Νέα στοιχεία για την «αμνησία» του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά την επιχειρηματική δράση της γυναίκας του Μαρέβας Γκραμπόφσκι βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Όπως υποστηρίζει σε ρεπορτάζ του το περιοδικό Hot Doc στο τεύχος που κυκλοφορεί, "στη δήλωση πόθεν έσχες του 2009, που καταθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως βουλευτής, δηλώνει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, ανάμεσα στα οποία και 19 ακίνητα στην Ελλάδα. 

Στη δήλωση αυτή ο Μητσοτάκης αφήνει κενή τη στήλη με τα στοιχεία της συζύγου, η οποία σύμφωνα με τον νόμο είναι υπόχρεη δήλωσης Πόθεν Έσχες μέσα από τη δική του δήλωση".

Από την ανάγνωση της δήλωσης -συνεχίζει το ίδιο κείμενο- προκύπτει πως πραγματικά, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, δεν έχει δηλωθεί κανένα περιουσιακό στοιχείο της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, τραπεζικός της λογαριασμός ή εταιρείες στις οποίες συμμετέχει. Το ίδιο συμβαίνει και τις επόμενες χρονιές, έως σήμερα. Ο Μητσοτάκης δεν δηλώνει σύζυγο ούτε φυσικά και περιουσιακά της στοιχεία.

Όπως όμως είχε δηλώσει σε τηλεοπτική εκπομπή το 2015 ο νυν αρχηγός της Ν.Δ., μπορεί να ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του, ουδέποτε όμως είχαν πάρει το τελικό διαζύγιο. Συμπερασματικά, δύο σύζυγοι σε διάσταση μπορούν να υποβάλλουν χωριστή δήλωση περιουσιακής κατάστασης, πρόβλεψη όμως που δεν υπάρχει για το πόθεν έσχες.