ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Με όχημα την Πάτρα, το ΚΚΕ προκαλεί τους Έλληνες

Φωτογραφία αρχείου. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 Σε ρόλο θιασάρχη ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης



Το εν λόγω άρθρο – παρέμβαση, αναφέρεται στις προτάσεις του Δημάρχου Πατρέων, προτάσεις – απαιτήσεις από την ελληνική Κυβέρνηση και την ελληνική κοινωνία κατ’ επέκταση, που αφορούν το θέμα της ανεργίας.


Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Δήμαρχος του ΚΚΕ σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στο θέατρο Απόλλων, πρότεινε να ξεσηκωθούν οι πολίτες της Πάτρας και με έναν πρωτοφανή «αγώνα-πορεία» δρόμου από την Πάτρα προς την Αθήνα, να διεκδικήσουν αυτά που ο ίδιος (προφανώς κατ’ εντολή του Περισσού) τους έχει υποδείξει. Όλα αυτά θα συμβούν το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.
Ας μην επεκταθώ όμως άλλο στα εισαγωγικά και ας θίξω καλύτερα το μεγαλύτερο σκέλος της απαίτησης του Δημάρχου. Ο κ. Πελετίδης πιο συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων ζητά:
  • Το επίδομα ανεργίας να παρέχεται σε όλους τους άνεργους χωρίς όρους, προϋποθέσεις και περιορισμούς τους ισχύουσας σήμερα νομοθεσίας. Θεωρούμε ότι ως πρώτο βήμα ο κατώτερος μισθός πρέπει να επανέλθει  στα 751 ευρώ. Με βάση τα παραπάνω το επίδομα ανεργίας πρέπει να ανέρχεται στα 600 ευρώ.
  • Επίδομα ανεργίας να δικαιούται και αυτός που αναζητεί εργασία μέσω ΟΑΕΔ και δεν βρίσκει ανάλογη με τα προσόντα του και δεν ασκεί άλλη επαγγελματική δραστηριότητα.
Σ.σ.: αυτό, στην Ελλάδα του «ότι δηλώσεις, είσαι». Αν εγώ για παράδειγμα, δηλώσω ότι το μόνο που ξέρω είναι να καθαρίζω ουρανοξύστες, θα παίρνω επίδομα ανεργίας, μέχρι να βρεθεί ουρανοξύστης στην Πάτρα!
  • Kαθ’ όλη την διάρκεια της ανεργίας οι άνεργοι και τα προστατευόμενα μέλη τους οικογένειάς τους να δικαιούνται πλήρους και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Σ. σ. Σκοπίμως ο κ. Πελετίδης, παραβλέπει ότι μια μέρα πριν εκφωνήσει το λόγο του, η ελληνική Κυβέρνηση (το ΚΚΕ δεν συμφώνησε!) ψήφισε νόμο που προβλέπει αυτό που ζητά ο Δήμαρχος, δηλαδή την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων.
  • Κατά το διάστημα της ανεργίας οι άνεργοι να καταβάλλουν κατά 30% μειωμένα τα τιμολόγια  του ηλεκτρικού ρεύματος και των σταθερών τηλεφώνων. Να απαγορεύεται η διακοπή παροχής ύδρευσης, ηλεκτρικού ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου για το διάστημα της ανεργίας.
Σ.σ. Κάτι που θυμίζει ξεφτισμένη διαφήμιση του ΟΤΕ! Και γιατί 30% μείωση και όχι παραπάνω; Με ποια μελέτη και ποιο σκεπτικό, προέκυψε αυτό το νούμερο;
  • Να καθιερωθεί για τους ανέργους δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Οι άνεργοι να ενταχθούν στα προγράμματα δωρεάν διανομής τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
  • Καθ’ όλο το διάστημα που διαρκεί η ανεργία να επέρχεται αναστολή κάθε είδους υποχρέωσης που έχει αναλάβει από δάνειο ο άνεργος ως δανειολήπτης από οποιαδήποτε δανειακή σύμβαση.
  • Κατά το διάστημα της ανεργίας οι άνεργοι να δικαιούνται επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του ενοικίου που καταβάλλουν για τη κύρια κατοικία αυτών και της οικογένειάς τους στο 100% του ύψους του ενοικίου.
Με λίγα λόγια, ο κ. Πελετίδης προτείνει ο άνεργος, όλοι οι άνεργοι –χωρίς όρους παρακαλώ-, να παίρνουν επίδομα 600 ευρώ, το κράτος, δηλαδή οι υπόλοιποι εργαζόμενοι φορολογούμενοι πολίτες, να πληρώνει όλο το ενοίκιο του ανέργου, ο άνεργος να μην πληρώνει καθόλου το τυχόν δάνειο του σε όποια τράπεζα, να μετακινείται δωρεάν με τα ΜΜΜ, να έχει μείωση 30% στους λογαριασμούς ΔΕΚΟ και αν δεν πληρώσει καθόλου, να μην κόβονται οι παροχές και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να του παρέχει σίτιση. Και αναρωτιέμαι:
  1. Ποιο θα είναι το κίνητρο για τον εργαζόμενο, να εργάζεται για 800, 900 ή 1000 ευρώ; Από τη στιγμή μάλιστα, που οι παροχές στον άνεργο, θα τον καθιστούν πλουσιότερο σε σχέση με τον εργαζόμενο των 1000 ευρώ, που θα πρέπει να πληρώνει κανονικότατα τις υποχρεώσεις του; Ίσως με αυτή την πρόταση του κ. Πελετίδη να φτάσουμε στο σημείο, που ο εργαζόμενος θα λέει στον άνεργο «τυχερέ, είσαι άνεργος. Μακάρι να βρεθώ κι εγώ στη θέση σου».
  2. Εντός των τόσων ανέργων –εκατομμύρια-, δεν υπάρχουν και άνεργοι οι οποίοι είναι άεργοι; Δεν ξέρω πόσοι, αλλά ξέρω πως υπάρχουν. Σύμφωνα με το σκεπτικό του Δημάρχου, θα πρέπει να πληρώνονται και αυτοί. Από τους υπόλοιπους άτυχους Έλληνες εργαζομένους – φορολογούμενους.
  3. Γιατί καθορίζει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και όχι σε υψηλότερα ποσά, όπως ζητούσε ο κ. Κουτσούμπας που προΐσταται –κομματικά- του Δημάρχου;
  4. Γιατί, όταν είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ότι σκοπεύει να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, οι του ΚΚΕ βγήκαν «στα κάγκελα» κατηγορώντας τον, ενώ ταυτόχρονα ζητούσαν μεγαλύτερο κατώτατο μισθό; Τι άλλαξε στο μεσοδιάστημα; Έχουν αρχίσει τις εκπτώσεις στον Περισσό;
  5. Γιατί η τηλεοπτική εταιρία του ΚΚΕ «902», δεν προέβη σε κομμουνιστικές πρακτικές εφαρμογές των απαιτήσεων του κόμματός της; Και γιατί αποτελεί μία από τις λίγες εταιρίες που έχουν εφαρμόσει στο 100% σχεδόν, μνημονιακά αντεργατικά μέτρα;
  6. Με την επικοινωνιακή θεατρική παράσταση της πορείας των 220 χλμ προς την Αθήνα, ο Δήμαρχος θεωρεί ότι το πρόβλημα της ανεργίας θα λυθεί;
  7. Και πάμε και στα πιο λογικά, ξεπερνώντας τις ουτοπικές φανφάρες του κ. Πελετίδη και της παρέας του. Έχει κάποιο σχέδιο για την ανάδειξη της πόλης, ώστε να προσελκύσει επενδύσεις; Διότι αυτές θα συμβάλλουν πραγματικά, στη μείωση της ανεργίας.
  8. Έχει κάποιο σχέδιο για το θαλάσσιο μέτωπο, το οποίο σίγουρα μπορεί να αποτελέσει τη σημαία της πόλης, τόσο για την προσέλκυση ιδιωτών, όσο και για δημόσιες – δημοτικές επενδύσεις;
  9. Τι έχει κάνει έως τώρα, σε επίπεδο μελετών και διεκδικήσεων μέσω ΕΣΠΑ, ώστε η Πάτρα να καρπωθεί κοινοτικά κονδύλια, με στόχο την επιχειρηματικότητα και τη μείωση της ανεργίας;
  10. Έχει κάνει γενικότερα κάτι ο κ. Πελετίδης, που να δίνει έστω μια ελπίδα στους άνεργους της πόλης μας, για ένα καλύτερο μέλλον εργασίας και όχι επί πληρωμή ανεργίας;
  11. Ή μήπως περιορίζεται στην κατ’ εντολή κομματική καταγγελία, η οποία το μόνο που εξυπηρετεί είναι η διάλυση της λογικής, του ρεαλισμού και κατ’ επέκταση, έστω και καθ’ υπερβολή, τη διάλυση της χώρας και το μοίρασμα στα δύο, των Ελλήνων;
Αυτά για την ώρα. Δυστυχώς η πόλη μας, η Πάτρα, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος, για ακόμη μια φορά βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων, αρνητικά και τυχοδιωκτικά, ως όμηρος μικροκομματικών συμφερόντων. Και όλα αυτά με σφραγίδα Κώστα Πελετίδη, με άρωμα στείρας κομματικής φανφάρας και εντυπωσιασμού, με φόντο εν τέλει, τα πραγματικά προβλήματα και ανθρώπους που υποφέρουν και τους εκμεταλλεύονται κάποιοι «δήθεν», για να εξυπηρετήσουν τους κομματικούς τους προϊσταμένους, βασιλείς και φαρισαίους.

Ο κ. Πελετίδης βέβαια, δεν σταματά εκεί. Φροντίζει να κάνει και φτωχή προπαγάνδα με ψέματα και λαϊκισμούς και να παρασύρει τους Πατρινούς στην απόγνωση. Αιτία αυτού που γράφω, είναι η παραπληροφόρηση για το πρόγραμμα «Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για ανέργους νέους ηλικίας 18-24 ετών σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας του ΟΑΕΔ,  το οποίο όπως ανέφερε ο ίδιος, προβλέπει αμοιβή 293,5 ευρώ το μήνα». Η αλήθεια όμως είναι ότι η αμοιβή του εν λόγω 260 ωρών προγράμματος, είναι 1471 ευρώ!

Όπως καταλαβαίνει ο αναγνώστης, στην Πάτρα, τα τύμπανα του λαϊκισμού καλά χτυπούν, ενώ τα κλαρίνα της υποκρισίας δεν έχουν πάψει να παίζουν. Ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης –ο πιο πολυφωτογραφημένος Δήμαρχος της Πάτρας-, προφανώς παρασυρόμενος από τη δόξα του Βασιλιά Καρνάβαλου, ή τις ιστορικά μη αμφισβητούμενες φασιστικές πρακτικές του Στάλιν, δίνει το σύνθημα για να βυθιστεί μια ολόκληρη πόλη, στα δικά του μικροκομματικά ιδεολογήματα.  

ΥΓ: αν το ΚΚΕ θεωρεί τον τίτλο του άρθρου ότι δεν το εκφράζει, το καλώ να απορρίψει, να πάρει αποστάσεις ή να καταγγείλει τις απαιτήσεις του κ. Πελετίδη. Και προφανώς μετά την εν λόγω κίνηση, διατίθεμαι να επανορθώσω.

Ηλίας Κυριακόπουλος -

Δεν υπάρχουν σχόλια: