ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Mπαζώνεται το Κολυμβητηρίο Αγυιάς - Το ΠΕΑΚ τι λέει;

Φωτογραφία αρχείου της 28 Σεπτεμβρίου 2014, από την αθλητική εκδήλωση μνήμης στο όνομα του πρώην προέδρου του ΣΔΥΠ αείμνηστου Γιώργου Αντύπα.

 
Παράλληλα οι αθλούμενοι του μαζικού αθλητισμού, που ασκούνται εντός του χώρου του Ελους και βρίσκουν εκτόνωση και αποθεραπεία στα όργανα που τοποθέτησε η προηγούμενη δημοτική αρχή, θα βρεθούν εκτός οργάνων! 
 
Την μετατροπή του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς και του περιβάλλοντα χώρου σε ένα σύγχρονο πολυδύναμο αθλητικό κέντρο για την μαζική άθληση και την αναψυχή των πολιτών οραματίζεται ο Δήμος Πατρέων, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος». Πλην όμως το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν αναγνωρίζει δικαιώματα στον Δήμο Πατρέων επί της έκτασης του Κολυμβητηρίου κια του Έλους Αγυιάς, τα οποία ανήκουν στο ΠΕΑΚ. 
 
Και τούτο σημαίνει πως για κάθε πράξη του Δημού επί του συγκεκριμένου χώρου, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η γνώμη και του ΔΣ του ΠΕΑΚ, το οποίο θα τοποθετηθεί κατά πάσα πιθανότητα αύριο από τον Υπουργό Στ. Κοντονή.

Ο σχεδιασμός είναι ο χώρος να αλλάξει ριζικά, με την προϋπόθεση ότι ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έδωσε στον Δήμο για τη χρηματοδότηση των τεχνικών παρεμβάσεων.

Η πρόταση του Δήμου Πατρέων,  -σύμφωνα με την εφημερίδα, που δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά- βρίσκει θετική την διοικούσα επιτροπή του ΠΕΑΚ που έχει την ευθύνη διαχείρισης του παλιού κολυμβητηρίου, και είναι να μπαζωθεί η μεγάλη πισίνα και τη θέση της να πάρουν γήπεδα διεθνών προδιαγραφών τύπου «μπιτς» (βόλεϊ, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, χάντμπολ).

Επίσης, όπως δηλώνει ο βοηθός δημάρχου σε θέματα αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος, σκέφτεται η ανακατασκευή της κερκίδας και η εγκατάσταση μιας ακόμα στην απέναντι πλευρά, ώστε ο χώρος να αποκτήσει και τη δυνατότητα φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η μικρή πισίνα, εφόσον ευοδωθούν τα σχέδια επι χάρτου του Βοηθού Δημάρχου θα μπαζωθεί και αυτή, και θα μεταφερθούν εκεί τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής που είναι εγκατεστημένα στο άλσος. 

Για τα γήπεδα των αθλοπαιδιών η πρόταση του δήμου είναι να τοποθετηθεί ειδικό ταρτάν για κάθε άθλημα (μπάσκετ, τένις κ.ά.).

Προτείνεται ακόμα η ανακατασκευή των αποδυτηρίων και η λειτουργία κυλικείου στο νότιο τμήμα της αθλητικής υποδομής. Τέλος, το σχέδιο είναι να περιφραχθεί ο αθλητικός χώρος και να είναι φυλασσόμενος.

Παράλληλα οι αθλούμενοι του μαζικού αθλητισμού, που ασκούνται εντός του χώρου του Ελους και βρίσκουν εκτόνωση και αποθεραπεία στα όργανα που τοποθέτησε η προηγούμενη δημοτική αρχή, θα βρεθούν εκτός οργάνων! 

Και όπως προαναφέρθηκε, αυτά όλα θα γίνουν υπό την προϋπόθεση ότι το Υπουργείο του Στ. Κοντονή θα δώσει χρήματα για να τα διαχειριστεί  ο Δήμος Πατρέων, που έτσι θα αποκτήσει εμπράγματο δικαίωμα σε χώρο μη υπευθυνότητάς του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: