ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Χρόνια Πολλά, ένα χρόνος κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σήμερα!

Στις 10 Μαρτίου 1944 συγκροτήθηκε η κυβέρνηση των ελευθέρων Βουνών, η γνωστή Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ) με πρωτοβουλία του ΕΑΜ, που είχε συσπειρώσει στις τάξεις του την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, με πρωτεργάτη την Αριστερά της εποχής. Κράτησε μόλις 8 μήνες αυτή η κυβέρνηση. Πέρυσι σαν τέτοια μέρα, στις 25 Ιανουαρίου 2015, ο προοδευτικός κόσμος ακούμπησε τις ελπίδες του στην Αριστερά, που την κατέστησε πλειοψηφία και κυβέρνηση, μετά από 71 χρόνια. Μέσα από λάθη, παραλείψεις, επισημάνσεις, αντιστάσεις από το Μαύρο Μέτωπο που την αντιπαλεύει, αλλά και από τους συγκυριακούς και άτυπους συνοδοιπόρους του, αριστερίστικης προέλευσης, η ριζοσπαστική Αριστερά με ηγετικό τμήμα της τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει όρθια στην πολιτική σκηνή. Σαν Ροκ συγκρότημα! Και συνεχίζει την παρουσία της! 


...Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί, στη σκηνή, σαν ροκ συγκρότημα... Κι αν θα σταθούμε θα φανεί στο χειροκρότημα! Αλλά είναι ανάγκη να περάσουμε από αυτόν τον ασφαλιστικό Ρουβίκωνα!



ΚΑΛΗΜΕΡΑ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί, στη σκηνή, σαν ροκ συγκρότημα... Πριν 72 χρόνια υπήρξε κυβέρηση της Αριστεράς στην Ελλάδα για οκτώ μήνες μόνον (10 Μαρτίου 1944 έως 5 Νοεμβρίου1944). Στα ελεύθερα βουνά που επικρατούσε ο στρατός του ΕΛΑΣ, της Εθνικής Αντίστασης. 

Μιά η αποκοτιά της συμφωνίας του Λιβάνου, αλλή αποκοτιά της συμφωνίας της Γκαζέρτας, τρίτη αποκοτιά της συμφωνίας της Βάρκιζας τα έκαμε... μούσκεμα η ηγεσία της αριστεράς που ποδηγετείτο από το ΚΚΕ και έπεσε ο λαός στο δόκανο των Άγγλων. Και από κεί στον Εμφύλιο απ' όπου έκανε 71 χρόνια για να επανακάψει! Σήμερα στο ρόλο των Άγγλων η συνασπισμένη Δεξιά  με τη βοήθεια των Ευρωπαίων νεοφιλελευθέρων και του Σόιμπλε φυσικά. Στο ρόλο του άφρονα των λαθών και πάλι το ΚΚΕ με σύμμαχο τη ΛΑΕ του Λαφαζάνη και από κοντά τους Φώφη, Θεοδωράκη, Λεβέντη καραμπουζουκλή! 

Κι ο κόσμος της Αριστεράς μένει ενεός, βουβός, εκπληκτός, στην επίθεση που δέχεται, αλλά ελπίζει γιατί γνωρίζει πως μπορεί να συμβιβάστηκε η ηγεσία του σε έναν οδυνηρό συμβιβασμό, αλλά την ψυχή της δεν την πούλησε στο Διάβολο των νεοφιλελέδων. Δεν έγινε υποχείριο των Κούληδων, Θεοδωράκηδων, Φώφηδων, νταβατζήδων της ενημέρωσης, σπεκουλαδόρων του Χρηματιστηρίου, οικονομικού κατεστημένου κ.α.π. Σαν σήμερα ακριβώς 25 Ιανουαρίου 2015. 

Αλλά να πούμε και τούτο: Γρήγορα ανέκαμψαν και μεταλλάχτηκαν όσοι υπέστησαν την ήττα της επιβολής της Αριστεράς πριν ένα χρόνο. Έχει ευθύνη η Αριστερά; Βεβαίως και έχει! Πρέπει να διορθώσει τη στρατηγική της; Βεβαίως και πρέπει. Στο μαύρο Μέτωπο αντίδρασης που συναντά απέναντί της έχουν ευθύνη δυνάμεις της άλλης αριστεράς (ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.); Φυσικά και έχουν. 

Αλλά αυτό το Μαύρο Μέτωπο δεν θα μπορέσει να σταθεί εμπόδιο, εφόσον η δική μας ριζοσπαστική Αριστερά θα προχωρήσει με οδηγό τη διόρθωση της λανθασμένης πορείας της σε κάποιες πτυχές της. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! Αλλά υπόψιν. Είναι ανάγκη πρώτον, να περάσουμε από αυτόν τον ασφαλιστικό Ρουβίκωνα, αντιμετωπίζοντας την συνασπισμένη μεσαιωνική αντίδραση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: