ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Εξώδικο του Νίκου Παππά για τις δολιότητες του ΔΟΛ

Εξώδικη πρόσκληση επανόρθωσης της «δόλιας, προσχεδιασμένης και ενορχηστρωμένης επίθεσης», η οποία αποτελεί «απόλυτη διαστρέβλωση της αλήθειας και πραγματικότητας, εν γνώσει του ψεύδους», απέστειλε στον ΔΟΛ ο υπουργός Επικρατείας. Μάλιστα, ο Νίκος Παππάς συνδέει τις επιθέσεις που αποσκοπούν «στην προβολή της τιμής και της υπόληψής» του, αποδίδοντας σκοπιμότητα, η οποία «κλιμακώθηκε παράλληλα με τις ενέργειές μου για την κάθαρση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου».


Ο Νίκος Παππάς με την εξώδικη επιστολή του ενημερώνει τις εφημερίδες Τα Νέα και Το Βήμα της Κυριακής, αλλά και το Βήμα on line για δημοσιεύματα σχετικά με το πρόσωπό του, τα οποία χαρακτηρίζει «συκοφαντικά» και «ψευδή» και ζητά τη δημοσίευση αποκατάστασης με νέα κείμενα, με τα οποία θα ανακαλούνται οι συκοφαντικές για το πρόσωπο του διαδόσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, σημειώνει ο Νίκος Παππάς, θα προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια, «για την αποκατάσταση της βαρύτατης προσβολής που υπέστη».

Οι επανορθώσεις αφορούν σε δημοσιεύματα της στήλης «Στίγμα» του Γ. Παπαχρήστου και της στήλης «Εμπιστευτικά» του Ι. Πρετεντέρη, που δημοσιεύθηκαν στα Νέα, τον περασμένο Νοέμβριο και προ ολίγων ημερών, αλλά και δημοσιεύματα στη στήλη Βηματοδότης της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής.

Τα δημοσιεύματα των εφημερίδων αφορούν δύο στοχευμένες επιθέσεις: Η πρώτη σειρά δημοσιευμάτων τον περασμένο Νοέμβριο, είχε θέματο δήθεν «γραφείο διευθετήσεων». Σύμφωνα με τους συντάκτες, ο υπουργός Επικρατείας έχει κατασκευάσει μηχανισμό εξυπηρέτησης πάσης φύσεως αιτημάτων πολιτών, με οργανωμένη συγκρότηση και πολυτελή επίπλωση και μάλιστα επί πληρωμή, σε γραφείο που ανήκει στον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα. Αν και ο Γ. Παπαχρήστος παραδέχθηκε ότι δεν προέκυπταν στοιχεία για τη βασιμότητα των ισχυρισμών, ο Ν. Παππάς υποστηρίζει ότι η αποκατάσταση της προσβολής δεν έγινε με τον προσήκοντα τρόπο, δηλαδή σε ανάλογη έκταση.

Η δεύτερη σειρά δημοσιευμάτων, την περασμένη εβδομάδα, είχε σχέση με την επιχείριση εμπλοκής του Ν. Παππά στο «κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων». Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, παρότι τα στοιχεία της δικογραφίας φανερώνουν την αλήθεια, «επιδιώκεται η εμπέδωση στο αναγνωστικό κοινό της υποτιθέμενης αρνητικής εμπλοκής του ονόματός μου με το παραπάνω κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πλήρωσα τους εκβιαστές για να καταχωρούν θετικά για το πρόσωπό μου δημοσιεύματα».

Ο υπουργός Επικρατείας ζητάει από τις εφημερίδες Τα Νέα και Το Βήμα και από τις συγκεκριμένες στήλες, να δημοσιεύσουν κείμενα αποκατάστασης, το περιεχόμενο των οποίων και εσωκλείει. Η εξώδικη πρόσκληση αποκατάστασης κατατέθηκε σύμφωνα με το αρ.37 του νόμου 4356/2015, ο οποίος αντικατέστησε τον "Τυποκτόνο νόμο", όπως ζητούσαν δημοσιογράφοι και εκδότες επί σειρά ετών, καθώς έδινε περιθώρια για βιομηχανία αγωγών εναντίον του Τύπου. Η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι ο θιγόμενος πριν καταθέσει αγωγή οφείλει να ζητήσει την αποκατάστασή του με κείμενο που υποδεικνύει, στην ίδια ή ανάλογη θέση της εφημερίδας εντός δέκα ημερών.


Νταρζάνου Αγγέλα - avgi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: