραγματικότητα

Το πλαίσιο δράσεων μας σήμερα είναι τελείως διαφορετικό από αυτό των προηγούμενων δεκαετιών, είπε ο Γ. Μπαλάφας κάνοντας εισαγωγή στην οικονομική πραγματικότητα. Δεν έχουμε χρήματα να μοιράσουμε. Από το 1945 έως το 1990 υπήρχε σταθερό κοινωνικό συμβόλαιο στην Ευρώπη. Ο πόλεμος ήταν αδιανόητος. Έχουμε ανισότητα από το '90 μέχρι τις μέρες, διεξάγεται ακήρυχτος πόλεμος στην ΕΕ και μόνιμη λιτότητα, λείπει η κοινωνική δικαιοσύνη. Μετράμε υποχωρήσεις , αλλά και νίκες διεθνώς , όπως στην Λ. Αμερική. Η Ευρώπη δεν πάει άλλο όπως πορεύεται, απόδειξη το Brexit. Βρήκε αποδιοπομπαίο τράγο, τους πρόσφυγες.

Ως χώρα, εμείς κινηθήκαμε σε σωστή κατεύθυνση στο Προσφυγικό, αλλά το που θα πάει η Ευρώπη, θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές διεργασίες σε κάθε χώρα της, είπε και έθεσε το  ερώτημα:

- Θα δεχθούν οι χώρες ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο ή θα λειτουργήσουν αυτοκαταστροφικά;

Μοιριολατρικές απόψεις που λένε ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε, στην ουσία υποστηρίζουν την αποδοχή της κατάστασης. Το ερώτημα είναι για ποια Αριστερά μιλάμε;

Ανιχνεύουμε το όραμά μας χωρίς να χάνουμε το όραμα της γέννησής μας ως Αριστερά. Σοσιαλδημοκρατία και Κομμουνισμός απέτυχαν. Χρειαζόμαστε μία νέα Αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η έκφραση της ανάγκης για ανασύνθεση του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς, για συμμαχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη με Πράσινους και Σοσιαλιστές, εφόσον οι Σοσιαλιστές απεμπλακούν από τις δεξιές εξαρτήσεις. Χρειαζόμαστε κόμμα που να δρα στην κοινωνία. Να μην είναι φετίχ, ούτε ταμπού

Και ο Γ. Μπαλάφας διακήρυξε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εκφράσει την σύγχρονη ευρωπαϊκή, ανανεωτική, ριζοσπαστική Αριστερά μέσα στην κοινωνία, από την οποία γίνονται οι αλλαγές. Κόμμα μελών με άποψη, ισότιμων μελών, ανοικτό στην κοινωνία και στα νέα μέλη, που ανήκει στον προοδευτικό πόλο. Που να διακρίνονται μέλη και στελέχη του από απόλυτη διαφάνεια.

Και κατέληξε λέγοντας:

Θα παραμείνουμε με την υποστήριξη του λαού και για όσο μας θέλει ο λαός!

Δεν υπάρχουν σχόλια: