ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Για πάντα δίπλα στον αείμνηστο Σερίφη η κυρα Δήμητρα



Έφυγε αθόρυβα το βράδυ του Σαββάτου 23-1-2015 και κηδεύτηκε την επομένη ημέρα στον οικογενειακό της τάφο στο Ψάρι Ηλείας

Έφυγε αθόρυβα, χωρίς να το αντιληφθεί κανείς, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ώρα 10.20 η συγχωρεμένη κυρα Δήμητρα Σερίφη, χήρα του αείμνηστου αγωνιστή  Κώστα Σερίφη, που πέθανε σε ηλικία 90 χρόνων στην Πάτρα πέρυσι στις 11 Ιανουαρίου 2015.


Ακριβώς ένα χρόνο και δεκατρείς ημέρες από το θάνατο του μακρονησιώτη συζύγου της, η κυρα Δήμητρα, Κυριακή μεσημέρι της 24-1-2016, μέσα στην νεκρόκασα που την μετέφεραν από την Πάτρα, κατέβαινε στον οικογενειακό της τάφο, στο Ψάρι Ηλείας, τόπο καταγωγής της, για να «κοιμηθεί» δίπλα στον αγαπημένο της Κώστα, που τόσο του είχε σταθεί στα τελευταία τυραννισμένα χρόνια της ζωής του. Τρεις ημέρες μετά την είσοδό του στο νοσοκομείο Άγ. Ανδρέας ο Κώστας Σερίφης, είχε καταλήξει από πνευμονικό οίδημα, καθώς επί αρκετά χρόνια ήταν κατάκοιτος.

Μισό χρόνο από τον χαμό του αγωνιστή και συζύγου της η κυρα Δήμητρα προσβάλλεται από καρκίνο. Αρχίζει το μαρτύριο των χημειοθεραπειών στο νοσοκομείο Άγ. Ανδρέας, που το επισκέπτεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Στη συνέχεια στις 29-12-2015 ανακαλύπτει μετάσταση, που της προκαλεί νεφρική ανεπάρκεια, από την οποία και κατέληξε, καθώς η κλονισμένη υγεία της δεν βάσταξε.

Η κυρα Δήμητρα, δεν άντεξε τον χαμό του αγαπημένου συζύγου της και συναγωνιστή της Αριστεράς, που είχε γράψει Ιστορία στα ταραγμένα μετεμφυλιακά χρόνια, έως και αυτά της δικτατορίας των δεξιών συνταγματαρχών και έφυγε για να τον συναντήσει, χωρίς να αφήσει απογόνους.

Ο Κώστας Σερίφης, τον Απρίλη του 1967, με το ξέσπασμα της δικτατορίας συλλαμβάνεται από την Ασφάλεια Πάτρας, κρατείται και βασανίζεται στα υπόγειά της ως σημαίνον στέλεχος της ΕΔΑ και στις 7 Μαΐου στέλνεται  εξορία στη Λέρο με το αρματαγωγό «Σύρος» μαζί με τον Πέτρο Κομματά, την Ζωή Κουρλαμπά και μία πλειάδα ΕΔΑΐτών, οι οποίοι ήσαν οι πρώτοι που συνελήφθησαν από τα όργανα της  δικτατορίας στην Πάτρα, προκαλώντας μάλιστα σχόλια από τον κεντρώο χώρο, προς τα στελέχη του καθώς ούτε ένα δεν είχε συλληφθεί!

 Απολύεται μετά από λίγους μήνες λόγω ανήκεστου βλάβης της υγείας του. Τον κατηγόρησαν άδικα ότι είχε κάνει δήλωση μετανοίας, πλην όμως ποτέ δεν απεδείχθη κάτι τέτοιο, καθώς όσοι είχαν υποκύψει στη δήλωση, αυτή αναμεταδίδονταν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Πατρών και αναγράφονταν στις εφημερίδες της Πάτρας. 

Με την επιστροφή του στην Πάτρα παρέμενε άνεργος και έτσι αναγκάστηκε να ασχοληθεί με τα έτοιμα ενδύματα, αλλά ωστόσο τα πολιτικά ενδιαφέροντά του δεν μειώθηκαν και πάντα συμμετείχε στις εκλογικές ψηφοφορίες στηρίζοντας την ανανεωτική ριζοσπαστική αριστερά. 

Συμπαραστάτης στην οδύσσεια που πέρασε, βρέθηκε η κυρα Δήματρα και στα στερνά χρόνια τους αποκούμπι τους ήταν ο ανιψιός τους Βασ. Χατζηκυριάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: