ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Αντιδράσεις από την αποκάλυψη για το 67ο Δημ. Σχολείο


Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΓΕΓΟΝΟΤΑ που είναι αφιερωμένο στο 67ο Δημ. Σχολείο Ζαρουχλεΐκων.


Ενοχλημένοι φέρονται κύκλοι των ενεχομένων στην σκανδαλώδη απένταξη από το ΕΣΠΑ της κατασκευής του κτιρίου

«Κουτί της Πανδώρας το σχολικό κτίριο του 67ου Δημ. Σχολείου στην Πάτρα». «Χάθηκε» η μελέτη κατασκευής του, με συνέπεια να απενταχτεί από το ΕΣΠΑ 2007-2013, αλλά οι τοπικοί άρχοντες γνωρίζουν να δίνουν ψευδείς καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις».
Με τα παραπάνω που τιτλοφορούν τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ Πατρών, η καθημερινή εφημερίδα παρουσιάζει σήμερα το θέμα που αφορά το σχολείο, αφιερώνοντας ολόκληρη την 6η σελίδα σε αυτό.
Στο μεταξύ μετά την δημοσιοποίηση του ζητήματος υπήρξαν πολλές υπόγειες αντιδράσεις από τους κύκλους των αναφερομένων στο δημ,οσίευμα και στην ανάρτηση του Istologiou G. Mosxou.
Aπό την πλευρά του μπλογκ, θα συνιστούσαμε περισσότερη ψυχραιμία και εφόσον έχουν διάθεση να συμβάλουν, ας προσφέρουν αυτό που δεν προσέφεραν και εξ αιτίας τους απεντάχθηκε το έργο από το ΕΣΠΑ.
Ειδικότερα τα σημεία που ενόχλησαν ήσαν τα παρακάτω:
«Ο Δημ. Μόσχος, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ευθαρσώς λέει: Ξέρω ότι η μελέτη για να κατασκευαστεί το κτίριο, πάνω στο ιδιόκτητο οικόπεδο του σχολείου μου, είχε συνταχθεί από την ιδιώτη πολιτικό μηχανικό κα Τσαουρδά. Ήταν αξίας περίπου 100 χιλ. ευρώ, επί Νομαρχίας Αχαΐας του Κατσικόπουλου και αντινομάρχη Παιδείας του Ταπεινού, το 2007.
Αλλάζει ο αυτοδιοικητικός νόμος και οι αρμοδιότητες για τα σχολεία περνάνε στους Δήμους.
Τότε είχε ξεκινήσει μία κόντρα μεταξύ Γ. Δημαρά – Γρ. Αλεξόπουλου για το ποιος είναι υπεύθυνος να πληρώσει την μελέτη κατασκευής του κτιρίου.
Πληροφορίες λένε πως έμεινε απλήρωτη η μελέτη στην κα Τσαουρδά. Αλλά και νέα μελέτη δεν έγινε ούτε από την δημοτική αρχή Δημαρά, μα ούτε και από αυτήν του Πελετίδη. Και η κατασκευή κτιρίου απεντάχθηκε του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Τότε ήταν που μπήκε η ιδέα, για κατάργηση του 67ου Δημ. Σχολείου.
Κι ωστόσο επί υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου, εκδόθηκε ΦΕΚ κατάργησης του Σχολείου, ενώ στη συνέχεια με άλλο ΦΕΚ οι κάτοικοι πέτυχαν αναστολή της κατάργησης για ένα έτος. Έκτοτε η ύπαρξη του 67ου Δημ. Σχολείου συντηρείται με ανανέωση ΦΕΚ, έως το καλοκαίρι του 2016, που λήγει η ισχύς του παρόντος».
Και ακόμη:
«…Και μάλλον θα χρειαστεί να συμβάλει και η αναπλ. Υπ. Παιδείας κα Σία Αναγνωστοπούλου, αφού οι προαναφερόμενοι υπεύθυνοι αποδείχθηκαν ανίκανοι τόσο χρόνια να λύσουν το θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: