ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Θ. Δρίτσας για την παράδοση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας

Ο υπουργός Ναυτιλίας για την παράδοση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας: «Η κυβέρνηση της Αριστεράς πιέζεται από μόνη της» Ο Θοδωρής Δρίτσας έκανε λόγο για εξαιρετική συνεργασία Δήμου, ΟΛΠΑ και Υπουργείων
Η κυβέρνηση της αριστεράς πιέζεται από μόνη της!
 
«Αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση της Αριστεράς και πιέζεται από μόνη», ανέφερει χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας για την υπόθεση της οριστικής παράδοσης τους θαλασσίου μετώπου στους πολίτες της Πάτρας. 
 
Παράλληλη ο υπουργός Ναυτιλίας καυτηρίασε την πολιτική επιλογή των προηγούμενων κυβερνήσεων να μην εντάξουν την κατασκευή του εμπορικού κομματιού του λιμανιού της Πάτρας στο Ευρωπαϊκό Σχέδιο Λιμένων με αποτέλεσμα να χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία για την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ο κ. Δρίτσας ξεκαθάρισε ότι «έχει εξαιρετική σημασία η συστηματικότητα και η σοβαρότητα όλων των παραγόντων, φυσικά και της κυβέρνησης, που το τελευταίο διάστημα ασχοληθήκαμε με την προώθηση αυτού  του πολύχρονου αιτήματος του λαού της Πάτρας, την έξοδο της πόλης στο λιμάνι».

«Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε και από κει και πέρα, ένα επιτελείο συναρμόδιων εκπροσώπων όλων των υπουργείων, δούλεψε συστηματικά για να ξεπεράσει βήμα, βήμα όλες τις δυσκολίες», υπογράμμισε. 

Ο υπουργός Ναυτιλίας αναφερόμενος στην συνεργασία με τις τοπικές αρχές είπε «Σ’ αυτή την κατεύθυνση και με το δήμαρχο της Πάτρας συνεργαστήκαμε και με τον Οργανισμό Λιμένα Πάτρας, οι τοπικοί βουλευτές συντέλεσαν πάρα πολύ στην προσπάθεια αυτή και είμαστε σε αυτό το σημείο που σήμερα πράγματι ξεκινά το πρώτο διαδικαστικό βήμα, αφού πια συναποφασίσαμε, αφού βάλαμε τα πράγματα κάτω και έχουμε το κοινό πλαίσιο, τώρα είναι η υλοποίηση. Και η υλοποίηση πρέπει να τρέξει γρήγορα».

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα που απαιτούνται ο κ. Δρίτσας απαρίθμησε τα εξής: «Το πρώτο βήμα είναι η απόφαση του ΔΣ του ΟΛΠΑ και εν συνεχεία η απόφαση της γενικής συνέλευσης. Νομίζω ότι και η ταχύτητα με την οποία αυτό συντελείται, είναι ένα ακόμα ελπιδοφόρο σημάδι». 

«Το εμπορικό λιμάνι πρέπει να λειτουργεί και θα λειτουργεί ως ότου μπορέσουμε να κατασκευάσουμε και να ανοίξουμε τη δυνατότητα να λειτουργεί το νέο εμπορικό λιμάνι που είναι προγραμματισμένο», σημείωσε, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7».

Παράλληλα ο υπουργός Ναυτιλίας καυτηρίασε την ολιγωρία των προηγούμενων κυβερνήσεων όπου, «Χάθηκαν ευκαιρίες τα προηγούμενα χρόνια, όχι κατ’ ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης ή προγραμματισμού, αλλά ένταξής του στο ευρωπαϊκό σχέδιο λιμένων και αυτό είναι ένα μείον, ενώ θα μπορούσε να ‘χε γίνει. Ένα μείον το οποίο δεν μας κάνει να εφησυχάζουμε, ούτε να παραιτούμαστε, αντίθετα μας ενεργοποιεί». 

Κλείνοντας ο κ. Δρίτσας επεσήμανε ότι, «Αυτή η κυβέρνηση, είναι κυβέρνηση της αριστεράς. Πιέζεται από μόνη της, δεν έχει ανάγκη τις πιέσεις για πράγματα τα οποία τα θέλει, τα επιδιώκει. Η πραγματικότητα, οι δυσκολίες μας πιέζουν. Φυσικά ο ρόλος της δημοτικής αρχής ήταν πολύ θετικός και πολύ σημαντικός. Δεν έχω αντιπολιτευτική διάθεση με τον δήμαρχο, γιατί συνεργαστήκαμε πολύ καλά. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι η μεν δημοτική αρχή κράτησε στα άκρα το ζήτημα και το ανέβασε, αλλά δεν ήταν αυτό που μας πίεσε».

«Πιεζόμασταν απ’ τη δέσμευση του πρωθυπουργού. Πριν καν η δημοτική αρχή πάρει οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες, ο πρωθυπουργός μου έστειλε προσωπικά την επισήμανση, όπως και για άλλα ζητήματα για τα οποία είχε δεσμευτεί προεκλογικά, αυτά που δεν εντάσσονται στις μνημονιακές δεσμεύσεις, ότι αυτά πρέπει να τρέξουν και να ‘μαστε συνεπείς».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: