ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Κλείνει τα σχολεία - "φαντάσματα" το υπουργείο Παιδείας

Κλείνει τα "σχολεία φαντάσματα" το υπουργείο Παιδείας
Κανένα από αυτά δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας

Την αναστολή λειτουργίας όσων ξένων ιδιωτικών σχολείων στερούνται άδειας ίδρυσης και λειτουργίας στην Ελλάδα αποφάσισε η αρμόδια διεύθυνση του υπ. Παιδείας. Πρόκειται για τουλάχιστον 4 σχολεία στην ευρύτερη περιοχή Αμπελοκήπων που η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει ως "φαντάσματα", και τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα 29 ξένα ιδιωτικά σχολεία που αναγνωρίζονται ως τέτοια με το ν. 4186/2013.


Στα φερόμενα ως σχολεία έχουν διενεργηθεί έλεγχοι από την Διεύθυνση ΠΕ Αθηνών από τον Δεκέμβριο. Τον Ιανουάριο εστάλησαν ειδοποιητήρια για να παύσουν οι λειτουργίες τους, να εκκενωθούν και να αφαιρεθούν οι επιγραφές που φέρουν ως "σχολεία", το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Ούτε έχουν προσκομηθεί οι απαραίτητες άδειες λειτουργίας. "Θα προχωρήσουμε στο άμεσο κλέισιμο των σχολείων αυτών, αν χρειαστεί με τη συνδρομή της αστυνομίας", αναφέρει η Διεύθυνση ΠΕ Αθηνών.

Η ΟΙΕΛΕ ειχε καταγγείλει πως "τα σχολεία αυτά δεν τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας και υγιεινής και δεν φέρουν διακριτικούς τίτλους σχολείου", συμπληρώνοντας πως εκεί "φοιτούν παιδιά μεταναστών και ίσως και Ελληνόπουλα".

"Κανένα από τα σχολεία αυτά δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας, ενώ κανένα από τα κτήρια που χρησιμοποιούνται δεν έχει πάρει έγκριση χρήσης σχολικού κτηρίου. Ουδείς γνωρίζει τι είδους τίτλους παρέχουν τα σχολεία αυτά. Είναι άγνωστο ποιοι εργάζονται εκεί ως εκπαιδευτικοί και ποιος ελέγχει τα οικονομικά των σχολείων", τόνιζε η ομοσπονδία.

Ακολούθησε η άμεση αντίδραση από πλευράς υπουργείου Παιδείας. Παραμένουν όμως τα ερωτηματικά αφενός όσων αφορά στο τί θα γίνει με τους μαθητές των "σχολείων-φαντασμάτων", και αφετέρου με τα 29 εκείνα σχολεία της λίστας για τα οποία από την ΟΙΕΛΕ επισημαίνουν ότι "πήραν άδεια λειτουργίας δια της αναφοράς τους σε ένα νόμο".

Κωστοπούλου Μίνα-avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: