ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Επισημοποιήθηκε η αποπομπή του 67ου Δημοτ. Πατρών


Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την επιτυχημένη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τη λήξη της χρονικής χρονιάς της 13-6-2016.



Χάρη στην ανάγκη στέγασης των δύο Νηπιαγωγείων της περιοχής Ζαρουχλεΐκων και «της οικονομικής κρίσης που διέρχεται ο τόπος»


Δεν πέρασαν 24 ώρες και επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του Istologiou G. Mosxou ότι η κατάργηση του πολύπαθους 67ου Δημοτικού Σχολείου Ζαρουχλεΐκων Πατρών αποσκοπεί στην χρήση του οικοπέδου του από τα δύο Νηπιαγωγεία της περιοχής.

Αυτά κι ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και  Κηδεμόνων για το θέμα, καθώς ζητούν την υλοποίηση της υπόσχεση της πολιτείας για κατασκευή σχολικού κτιρίου, που εδόθη κατά την αγορά του οικοπέδου! 

Πρόκειται για τα νηπιαγωγεία των οδών Ματρόζου και Θουκυδίδου  που στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτίρια. Οι πληροφορίες που έρπουν από ημερών στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποτυπώθηκαν και επισήμως με την αποδοχή τους από τον Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Βαγγ. Πασά που μίλησε στο Istologio G. Mosxou  εκφράζοντας της άποψη της βαρύτητας που πρέπει να δοθεί σε επίπεδο συγκρότησης μονάδων νηπιαγωγείων, καθώς όπως είπε «από αυτά έχουμε ανάγκη, ενώ πρέπει να λάβουμε υπόψη και την υπογεννητικότητα του πληθυσμού, που δεν προβλέπεται να αντιστραφεί».

Παράλληλα οι 60 μαθητές του 67ου, σύμφωνα με το σχέδιο της Πωτοβάθμιας και εφόσον δεν υπάρξει διαφορετική κατεύθυνση από το Υπ. Παιδείας, με ΦΕΚ που θα παρατείνει την λειτουργία του σχολείου, θα εγγραφούν στο παρακείμενο 24ο Δημοτικό ή εάν οι γονείς επιθυμούν σε όποιο άλλο Δημοτικό θέλουν.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Πασά, το  24ο Δημοτικό, που σήμερα έχει 154 μαθητές και είναι 8θέσιο θα προαχθεί σε 12θέσιο, με τμήματα που θα έχουν από 19 έως 24 μαθητές, προκειμένου να συμπεριλάβει και αυτούς του 67ου.

Σημειώνεται ότι 67ο Δημοτικό δημιουργήθηκε στο παρελθόν από μαθητές του  24ου, ενώ μετά από αγώνες του Συλλόγου Γονέων έγινε κατορθωτό να μεταφερθεί από ιδιωτικό χώρο που είχε εγκατασταθεί, στον σημερινό ιδιόκτητο, προοριζόμενο για κτίσιμο σχολικού κτιρίου. Αυτή η πιθανότητα εχάθη, καθώς δεν συμπεριελήφθη στο σχετικό ΕΣΠΑ, λόγω διαμάχης, κατά την μεταβατική περίοδο από Καποδίστρια προς Καλλικράτη, μεταξύ της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας (αντιπεριφερειάρχης Γ. Αλεξόπουλος) και του Δήμου Πατρέων, (αντιδήμαρχος  Α. Φίλιας).

Σήμερα η ακριβής τοποθέτηση του Β. Πασά ορίζει πως: «Είναι πλεονασμός η κατασκευή σχολικού κτιρίου, ενώ υπάρχει οικονομική κρίση και υπογεννητικότητα»!

Όσον αφορά τις θέσεις εργασίας, αυτές δεν χάνονται, αφού «οι δάσκαλοι που υπηρετήσουν εκεί, στο 67ο , ήσαν με απόσπαση ή μετάθεση. Άλλωστε οι θέσεις χάθηκαν  πριν δύο χρόνια όταν είχε ληφθεί η απόφαση συγχώνευσης του σχολείου και μόνο η Διευθύντρια ήταν σε οργανική θέση» είπε κ. Πασάς, κάνοντας έμμεση αναφορά στην πρόταση Κιντή, απελθόντος δ/ντή Πρωτοβάθμιας.

Τέλος ο κ. Πασάς μίλησε για  μεταφορά δύο προκάτ βαρέως τύπου, που θα στηθούν στον χώρο, ενώ άλλες πληροφορίες θέλουν τα μισά από τα υπάρχοντα προκάτ να μεταφέρονται σε συγκεκριμένο περιφερειακό σχολείο, όπως και η νυν διευθύντρια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: