ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Με το βλέμμα στραμμένο στο Eurogroup της Δευτέρας


Και το σπουδαιότερο, της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που ψηφίζεται είναι ότι τα 13 δισ. που ληστεύτηκαν από τα ταμεία με το PSI, που επέβαλαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σταδιακά θα επιστρέψουν, σε όσο χρόνο είναι δυνατόν αυτό, αλλά κυρίως δεν θα επαναληφθεί τέτοια ληστεία!


Ενώ τα «ορφανά» αυτών που έκαναν επιστήμη τη λαμογιά σε βάρος των ταμείων μας, με την ληστεία 13 δισ. λόγο PSI, διαμαρτύρονται και απεργούν!


Σταδιακή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας και πιστωτών για το μηχανισμό της αυτόματης δημοσιονομικής διορθώσης «βλέπουν» οι Βρυξέλλες στον δρόμο προς το Eurogroup της Δευτέρας. Μετά και τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ ότι η Γαλλία «επιθυμεί συμφωνία τη Δευτέρα», αλλά και τις πιέσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ προς τους υπουργούς Οικονομικών για γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η προοπτική συμφωνίας ενισχύεται, ωστόσο υπάρχουν ακόμα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν.
Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, η τελική συμφωνία είναι δύσκολο να επιτευχθεί μέχρι τη Δευτέρα, ωστόσο είναι «πιθανό» μέχρι τότε να έχει σημειωθεί «πολύ μεγάλη» πρόοδος.
Στην κατεύθυνση του κλεισίματος μίας συμφωνίας, που θα ανοίξει το δρόμο για λύση υπέρ της χώρας μας, στοχεύει η ψήφιση του Ασφαλιστικού μέχρι την Κυριακή 8-5-2016, ούτως ώστε την Δευτέρα   στο Eurogroup να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.
Από την άλλη πλευρά στο εσωτερικό της χώρας οι δυνάμεις του Μαύρου Μετώπου της αντιπολίτευσης  έχουν αποδυθεί σε μία άνευ προηγουμένη αντιπολιτευτική τακτική, τόσο που να δυσκολεύεται κάποιος να ξεχωρίσει, για την ομοιότητα των επιχειρημάτων, από ποιο πλευρό του πολιτικού χάρτη έρχονται οι βολές.
Βλέπουμε δυνάμεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΧΑ-Ποτάμι) που μέχρι χθες ωρύονταν για την ανάγκη να παραμείνει κλειστή η ΕΡΤ και την δήθεν υποχρέωση, της χώρας μας, έναντι της ΕΕ να τεθούν σε διαθεσιμότητα δεκαπέντε χιλιάδες εργαζόμενοι του Δημοσίου ακόμη, σήμερα ζητούν να πέσει η κυβέρνηση. Και να σκεφθεί κανείς ότι τουλάχιστον το σύνολο των κομμάτων της Αντιπολίτευσης του Ευρωπαϊκού τόξου είχαν ψηφίσει τη συμφωνία που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Που ως γνωστόν είχε και τα παρατράγουδά της στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με την καταψήφιση της συμφωνίας και την πτώση της κυβέρνησης !
Ακόμη προβάλλεται το δήθεν επιχείρημα, ότι αιφνιδιάστηκε η αντιπολίτευση με την συζήτηση του Ν/Σ το Σαββατοκύριακο, σαν να θέλουν οι... πολιτικάντηδες να μας υπενθυμίσουν ότι τέτοιες ημέρες της εβδομάδας έχουν αργία. Αιφνιδιάστηκαν όταν είναι γνωστό πως από την αρχή του 2016, έχει τεθεί προς συζήτηση το θέμα, στην κοινωνία!
Από τον ορυμαγδό των αντιπολιτευτικών κορόνων δεν είναι δύσκολο κανείς να ξεχωρίσει το προσωπικώς επιδιωκόμενο όφελος για τον κλάδο του, σε σχέση με τη δυνατότητα επιβίωσης του Ασφαλιστικού Συστήματος τα επόμενα δέκα έτη, για το οποίο φαίνεται να προκρίνουν τη γνωστή ρήση «στάχτη και μπούρμπερη» να γίνει, αρκεί να διατηρήσουμε το δικό μας ταμείο, που πιθανόν και σήμερα να ανήκει στα «ευγενή», αλλά για αύριο η πρόβλεψη είναι αβέβαιη.
Με το ασφαλιστικό Ν/Σ που κατατίθεται προς ψήφιση, γίνεται μία μεγάλη μεταρρύθμιση, που έπρεπε να είχε γίνει από χρόνια. Διασφαλίζεται ότι όλοι θα έχουν μία αξιοπρεπή σύνταξη, ότι δεν θα περικοπεί ούτε ευρώ από τους συνταξιούχους, που λαμβάνουν σήμερα έως 1400 ευρώ. Και το σπουδαιότερο, ότι τα 13 δισ. που ληστεύτηκαν από τα ταμεία με το PSI, που επέβαλαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σταδιακά θα επιστρέψουν, σε όσο χρόνο είναι δυνατόν αυτό, αλλά κυρίως δεν θα επαναληφθεί τέτοια ληστεία. Για την οποία τα «ορφανά» του Τσοχατζόπουλου, του Πάγκαλου, του Βενιζέλου, του Τσουκάτου και τόσων αστέρων, που έκαναν επιστήμη τη λαμογιά σε βάρος των ταμείων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: