ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Ολυμπία Οδός: Για να μην ξεχνάμε τη διαφορά του σήμερα

Μία φωτογραφία ίσον χίλιες  λέξεις, λέει μία παλιά κινέζικη παροιμία. Και στη νσυγκεκριμένη περίπτωση βρήκε απόλυτα την εφαρμογή της.



Τελικά δεν είναι μόνον ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, που μίλησε για εγκαίνια σε λίγα χιλιόμετρα δρόμο


Την θυμάστε αυτή την φωτογραφία; Είναι τραβηγμένη στις 25 Απριλίου του 2013, όταν οι συγκυβερνήτες Σαμαράς και Βενιζέλος, πρόεδρος και αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, εγκαινίαζαν την επανεκκίνηση των έργων της Ολυμπίας Οδού, μετά το δωράκι των 500 εκ. ευρώ προς τους εθνικούς κατασκευαστές!
Ήταν τότε που «επιστράτευσαν» τα μηχανήματα από το εργοτάξιο της κοντινής Τρίπολης και με χαρές και πανηγύρια, με ταρατατζούμ και φανφάρες έκαναν τα… εγκαίνια. Ταυτόχρονα επιστρατευμένοι δημοσιογράφοι-αγιογράφοι και κανάλια-βοθροκάναλα έστελναν την εικόνα στους δέκτες της τηλεόρασής μας, στο πανελλήνιο.
Λίγες ημέρες μετά, έσκασε η… μπόμπα. Ένας μπολντοζέρης παραπονέθηκε από τα ερτζιανά της ΕΡΑ Πάτρας, ότι τον επιστράτευσαν για  να… διακοσμήσει το colpo groso που είχε στηθεί, με την εντολή να πηγαίνει πάνω κάτω την μπολντόζα του, να σηκώνει σκόνη μπουχό, δίπλα στους επισήμους που είχαν μαζευτεί και οι εικονολήπτες να παίρνουν πλάνα-σανό για τους θεατές.
Η υπόσχεση ήταν συντόμως να αποπληρωθεί, ο ίδιος για την εργασία του και το μηχάνημά του. Κι όταν πήγε να ζητήσει χρήματα, του αντέτειναν ότι δεν υπάρχει εγκεκριμένο κονδύλι. Και πως δηλαδή να υπήρχε αφού το κόλπο ήταν εξολοκλήρου πειρατικό!
Και όντας στην αναμονή, μέχρι να βρεθεί τρόπος πληρωμής του, ξεκινησε τις διαμαρτυρίες, αρχής γενομένης από την ΕΡΑ Πάτρας. Σχετική αναφορά στο ζήτημα έχει κάνει και το Istologio G. Mosxou.
Ε, όλα αυτά, τα ωραία, τα έχουν ξεχάσει στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ. Ξέχασαν πως αποτελούν μέρος της περιπετειώδους ιστορίας συνέχισης του έργου, της πολύπαθης διαδρομής, για τα οποία μας είχε προϊδεάσει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο εργοτάξιο της… έγκριτης κατασκευαστικής γαλλικής εταιρείας VINCI , ο Θόδωρος Τζελεπής.
Πρόκειται για την εταιρεία με τις κατασκευαστικές περγαμηνές, η οποία… λάκιξε νωρίς, καθώς  στην κατασκευή της Ολυμπίας Οδού δεν είχε τα μπόνους, που πήρε για την επίσπευση κατασκευής της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, προκειμένου να περάσει πρώτος ο δρομέας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Έτσι εξηγείται και η δυσαρέσκεια του γνωστού Γιάννη Μανιάτη, που εκφράστηκε στο Κιάτο, εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατά τα εγκαίνια παράδοσης του έργου!
Υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο εγκαινίων; Πρέπει να είναι τυφλός κανείς για να μην το δει. Ο κ. Μανιάτης όμως δεν είδε ότι τότε δεν υπήρχε έργο, ενώ τώρα υφίσταται.   
Τελικά δεν είναι μόνον ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, που μίλησε για εγκαίνια σε λίγα χιλιόμετρα δρόμο, με αφορμή την παράδοση τμήματος του πολύπαθου αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος-Πάτρα της Ολυμπίας Οδού.  
Είναι χωρίς σημασία αυτό; Δεν θα απαντήσω. Αφήνω σε σας να το κρίνεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια: