ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Τη μάχη για ζωή θα την δώσουμε μαζί


Του  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ  ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ
μέλους του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ


Οι μέρες που έρχονται είναι μέρες δοκιμασίας για όλους μας. Μέρες δοκιμασίας της ανθρωπιάς μας, των ενστίκτων μας, της κουλτούρας και της παιδείας μας. 


Το κύμα των προσφύγων που δέχεται η χώρα μας, σε συνδυασμό με τα απάνθρωπα κόλπα των’’μεγάλων’’ θα δημιουργήσουν δύσκολες καταστάσεις για όλους μας. Δεν είναι ούτε εύκολο ούτε απλό σε μια χώρα παράλυτη να εγκλωβιστούν χιλιάδες ψυχές, εξαθλιωμένων και ταλαιπωρημένων ανθρώπων.

Στις δύσκολες μέρες που ζούμε και που έρχονται, είναι καθήκον μας να σταθούμε με το κεφάλι ψηλά απέναντι τους και να δείξουμε την ανθρώπινη πλευρά μας. Η Ελλάδα ξέρει και δεν ξεχνά τον πόνο της προσφυγιάς.. Είναι  νωπές άλλωστε οι πληγές των δικών μας προσφύγων, των δικών μας ανθρώπων, που βιώσαν τον ρατσισμό και το αφιλόξενο κλίμαν.Το χρωστάμε στους Έλληνες του Πόντου, της Πόλης και της Μικρασίας, στους παππούδες μας που μετανάστευσαν μαζικά στην Αυστραλία, την Αμερική και την Γερμανία.

Έχουμε όμως και ένα χρέος απέναντι στην ιστορία μας. Να μην αφήσουμε κανέναν φασίστα, σε καμιά γωνιά της Ελλάδος να προσβάλλει αυτούς τους ανθρώπους. Οφείλουμε να τους προστατέψουμε με κάθε τρόπο από το καρκίνωμα του νεοφασισμού. Ζώα νεκρά, κρεμασμένα στα συρματοπλέγματα και απειλητικά μηνύματα θυμίζουν τακτικές που θα ζήλευε και ο πιο άρρωστος νους. Ο φασισμός στην Ελλάδα όμως θα συντριβεί ολοκληρωτικά για ακόμα μια φορά.

Πιστεύω ακράδαντα πως όλοι οι νέοι, οι φίλοι, οι συμφοιτητές μου, από κάθε υγιές πολιτικό φάσμα νιώθουν το ίδιο. Η παγίδα είναι μόνο μία. Να δεις το θέμα με λύπηση. Όχι φίλε, όχι με λύπηση. Με ανθρωπιά. Να τους προσφέρουμε απλόχερα και από καρδιάς βοήθεια σε έναν άγνωστο και «τρομακτικό»  γι’ αυτούς τόπο.

Το ξέρω είναι δύσκολες εποχές, αλλά αυτό μας ξεχωρίζει από τους «φίλους» ευρωπαίους.. Την ανθρωπιά μας δεν την χάσαμε στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας και είμαι σίγουρος πως αυτό θα κάνουμε και τώρα.

Ο ρατσισμός είναι ο πολιτισμός των ηλιθίων λένε-και δεν μας ταιριάζει συμπληρώνω-γιατί εμείς τον πολιτισμό τον διδάξαμε σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης. Καλώς σας βρήκαμε φίλοι, ίσως όχι κάτω από τις καλύτερες συνθήκες αλλά η ιστορία σας θυμίζει αρκετά τη δική μας και είμαστε στο πλευρό σας στην μάχη σας για ζωή. Αυτή τη μάχη θα την δώσουμε μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: