ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ από το Προσφυγικό


Φωτογραφία αρχείου.


"Το πρώτο και κύριο είναι να εξασφαλιστούν κατά το δυνατόν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης" τονίζεται προς τα μέλη


Το προσφυγικό ζήτημα όπως εξελίσσεται προκαλεί προβληματισμό και στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου το Οργανωτικό Γραφείο, με επιστολή του προς τα μέλη του κόμματος, τα καλεί να ενεργοποιηθούν, προς εξυπηρέτηση των προσφύγων που κυριολεκτικά βρίσκονται στους δρόμους προς τα σύνορα για την έξοδό τους στην Β. Ευρώπη, ή επιστρέφοντας στην Αθήνα καθώς τους έχει απαγορευθεί η έξοδος από την Ειδομένη.
Στην ενημερωτική επιστολή αναφέρονται αναλυτικά τα παρακάτω:
"Ενημερώνεστε ασφαλώς από ΜΜΕ, κομματικά και μη, για τις πολιτικές εξελίξεις στο προσφυγικό, αλλά κυρίως για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από τον αποκλεισμό των συνόρων για τους Αφγανούς πρόσφυγες και τις ακραίες πλέον καθυστερήσεις στην έξοδο Σύρων και Ιρακινών από τα βόρεια σύνορα, καθώς αυστηροποιείται σε υπερβολικό βαθμό η διαδικασία ελέγχου.
Ουσιαστικά πρόκειται για την πλήρη παραβίαση και αθέτηση όσων συμφωνήθηκαν μεταξύ ευρωπαϊκών κρατών, «φίλων και συμμάχων» τις τελευταίες ημέρες. Έτσι αυτή τη στιγμή σε πάρα πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, αλλά και εκτός αυτού, μέσα ή σε πολλές περιπτώσεις κοντά σε περιφερειακές πόλεις, σε λιμάνια, εξωτερικούς χώρους, κλειστά γυμναστήρια, μοτέλ – βενζινάδικα, βρίσκονται καθηλωμένοι χιλιάδες πρόσφυγες. Οι περισσότεροι από αυτούς στο δρόμο προς την Ειδομένη, ορισμένοι όμως στο δρόμο της επιστροφής, καθώς τα σύνορα γι αυτούς έχουν κλείσει.
Το πρώτο και κύριο είναι να εξασφαλιστούν κατά το δυνατόν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλον αυτόν τον κόσμο, μεγάλο μέρος του οποίου (ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό στοιχείο των τελευταίων ημερών) αποτελείται από βρέφη, νήπια, πολύ μικρά παιδάκια.
Οι νομαρχιακές μας επιτροπές, οι οργανώσεις μελών, βουλευτές και αυτοδιοικητικά στελέχη, όλοι οι φίλοι και οι επιρροές μας, οφείλουν να δηλώσουν άμεσο και ενεργητικό παρόν σε αυτό το προσκλητήριο. Να σπεύσουμε οι ίδιοι και να καλέσουμε και άλλους αρωγούς σ΄ αυτή την προσπάθεια. Να συντονίσουμε παντού συσκέψεις με φορείς, να κινητοποιήσουμε περιφέρειες, δήμους, συλλογικότητες, εκκλησία, ιδιώτες και όποιον άλλον μπορεί να βοηθήσει. Να εκτονώσουμε κάθε επικίνδυνη ένταση, να κατανοήσουμε την αντικειμενικά δύσκολη θέση στην οποία μπορεί να βρεθούν καταστηματάρχες ή κάτοικοι σε ορισμένες περιοχές. Να αμβλύνουμε όλες τις πιθανές αντιθέσεις.
Αναμένοντας πάντα οδηγίες από τις δημόσιες αρχές, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, καθώς οι χρόνοι διαμονής ή αναχώρησης από το κάθε σημείο εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Καλύπτοντας στοιχειώδεις μεταφραστικές ανάγκες, να εξηγήσουμε στους πρόσφυγες την κατάσταση, ότι η χώρα μας δεν έχει ευθύνη για την καθυστέρηση αυτή και ότι κάνουμε τα πάντα, ώστε το γρηγορότερο δυνατόν να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Λεπτότεροι χειρισμοί, και ιδιαίτερη στήριξη χρειάζονται για όσους, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα, δεν έχουν ελπίδες  να περάσουν τα σύνορα.
*Στην περίπτωση της Αττικής φαίνεται να βοηθάει και να επιλύει και προβλήματα η πολύ πρόσφατη δημιουργία λίστας επικοινωνίας στο Google ανάμεσα σε υπεύθυνους των νομαρχιακών επιτροπών και δραστήρια μέλη μας σε δομές υποδοχής και φιλοξενίας. Κάτι παρόμοιο μπορεί να γίνεται και σε τοπικό επίπεδο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: