ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στις Βρυξέλλες

Πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στις Βρυξέλλες
Χιλιάδες πολίτες έδειξαν την αλληλεγγύη τους διαδηλώνοντας το Σάββατο στο κέντρο των Βρυξελλών, υπέρ ενός ασφαλούς διαδρόμου στην Ευρώπη για τους πρόσφυγες, ώστε να μπορούν να φθάνουν με ασφάλεια στον τελικό τους προορισμό.

 

Κραυγή αγωνίας
στην Ειδομένη!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΡΟΥ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΟ ΠΟΔΙ, ΠΟΥ ΨΕΛΛΙΖΕΙ ΟΤΙ ΣΤΑ 20 ΤΟΥ ΕΧΑΣΕ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ. «ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΜΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;» ΦΩΝΑΖΕΙ

 
Σε αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής, στην Ειδομένη, προχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής πρόσφυγες που διαμαρτύρονται ζητώντας να αρχίσει η ροή διέλευσης από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ.

Θεωρώντας ότι ο αποκλεισμός των γραμμών αποτελεί πλέον το μοναδικό μέσο πίεσης, δεκάδες πρόσφυγες έχουν καθίσει πάνω στις γραμμές και προτρέπουν και άλλους να κάνουν το ίδιο.


Οι πρόσφυγες φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας και κρατώντας πλακάτ όπου αναγράφονταν «Ανοίξτε τα σύνορα», «Είμαστε άνθρωποι και έχουμε δικαιώματα», «Βοηθήστε μας Μέρκελ», ξάπλωσαν στις γραμμές επιλέγοντας αυτόν τον τρόπο πίεσης για να ακουστεί η φωνή τους.


Την ίδια στιγμή συγκλονίζει η μαρτυρία ενός Σύρου με κομμένο πόδι, που ψελλίζει ότι στα 20 του έχασε, στον πόλεμο το πόδι του και όλη τη ζωή του.



«Και σεις μου μιλάτε για κλειστά σύνορα; Πού είναι η αξία της Ευρώπης;» φωνάζει. Όλοι πάντως δηλώνουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιμένουν να ανοίξει η ουδέτερη ζώνη.



«Είμαι 17 μέρες στον δρόμο με την οικογένειά μου και τα δυο παιδιά μου, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω», λέει με απόγνωση ένας άλλος Σύρος μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και ξαπλώνει στις σιδηροδρομικές γραμμές.



Υπενθυμίζεται ότι η ουδέτερη ζώνη παραμένει κλειστή από τις 8 το βράδυ του Σαββάτου ενώ προηγουμένως, οι αρχές της γειτονικής χώρας, επέτρεψαν την είσοδο σε μόλις 300 άτομα από το Ιράκ και τη Συρία.


Περιφέρεια Αττικής: Έκτακτη σύσκεψη για το προσφυγικό

Έκτακτη σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αττικής, με αντικείμενο τις ραγδαίες εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα, συγκαλεί τη Δευτέρα η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στα γραφεία  της περιφέρειας Αττικής.

«Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της υπεύθυνης παρέμβασης του Β' βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μπορεί κι οφείλει να έχει στο κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος», αναφέρει η περιφέρεια Αττικής σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα υπενθυμίζει ότι ήταν η πρώτη περιφέρεια της χώρας, η οποία, «ενεργώντας με μια τραγική διορατικότητα, διοργάνωσε δημόσια συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με τη συμμετοχή του αρμόδιου υπουργού καθώς και δημάρχων, για το φλέγον ζήτημα των προσφυγικών ροών».

Κατά τη συνάντηση θα εξεταστεί και το σχετικό αίτημα της περιφερειακής συμβούλου, Φωτεινής Βρύνα, για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να συμβάλλει το Περιφερειακό Συμβούλιο σε αυτό το κρίσιμης εθνικής σημασίας ζήτημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: