ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Εκδήλωση της Σοσιαλιστικής Προοπτικής την 29-1-2016


Η Σοσιαλιστική Προοπτική διοργάνωσε ανοικτή εκδήλωση την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στις 18:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Τιτάνια, προκειμένου να συζητηθούν οι θέσεις της και οι προτεινόμενες εναλλακτικές για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος και την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.
Στην ιδιαιτέρως μαζική διαδικασία εισηγήθηκαν ο Γιώργος Ραυτόπουλος, πρώην Πρόεδρος ΓΣΕΕ και η Έφη Κοτσάκη, Οικονομολόγος. 


Παραβρέθηκε πλήθος μελών και φίλων της Σοσιαλιστικής Προοπτικής, συμμετέχοντας ενεργά στη συζήτηση που ακολούθησε. Τοποθέτηση και χαιρετισμό απεύθυναν μεταξύ άλλων οι δημοσιογράφοι Νίκος Ιγγλέσης και Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος, ο Παναγιώτης Ρούσος, Γεν. Γραμματέας Σωματείου Συνταξιούχων ΟΣΕ, και ο Ανδρέας Μπούρας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σταθμαρχών του ΟΣΕ, ο δημ. Σύμβουλος Νέας Ιωνίας Άρης Χατζησαββίδης, ο Παναγιώτης Μαντάς εκπροσωπώντας το ΔΗΚΚΙ, ο Γιάννης Σχίζας, ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος και ο Γιώργος Κοσμόπουλος από τον οικολογικό και τον σοσιαλιστικό χώρο.

Θεωρούμε απολύτως αναγκαίο, πέρα από την κοινωνική, κινηματική αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση και στους λοιπούς νεοφιλελευθέρους του Κοινοβουλίου, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη εναλλακτικού, ριζοσπαστικού, προοδευτικού, προγραμματικού λόγου. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα είναι και οι επόμενες πολιτικές εκδηλώσεις που θα διοργανώσει η Σοσιαλιστική Προοπτική.

Για την παγκόσμια ημέρα τω υγροτόπων

Η ποικιλία της γεωμορφολογίας του ελληνικού χώρου αποτελεί ένα από τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας σε σχέση με άλλες περιοχές της Ευρώπης. Αυτό δημιουργεί μεγαλύτερες ευθύνες στους κατοίκους όλων των περιοχών της πατρίδας μας για τη συντήρηση και τη βελτίωση αυτού του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος.

Ένα στοιχείο του φυσικού μας πλούτου είναι οι εκτάσεις των υγροτόπων ή υγροβιοτόπων, που βρίσκονται διάσπαρτες σε διάφορα σημεία της χώρας και έχουν υψηλή οικολογική σημασία. Οι υγρότοποι λειτουργούν ως αποθηκευτές νερού, έχουν μεγάλη σημασία αναφορικά με το λεγόμενο φαινόμενο του θερμοκηπίου, ενώ εξαιρετικά μεγάλης σημασίας είναι η χλωρίδα και η πανίδα που συναντάμε στις διάφορες μορφές υγροτόπων.

Η Σοσιαλιστική Προοπτική με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας των υγροτόπων – ως τέτοια έχει κηρύξει η UNESCO την δεύτερη ημέρα του Φεβρουαρίου – εφιστά την προσοχή της πολιτείας και των πολιτών για τη σημασία που έχει η διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς του τόπου μας για τις επόμενες γενιές, τον πολιτισμό και την οικονομία της χώρας. Στο μέλλον πρέπει να αποφευχθούν φαινόμενα όπως αυτά της καταστροφής ολόκληρων λιμνών (το παράδειγμα της λίμνης Κορώνειας είναι ενδεικτικό)  λόγω της γενικότερης αμέλειας και  της υπεράντλησης ύδατος υπό την εγκληματική ανοχή των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους και των τοπικών κοινωνιών.

Οι τοπικές κοινωνίες μέσα από τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και αυτόνομους συλλογικούς φορείς των πολιτών, όπως οι συνεταιρισμοί, μπορούν να εντάξουν τους υγροτόπους, σε συνεργασία με τους ανάλογους επιστημονικούς φορείς, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο οικονομικής, οικολογικής και πολιτιστικής ανασυγκρότησης των περιοχών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: