Την ανησυχία του ΚΚΕ για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό μετέφερε ο γ.γ. της Κ.Ε. του κόμματος, Δ. Κουτσούμπας, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, κατά τη συνάντησή τους.


Ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε μετά τη συνάντηση ότι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ έχει να κάνει με τα προβλήματα της συγκυριαρχίας στο Αιγαίο, της παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και το γκριζάρισμα των ζωνών του Αιγαίου που είναι «πάγια επιδίωξη της τούρκικης πολιτικής».

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ σημείωσε ακόμα ότι «ουσιαστικά το ΝΑΤΟ στηρίζει την Τουρκία στην αντιπαράθεσή της με τη Ρωσία και τα προβλήματα που έχει με τους Κούρδους στη Συρία» εκτιμώντας ότι μεγαλώνουν οι κίνδυνοι εμπλοκής χωρών της περιοχής, όπως της χώρας μας, στην πολεμική σύγκρουση.

Ο Δ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «ο τρόπος που επιλύεται το προσφυγικό από την Ε.Ε., με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, οδηγεί ουσιαστικά σε κέντρα εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας».


Ανησυχία Οικολόγων Πρασίνων για το ΝΑΤΟ


Την ανησυχία της για την παρουσία ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο με αφορμή το προσφυγικό εξέφρασε αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά. Σύμφωνα με τους Οικολόγους Πράσινους υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι η "επιφανειακή" αντιμετώπιση του προσφυγικού από την Ε.Ε. «αποκαλύπτει σήμερα το μεγάλο έλλειμμα αξιών μεταξύ μελών της Ε.Ε.», ενώ συζητήθηκαν ακόμη οι μεγάλες ευθύνες της Τουρκίας για τη διαχείριση του προσφυγικού, αλλά και η ανάγκη εξάλειψης των αιτίων που δημιουργούν πρόσφυγες και μετανάστες.



Π. Λαφαζάνης: Η δυναμική της ΛΑΕ θα σαρώσει


Επιστολή προς τα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα απέστειλε η ΛΑΕ, στην οποία ζητάει "να σταματήσει η πρακτική αποκλεισμού της", σημειώνοντας ότι "η κοινή πολιτική λογική αλλά και οι θεσμικές ρυθμίσεις αναγνωρίζουν ειδική μεταχείριση σε μη κοινοβουλευτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στην Ευρωβουλή" .

Επίσης η ΛΑΕ επιτέθηκε στις "στημένες δημοσκοπήσεις", με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να δηλώνει ότι "αν εμφανιστεί στις δημοσκοπήσεις η κοινωνική δυναμική της ΛΑΕ θα σαρωθεί ταχύτατα, με ρυθμό χιονοστιβάδας, συνολικά, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, και ο Μητσοτάκης και όλο το μνημονιακό μπλοκ".