ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Πατούλης: Οι Δήμοι έτοιμοι για δράση στο προσφυγικό

Η θέση των Δημάρχων στη μεγάλη σύσκεψη για το Προσφυγικό
«Η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο αντιμετώπισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, κάτι το οποίο έχει ζητηθεί ήδη από την ΚΕΔΕ πριν από ένα έτος. Η ΚΕΔΕ αναμένει, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της, την Τετάρτη 2 Μαρτίου, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, να δοθούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα κρίσιμα ερωτήματα», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της μεγάλης συνεδρίασης στο Υπ. Εσ. για το Προσφυγικό που πραγματοποιήθηκε, σήμερα.
 «Οι Δήμοι είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση στην Εθνική προσπάθεια για την καλύτερη αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Ως ΚΕΔΕ προτείνουμε τη δημιουργία Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου για τη διαχείριση του προβλήματος και αναμένουμε από τη κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να μας παρουσιάσουν το Εθνικό Σχέδιο». 

Στην επισήμανση αυτή, "προχώρησε" ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης διευρυμένης σύσκεψης.

Ο κ. Γ. Πατούλης έκανε γνωστό ότι, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου ΚΕΔΕ, στις 11 το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης, και ζήτησε να υπάρξει εκπροσώπηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α., προκειμένου να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: 

- Ο χρόνος παραμονής των προσφύγων – μεταναστών στα σημεία προσωρινής φιλοξενίας.
- Ο ανώτατος αριθμός των προσφύγων – μεταναστών που θα φιλοξενηθούν σε κάθε ένα σημείο.
- Οι ανάγκες ανά περιοχή.

Να σημειωθεί ότι, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε από το Υπουργείο να προσδιορίσει και να χαρτογραφήσει συγκεκριμένα τις ανάγκες που θα υπάρξουν για τη δημιουργία προσωρινών σημείων φιλοξενίας από τον Πειραιά μέχρι και την Ειδομένη. 

Επιπλέον, ο κ. Πατούλης έθεσε το θέμα της εξασφάλισης των αναγκαίων πόρων για τις δράσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν από τους Δήμους, ενώ υπογράμμισε ότι, θα πρέπει να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για την πρόσληψη προσωπικού, που θα καλύψει τις έκτακτες ανάγκες  όπου αυτές προκύπτουν.
«Ως Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού είμαστε έτοιμοι να "βάλουμε πλάτη" για μια ακόμη φορά για την υλοποίηση όλων των απαιτούμενων δράσεων που θα συμβάλλουν στον καλύτερο συντονισμό και στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων – μεταναστών. Για μας το πρόβλημα είναι πρώτα από όλα ανθρωπιστικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόσθεσε:

«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους πολίτες, η ΚΕΔΕ προτείνει την άμεση δημιουργία Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου για τη διαχείριση του προσφυγικού, στο οποίο θα συμμετέχουν από κοινού, η Κυβέρνηση, τα Κόμματα του Εθνικού Κοινοβουλίου, οι εκπρόσωποι των Δήμων και των Περιφερειών».

Τέλος, ο κ. Γ. Πατούλης εξερχόμενος από τη σύσκεψη αναφέρθηκε και στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί για φάρμακα. «Οι ανάγκες των ευάλωτων ομάδων έχουν αυξηθεί, το ιατρείο κοινωνικής αποστολής έχει  κάνει μεγάλο αγώνα ο οποίος σε κάθε περίπτωση θα συνεχιστεί ιδιαίτερα τώρα που είναι έντονο το προσφυγικό ρεύμα ώστε να συμβάλλουμε ως ιατρική κοινότητα μέσα από τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία στην κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν», σημείωσε και έκανε έκκληση σε όσους έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν, είτε με φάρμακα, είτε με χρήματα στην προσπάθεια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. 

Στην ευρεία σύσκεψη συμμετείχαν, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας, ο Υπουργός Υγείας Α. Ξανθός, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Ν. Ξυδάκης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Μπαλάφας, ο Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Β. Παπαδόπουλος, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. Κ. Αγοραστός, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ Παπανικολάου ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Κωστής Δήμτσας ως Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής Ηρακλής Γκότσης και αρκετοί εκπρόσωποι εμπλεκόμενων Φορέων και Υπουργείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: