ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Λαμπρινίδης: «Στον πατραϊκό λαό το θαλάσσιο μέτωπο»

 


Φωτογραφία αρχείου από το λιμάνι της Πάτρας.

«Το λιμάνι της Πάτρας δεν συμπεριλαμβάνεται στην συμφωνία του Αυγούστου»



«Το Υπουργείο θα υλοποιήσει τη δέσμευση του Πρωθυπουργού και θα αποδώσει το θαλάσσιο μέτωπο του λιμένος Πατρών στον πατραϊκό λαό», τόνισε σε συνέντευξή του στο Κόκκινο Πάτρας (107,7) (stokokkino.gr)  ο Γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης, υπογραμμίζοντας πως, «η Κυβέρνηση στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων κινείται με βάση τη συμφωνία του Αυγούστου. Μέσα σ’ αυτή τη συμφωνία δεν υπάρχει το λιμάνι της Πάτρας». 
Για την συνάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και του Δημάρχου Πατρών, Κώστα Πελετίδη, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, ο Χρ. Λαμπρίδης σχολίασε «Mε καλή συνεργασία θα επιλύσουμε τα όποια ζητήματα. Ο Δήμαρχος Πάτρας είχε συγκεκριμένες προτάσεις και για συγκεκριμένους χώρους. Εμείς είμαστε θετικοί στις προτάσεις αυτές», επεσήμανε.
Όπως σημείωσε ο κ. Λαμπρίδης, «η συνάντηση είχε θέμα το θαλάσσιο μέτωπο. Από την πλευρά του Δημάρχου έγινε μια αναλυτική παρουσίαση των θέσεων του Δήμου η οποία ήταν πολύ χρήσιμη για εμάς.

Παρουσιάστηκαν οι χώροι για τους οποίους συζητήσαμε και μας έδωσε μια πολύ καλή εικόνα για το τι ισχύει σήμερα στην Πάτρα.

Το Υπουργείο στοχεύει στο να υλοποιήσει τη δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή την απόδοση του θαλάσσιου μετώπου στην Πάτρα και τον Πατραϊκό λαό.

Προκειμένου όμως να γίνει αυτό υπάρχουν διαδικασίες γραφειοκρατικές που είναι χρονοβόρες. Μέχρι να τελειώσουν όμως αυτές, δόθηκε ένα σχέδιο το Καλοκαίρι από τον κ. Δρίτσα, το οποίο ήταν προς διαβούλευση».

Για να συμπληρώσει, «με καλή συνεργασία θα επιλύσουμε τα όποια ζητήματα.
Ο Δήμαρχος Πατρέων είχε συγκεκριμένες προτάσεις και για συγκεκριμένους χώρους. Εμείς είμαστε θετικοί. Θέλουμε να αποδοθεί το θαλάσσιο μέτωπο και να διασφαλίσουμε τη λειτουργία του λιμανιού ταυτόχρονα. Εφόσον αποδοθεί βέβαια στο Δήμο, είναι ζήτημα του Δήμου τι θα κάνει το θαλάσσιο μέτωπο.

Οι διαδικασίες πάντως θα ξεκινήσουν άμεσα. Δεν μπορώ να σας πω με βεβαιότητα το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί, αφού υπάρχουν διαδικασίες που εμπλέκονται κι άλλες υπηρεσίες.

Η Κυβέρνηση στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων κινείται με βάση τη συμφωνία του Αυγούστου. Μέσα σ’ αυτή τη συμφωνία δεν υπάρχει το λιμάνι της Πάτρας». 

Τέλος, ο κ. Λαμπρίδης αναφέρθηκε στο κλίμα στόχευσης της Κυβέρνησης ως προς το θέμα, «κινήσεις προς την πλευρά της συνεργασίας όλων των φορέων, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, για να βγει ένα αποτέλεσμα, που θα ικανοποιεί και το Δήμο και τη λειτουργία του λιμανιού και θα είναι προς όφελος όλων των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: